Concerttickets op YouTube

Als je een muzikant op YouTube bent, kom je misschien in aanmerking voor vermelding van je aankomende concerten op YouTube.

Ticketplanken worden automatisch aangezet op in aanmerking komende artiestenkanalen. Kijkers die officiële muziekcontent van je YouTube-kanaal bekijken, vinden op videopagina's dan links naar tickets voor beschikbare evenementdatums. We tonen het evenement dat het dichtst in de buurt plaatsvindt en ook andere evenementdatums.

We tonen geen functies voor ticketverkoop aan fans die vanaf een mobiele browser of op een woonkamerapparaat kijken. Op desktops staat de ticketplank direct onder de videospeler. In de mobiele YouTube-app tonen we de ticketverkoop in de mobiele weergavefeed. Uitverkochte evenementen worden niet op de plank getoond.

Deelnamevereisten voor je kanaal

Als je in aanmerking wilt komen voor ticketverkoopfuncties, moet je:

• Een officieel artiestenkanaal op YouTube hebben,
  • Een muziekevenement-ID bij een ondersteund ticketbedrijf hebben (hieronder vermeld),
  • Geplande concerten hebben in een ondersteund land waarin kijkers van je video's de ticketplank kunnen zien (hieronder vermeld).
Opmerking: Kanalen met content gemaakt voor kinderen komen niet in aanmerking voor ticketverkoopfuncties.

Ondersteunde ticketverkopers

• AXS
  • Eventbrite
  • SeeTickets
  • Ticketmaster
  • DICE

Het ondersteunde ticketbedrijf (niet Google) is verantwoordelijk voor alle aspecten van de ticketverkoop, inclusief maar niet beperkt tot orderverwerking, terugbetaling, klantenservice, voorraadbeheer en betaling.

We kunnen in de toekomst nieuwe ticketbedrijven toevoegen waarmee we samenwerken, dus houd de updates in de gaten.

Ondersteunde landen

Kijkers in de volgende landen en regio's hebben toegang tot de ticketverkoopfuncties:

• Australië
  • Canada
  • Ierland
  • Nieuw-Zeeland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Aan- of afmelden voor ticketverkoopfuncties

Alle in aanmerking komende artiestenkanalen zijn aangemeld voor ticketverkoopfuncties. Neem contact op met je YouTube Partner Manager of stuur ons feedback als je denkt dat je in aanmerking komt.

Zo zet je ticketverkoop uit op je artiestenkanaal:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Concerten.
  3. Zet de ticketverkoopoptie uit  naast Tickets verkopen via YouTube.

Als je de ticketverkoopfuncties weer aan je kanaal wilt toevoegen, zet je de ticketverkoopoptie weer aan

Beleid voor ticketverkoop

Je gebruik van de ticketverkoopfuncties moet voldoen aan de Servicevoorwaarden van YouTube, waaronder de Communityrichtlijnen van YouTube.

Overtredingen van deze voorwaarden en beleidsregels kunnen leiden tot opschorting of beëindiging van de ticketfuncties (en bijbehorende functies) of beëindiging van je account, in overeenstemming met de beleidsregels.

Ga je niet akkoord met het bovenstaande? Gebruik de ticketfuncties dan niet. Je kunt ticketfuncties ook altijd uitschakelen.

Gegevens delen en statistieken over evenementen

Ondersteunde ticketbedrijven krijgen voor analysedoeleinden gegevens over verkeer afkomstig van YouTube-ticketverkoopfuncties.

Gegevens over ticketverkopen en opbrengsten zijn niet meer beschikbaar in YouTube Studio. Voor deze gegevens neem je rechtstreeks contact op met het ticketbedrijf.