Förmåner för YouTube-kanalmedlemskap

Kanaler där medlemskap är aktiverat kan skapa förmåner som enbart är för medlemmar. Det är bara aktivt betalande medlemmar som kommer åt de här förmånerna. Förmånerna innefattar anpassade emojis, märken och tillgång till förmåner du erbjuder.

Obs! Alla förmåner du erbjuder måste följa våra policyer för kanalmedlemskap.

Kanalmedlemskap

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Kanalmedlemskap på flera nivåer

Du kan erbjuda olika medlemsnivåer till olika priser. Tänk på att förmånerna för de olika nivåerna bygger på varandra. Det innebär att de högsta medlemsnivåerna även ger tillgång till förmånerna på nivåerna till lägre pris.

Se alla priser för de olika medlemsnivåerna i länder där dessa är tillgängliga.

Lägga till en nivå

Du kan lägga till upp till sex nivåer till olika priser. Det måste finnas 1–5 förmåner för varje nivå.

Lägga till medlemsnivåer

1. Öppna studio.youtube.com genom din kanal med kanalmedlemskap.
  2. Välj Intäkter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Medlemskap i huvudöversikten.
  4. Klicka på Redigera i rutan Steg 1: Lägg till nivåer och förmåner.
  5. Följ anvisningarna på skärmen. Klicka på Publicera när du är klar.

Dina nivåer och förmåner behöver granskas innan de blir tillgängliga. Det tar ungefär en dag.

Hur nivåer fungerar med märken och emojis

Lojalitetsmärken och anpassade emojis påverkas inte av nivåer. Alla medlemmar får samma märke baserat på lojalitet och medlemmar på alla nivåer har tillgång till alla emojis.

Ta bort en nivå

Om du tar bort en nivå tar du även bort alla medlemmar på den nivån. Alla medlemmar på en borttagen nivå förlorar tillgång till förmånerna omedelbart, och återbetalas för den senaste månadsbetalningen.

Ta bort en nivå

1. Öppna studio.youtube.com genom din kanal med kanalmedlemskap.
  2. Välj Intäkter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Medlemskap i huvudöversikten.
  4. Klicka på Redigera i rutan Steg 1: Lägg till nivåer och förmåner.
  5. Klicka på nivån du vill ta bort följt av klicka på borttagningsikonen .
  6. Följ resten av instruktionerna på skärmen. Klicka på Publicera när du är klar.

Förmåner för kanalmedlemskap

Du måste skapa och publicera minst en förmån (och upp till fem förmåner) som du erbjuder dina medlemmar. Förmånerna måste uppfylla kraven i våra policyer och villkor, och du måste tillhandahålla alla medlemsförmåner som du erbjuder. YouTube ansvarar inte för förmånerna. Du måste noga överväga om du kommer att kunna leverera det du erbjuder dina medlemmar.

Community-inlägg enbart för medlemmar
Du kan använda Community-filken om du bara vill dela innehåll med dina medlemmar. Om du har flera nivåer på kanalen kan du även dela community-inlägg med medlemmar på bestämda nivåer.
Följ de här stegen för att skapa community-inlägg enbart för medlemmar:
  1. Klicka på din profilbild och sedan på kanalnamnet.
  2. Klicka på Community-fliken.
  3. I rullgardinsmenyn väljer du om du vill göra inlägget offentligt eller bara visa det för medlemmar. Offentligt är standardinställningen.
  4. Skriv inlägget i textfältet.
  5. Klicka på Lägg upp.
Video enbart för medlemmar
Du kan ställa in en video så att enbart aktiva medlemmar kan titta på den. Alla kan hitta en video enbart för medlemmar, men bara medlemmar på rätt nivåer kan titta på den. Du kan ställa in en befintlig video eller en ny uppladdning som enbart för medlemmar på en dator eller mobil enhet.
Videor enbart för medlemmar måste vara originalinnehåll. Visa inte videor med upphovsrättsanspråk, inte ens videor med anspråk från musikpartners.

Ställa in en ny uppladdning som enbart för medlemmar

1. Ladda upp en video.
  2. För synlighet väljer du Enbart medlemmar.
    • Om du har mer än en nivå väljer du vilka nivåer som kan titta på videon.
  3. Slutför uppladdningen.

Ställa in en befintlig video som enbart för medlemmar

1. Öppna YouTube Studio på en dator eller öppna YouTube Studio-appen på din mobila enhet.
  2. Välj Innehåll.
  3. Leta reda på videon som du vill dela enbart med dina medlemmar.
  4. Välj Redigera följt av Synlighet följt av välj Enbart medlemmar följt av välj Spara.
    • Om du har mer än en nivå väljer du vilka nivåer som kan titta på videon.

Marknadsföra din video enbart för medlemmar

Dina medlemmar hittar videor enbart för medlemmar på flikarna Medlemskap, Innehåll och Community. De här videorna kan också visas på en medlems startsida och i prenumerationsflödet.

Tittare som rekommenderas ditt innehåll men inte är medlemmar kan också se videor enbart för medlemmar i sina hemflöden. Genom att videor enbart för medlemmar är synliga för icke-medlemmar kan de upptäcka kanalmedlemskap som de kanske är intresserade av. Icke-medlemmar kan se videons miniatyr och titel, men de kan inte titta på videon enbart för medlemmar om de inte registrerar sig.

Du kan informera dina tittare om att en video är tillgänglig genom att dela webbadressen offentligt på nedanstående platser:

• Kort
  • Offentlig grupp
  • Spellistor

Medlemmar på rätt nivå kan titta på videon enbart för medlemmar direkt. Ett meddelande visas för tittare som inte är medlemmar om att videon endast är tillgänglig för medlemmar, samt hur de kan bli medlemmar.

Förtur för enbart medlemmar

Innehållet du laddar upp kan ställas in på enbart för medlemmar först, så att medlemmar kan se och interagera med ditt innehåll innan det blir offentligt. Dina medlemmar får ett meddelande när innehållet laddas upp som Från enbart för medlemmar till offentlig. När videon ändras till offentlig får alla dina prenumeranter en avisering. Vi såg att videor som kreatörer gav medlemmar åtkomst till först generellt sett uppvisade samma resultat och inte påverkades negativt när de blev offentliga. (På kanaler som publicerade minst en förtursvideo och en offentlig video mellan januari och februari 2023.)

Ställa in en ny uppladdning som enbart för medlemmar

1. Ladda upp en video.
  2. Ställ in synligheten på Från enbart för medlemmar till offentlig.
    • Om du har fler än en nivå väljer du vilka nivåer du vill att videon ska vara synlig för.

Välj datum och tid då videon ska ändras till offentlig.

Marknadsföra din video enbart för medlemmar

Videor enbart för medlemmar kan visas i medlemmars hem- och prenumerationsflöden. Medlemmarna kan även hitta videor på flikarna Innehåll och Community på kanalsidan. Du kan informera dina tittare om att en video är tillgänglig genom att dela webbadressen offentligt på nedanstående platser:

• Kort
  • Offentlig grupp
  • Spellistor

Dina medlemmar kan titta på videon enbart för medlemmar direkt på sina rätta nivåer. Tittare som inte är medlemmar ser ett meddelande om att videon endast är tillgänglig för medlemmar och lite olika sätt för dem att bli medlem.

Livestreamar enbart för medlemmar

Du kan dela livestreamar enbart med medlemmar.

På en dator:

1. Logga in på YouTube Studio på en dator.
  2. Klicka på SKAPA .
  3. Klicka på Sänd live .
  4. Följ stegen för att skapa en livestream.
  5. I synlighetsinställningarna väljer du vilka betalande medlemmar som kan se din livestream:
    1. Alla betalande medlemmar innebär att alla betalande medlemmar kan se livestreamen.
    2. Om du väljer en viss medlemsnivå kan betalande medlemmar på den valda nivån (och högre) titta på livestreamen.
  6. Följ anvisningarna om du vill skapa ett community-inlägg enbart för medlemmar med en länk till livestreamen. Om dina medlemmar har aktiverat aviseringar får de veta när du skapar en ny livestream enbart för medlemmar.

Från en mobil enhet:

1. Öppna YouTube-appen på din mobila enhet.
  2. Längst ned trycker du på Skapa följt av Sänd live.
  3. Tryck på Fler alternativ följt av Visa mer.
  4. Välj Enbart medlemmar i synlighetsinställningarna och välj vilka betalande medlemmar som kan se din livestream:
    • Alla betalande medlemmar innebär att alla betalande medlemmar kan se livestreamen.
    • Om du väljer en viss medlemsnivå kan betalande medlemmar på den valda nivån (och högre) titta på livestreamen.
  5. Tryck på Nästa följt av Sänd live.
Livechatt enbart för medlemmar
Vid offentliga livestreamar kan du ändra så att bara medlemmar kan göra inlägg i chatten. Alla kan fortfarande se livestreamen men bara medlemmar kan göra inlägg. Gör så här för att aktivera livechatten enbart för medlemmar:
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Högst upp till höger klickar du på SKAPA  följt av Sänd live.
  3. Klicka på Streama till vänster.
  4. Så här skapar du en stream:
    1. Kopiera en tidigare stream: Välj en tidigare stream och klicka på Återanvänd inställningar.
    2. Skapa en ny stream: Ange information för streamen och klicka på Skapa stream.
  5. Högst upp till höger klickar du på Inställningar .
  6. Under Livechatt väljer du Aktivera chatt enbart för medlemmar.
  7. Klicka på Spara.

Member Milestone Chats

Kanalmedlemmar kan skicka ett särskilt utvalt meddelande per månad i livechatten för att uppmärksamma och fira hur länge de har varit medlemmar. Funktionen är tillgänglig för medlemmar som minst är inne i sin andra medlemsmånad. Meddelanden kan endast skickas under livestreamar eller premiärer och är synliga för alla tittare.

(Du kan stänga av den här funktionen genom att öppna Studio följt av Intäkter följt av Medlemskap och inaktivera Membership Milestone Chat.)

Obs! Eftersom alla kvalificerade medlemmar kan använda Member Milestone Chat kanske du ser hög användning av den här funktionen första gångerna du livestreamar efter att den har aktiverats. Frekvensen bör jämna ut sig med tiden eftersom varje medlem kan lösa in en Member Milestone Chat en gång i månaden.

Hylla för medlemserkännande

Om du vill uppmärksamma dina medlemmar offentligt kan du placera deras avatarer på en hylla högst upp på kanalsidan. Den här hyllan är ett sätt för dig att tacka dina kanalmedlemmar och visa andra hur mycket du uppskattar dem. Utvalda medlemmar väljs ut slumpmässigt och ändras ofta för att ge fler medlemmar en chans att få en plats i rampljuset. Medlemmar som tittar på din kanalsida ser alltid sin egen avatar på hyllan. Om en medlem avslutar sitt medlemskap visas det inte längre på hyllan.

Obs! När din kanal har åtta eller fler medlemmar aktiveras den här funktionen automatiskt.
Medlemmar måste vara aktiva och ha betalmedlemskap för att visas på hyllan.

Så här inaktiverar du hyllan för medlemserkännande:

1. Logga in på YouTube Studio på en dator.
  2. Öppna Intäkterföljt av Medlemskap.
  3. Inaktivera hyllan för medlemserkännande.

Anpassade kanalmärken

Medlemmarna utmärker sig i livechatten, kommentarer och på Community-fliken med exklusiva märken bara för medlemmar.

Översikt över anpassade kanalmärken
Det finns åtta olika märken som indikerar hur länge en tittare har varit medlem på din kanal. Märkenas tidsindikeringar beräknas utifrån hur länge en medlem har betalat sammanlagt för sitt medlemskap. Om en aktiv medlem till exempel blev medlem på din kanal för ett år sedan, men bara har betalat för 9 av de senaste 12 månaderna, indikerar medlemsmärket att tittaren varit medlem i 9 månader.
Tidsindikeringarna för de åtta märkena är:
  • Ny
  • 1 månad
  • 2 månader
  • 6 månader
  • 1 år
  • 2 år
  • 3 år
  • 4 år

Ladda upp anpassade kanalmärken

Det finns standardmärken, men du bör ladda upp och anpassa dina märken på sidan Medlemskap följt av Sponsormärken.
Om du inte laddar upp olika märken på alla tillgängliga platser fylls tomma platser med det högsta anpassade märket du har laddat upp eller standardmärket för den varaktigheten (om du bara har laddat upp egna märken med längre varaktighet).

Specifikationer för anpassade kanalmärken

Filformat: JPEG- eller PNG-filer
Filstorlek: Mindre än 1 MB.
Bildstorlek: Minst 32 x 32 px.
Märkena visas i storleken 14 x 14 px i kommentarer och på Community-fliken och i 16 x 16 px i livechattar.

Anpassade emojis

Ladda upp anpassade emojis
Medlemmar får tillgång till en eller flera exklusiva anpassade emojis som kan skickas i videokommentarer via YouTube. Du kan också använda dem i alla dina livechattar. Som standard finns det inga anpassade emojis.
Om du vill ladda upp anpassade emojis öppnar du sidan Medlemskap och väljer Redigera på kortet Dina märken och emojis.

Gruppnamn

Anpassade emojis kan skickas i videokommentarer eller livechattar.

När du laddar upp din första emoji skapar du ett prefixnamn för alla dina emojis, ett så kallat gruppnamn. Medlemmarna kan använda namnet när de vill autoslutföra emojis. Du kan även autoslutföra din kanals emojis med:_ .

Gruppnamn är inte unika på YouTube och måste bestå av 3–10 tecken.

Vi rekommenderar att du väljer ett gruppnamn som är tydligt kopplat till ditt varumärke.

Emojinamn

Varje emoji har ett namn som medlemmarna kan använda för att autoslutföra den i livechattar. Om du vill ändra namnet tar du bort och laddar upp emojin igen. Emojinamn måste bestå av 3–10 alfanumeriska tecken och vara unika inom sin emojigrupp (men inte på hela YouTube)

Antal anpassade emojis du kan ladda upp

Allt eftersom du får fler medlemmar låser du upp ytterligare platser för fler anpassade emojis. Du får inga aviseringar när de nya platserna har låsts upp.

Antal medlemmar Antal emojis
0 4
2 5
5 6
10 7
15 8
20 9
30 10
40 11
50 12
75 13
100 14
125 15
150 16
175 17
200 18
225 19
250 20
300 21
350 22
400 23
450 24
500 25
600 26
700 27
800 28
900 29
1 000 30
1 200 31
1 400 32
1 600 33
1 800 34
2 000 35
2 200 36
2 400 37
2 600 38
2 800 39
3 000 40
3 200 41
3 400 42
3 600 43
3 800 44
4 000 45
4 200 46
4 400 47
4 600 48
4 800 49
5 000 54
Specifikationer för anpassade emojis
Filformat: helst GIF, JPEG och PNG-filer. Obs! GIF-filer visas som statiska bilder, inte animeringar.
Filstorlek: Mindre än 1 MB
Bildstorlek: 48 x 48 px (helst) till 480 x 480 px.

Skillnader mellan enheter

Emojis visas i olika storlekar på mobila enheter och datorskärmar. Så här ser du till att emojis ser bra ut på båda plattformarna:
På mobila enheter: Emojis visas i 24 x 24 bildpunkter. Bildens storlek anpassas skalenligt enligt pixeltätheten på enheten.
På de flesta bildskärmar: Emojis visas i 24 x 24 bildpunkter. På retina- och HiDPI-enheter visas bilderna som 48 x 48 bildpunkter eller högre.

Vad kan jag designa?

Med emojis kan du ge utlopp för din kreativitet. Läs mer om att designa emojis.
Tänk på att alla medlemsförmåner – som märken, emojis, förmåner, videor, livechattar och annat innehåll som erbjuds genom kanalmedlemskap på YouTube – omfattas av medlemskapspolicyer.
Om du har extramaterial kan du erbjuda det som en medlemsförmån. Det är ett snabbt sätt att belöna dina medlemmar.