Fordeler ved YouTube-kanalmedlemskap

På kanaler der medlemskap er slått på, kan skaperne opprette visse medlemsfordeler. Disse fordelene er bare tilgjengelige for aktive betalende medlemmer. Medlemsfordelene omfatter egendefinerte emojier, merker og andre fordeler du tilbyr.

Merk: Alle medlemsfordelene du tilbyr, må være i samsvar med retningslinjene for kanalmedlemskap.

Kanalmedlemskap

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Medlemskapsnivåer

Du kan tilby medlemskap på forskjellige nivåer til ulike priser. Husk at hvis du tilbyr flere nivåer, bygger medlemsfordelene videre på hverandre. Dette betyr at nivåene til høyest pris også gir tilgang til fordelene på de lavere prisnivåene.

Se fullstendig prisinformasjon for nivåer i landene der dette er tilgjengelig.

Legg til nivåer

Du kan legge til opptil seks nivåer med forskjellige priser. Det må tilbys 1–5 medlemsfordeler på hvert nivå.

Legg til medlemskapsnivåer

1. Gå til studio.youtube.com via kanalen du tilbyr medlemskap på.
  2. Velg Inntekt på menyen til venstre.
  3. Klikk på Medlemskap i oversikten.
  4. Klikk på Endre i boksen med teksten «Trinn 1: Legg til nivåer og medlemsfordeler».
  5. Følg veiledningen på skjermen. Når du har fullført trinnene, klikker du på Publiser.

Nivåene og medlemsfordelene dine må gjennomgås før de kan legges ut. Denne prosessen tar ca. én dag.

Slik fungerer nivåer med merker og emojier

Medlemsnivåene har ingenting å si for lojalitetsmerker og egendefinerte emojier. Alle medlemmer får det samme merket basert på hvor lenge de har vært medlem, og tilgangen til emojier er den samme på alle medlemsnivåer.

Fjern et nivå

Hvis du fjerner et nivå, sletter du alle medlemmer på det aktuelle nivået. Alle medlemmene på nivået du fjerner, mister umiddelbart tilgangen til fordelene sine og mottar refusjon for siste måneds betaling.

Fjern et nivå

1. Gå til studio.youtube.com via kanalen du tilbyr medlemskap på.
  2. Velg Inntekt på menyen til venstre.
  3. Klikk på Medlemskap i oversikten.
  4. Klikk på Endre i boksen med teksten «Trinn 1: Legg til nivåer og medlemsfordeler».
  5. Klikk på nivået du vil fjerne etterfulgt av klikk på sletteikonet .
  6. Følg resten av veiledningen på skjermen. Når du har fullført trinnene, klikker du på Publiser.

Medlemsfordeler

Du må opprette og publisere minst én medlemsfordel (og maks fem) som du tilbyr medlemmene dine. Medlemsfordelene må være i samsvar med retningslinjene og vilkårene våre, og du må kunne levere alle medlemsfordelene du tilbyr. YouTube tar ikke ansvar for medlemsfordelene du som skaper tilbyr, så du må overveie nøye om du kan holde det du lover, på en måte som er tilfredsstillende for medlemmene.

Foruminnlegg bare for medlemmer
Du kan bruke Fellesskap-fanen til å dele innhold bare med medlemmene dine. Hvis du tilbyr forskjellige medlemsnivåer på kanalen din, kan du også velge å dele foruminnlegg bare med medlemmer på et bestemt nivå.
Følg disse trinnene for å lage foruminnlegg bare for medlemmer:
  1. Klikk på profilbildet ditt , og trykk på kanalnavnet.
  2. Klikk på Fellesskap-fanen.
  3. På rullegardinmenyen velger du om innlegget skal være offentlig eller bare for medlemmer. Offentlig er standardinnstillingen.
  4. Skriv innlegget ditt i tekstfeltet.
  5. Klikk på Legg ut.
Videoer bare for medlemmer
Du kan angi at en video bare skal kunne ses av aktive medlemmer. Hvem som helst kan finne en video som bare er for medlemmer, men bare medlemmer på riktig nivå kan spille den av. Du kan velge at en eksisterende video eller en ny opplasting bare skal være for medlemmer, og du kan gjøre dette på datamaskin eller på mobil.
Videoer bare for medlemmer kan bare inneholde originalt innhold. Ikke tilby videoer med opphavsrettskrav, for eksempel videoer med krav fra musikkpartnere.

Angi en ny opplasting som bare for medlemmer

1. Last opp en video.
  2. Velg tilgangsinnstillingen Bare for medlemmer.
    • Hvis du tilbyr mer enn ett nivå, velger du nivåene du vil at videoen skal kunne spilles av på.
  3. Fullfør resten av opplastingsprosessen.

Merk en eksisterende video som bare for medlemmer

1. Gå til YouTube Studio på en datamaskin, eller åpne YouTube Studio-appen på en mobilenhet.
  2. Velg Innhold.
  3. Finn en video du bare vil dele med medlemmene dine.
  4. Velg Rediger etterfulgt av Tilgang etterfulgt av Bare for medlemmer etterfulgt av Lagre.
    • Hvis du tilbyr mer enn ett nivå, velger du nivåene du vil at videoen skal kunne spilles av på.

Promoter en video bare for medlemmer

Medlemmene dine kan finne videoer som bare er for medlemmer, på Medlemskap-, Innhold- og Fellesskap-fanene. Disse videoene kan også dukke opp i medlemmenes Startside- og Abonnementer-feeder.

Seere som får anbefalt innhold, men ikke er medlemmer, kan også se videoer bare for medlemmer i Startside-feeden sin. Hensikten med å gjøre videoer bare for medlemmer synlige for seere som ikke er medlemmer, er at de skal få sjansen til å oppdage og registrere seg for kanalmedlemskap. Ikke-medlemmer kan se miniatyrbildet og tittelen til videoen, men de kan ikke spille den av, med mindre de registrerer seg.

Du kan fortelle alle seerne at en video er tilgjengelig, ved å dele nettadressen offentlig via

• overleggskort
  • offentlig gruppe
  • spillelister

Medlemmene på de aktuelle nivåene kan umiddelbart se videoer som bare er for dem. Ikke-medlemmer ser en merknad om at videoen bare er tilgjengelig for medlemmer, samt hvordan de kan bli medlem.

Tidlig tilgang bare for medlemmer

Innhold du laster opp, kan angis som bare tilgjengelig for medlemmer i starten. Da får medlemmene dine se og samhandle med innholdet før det blir offentlig tilgjengelig. Medlemmene varsles når du laster opp innhold som «Fra Bare for medlemmer til Offentlig». Når videoen gjøres offentlig, varsles alle abonnentene dine. Vi har observert at videoer medlemmene får tidlig tilgang til, i gjennomsnitt har samme resultater som andre videoer (på kanaler der minst én video med tidlig tilgang og én offentlig video ble publisert mellom januar og februar 2023).

Angi en ny opplasting som bare for medlemmer

1. Last opp en video.
  2. Velg tilgangsinnstillingen Fra Bare for medlemmer til Offentlig.
    • Hvis du har mer enn ett nivå, velger du nivåene du vil at videoen skal være tilgjengelig for.

Velg dato og klokkeslett for når videoen skal bli offentlig.

Promoter en video bare for medlemmer

Videoer bare for medlemmer kan dukke opp i Startside- og Abonnementer-feeden til medlemmene. Medlemmene kan også finne videoer på Innhold- og Fellesskap-fanene på kanalsiden din. Du kan fortelle alle seerne at en video er tilgjengelig, ved å dele nettadressen offentlig via

• overleggskort
  • offentlig gruppe
  • spillelister

Medlemmene dine kan umiddelbart se videoen som bare er for dem, hvis de er på riktig nivå. Ikke-medlemmer får opp en melding om at videoen bare er tilgjengelig for medlemmer, samt informasjon om hvordan man blir medlem.

Direktesendinger bare for medlemmer

Du kan velge å dele direktesendinger bare med medlemmene dine.

Fra en datamaskin:

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Klikk på OPPRETT .
  3. Klikk på Send direkte .
  4. Følg veiledningen for å opprette en direktesending.
  5. I tilgangsinnstillingene velger du hvilke betalende medlemmer som skal kunne se direktesendingen:
    1. «Alle betalende medlemmer» betyr at alle medlemmene dine kan se direktesendingen.
    2. Hvis du velger et bestemt medlemskapsnivå, kan betalende medlemmer på det valgte nivået (og høyere) se direktesendingen.
  6. Følg veiledningen hvis du vil lage et foruminnlegg bare for medlemmer der du linker til direktesendingen. Hvis medlemmene har slått på varsler, får de beskjed når du oppretter en ny direktesending bare for medlemmer.

Fra en mobilenhet:

1. Åpne YouTube-appen på en mobilenhet.
  2. Nederst trykker du på Opprett etterfulgt av Send direkte.
  3. Trykk på Flere alternativer etterfulgt av Vis mer.
  4. Velg Bare for medlemmer i tilgangsinnstillingene, og velg hvilke betalende medlemmer som kan se direktesendingen:
    • «Alle betalende medlemmer» betyr at alle medlemmene dine kan se direktesendingen.
    • Hvis du velger et bestemt medlemskapsnivå, kan betalende medlemmer på det valgte nivået (og høyere) se direktesendingen.
  5. Trykk på Neste etterfulgt av Send direkte.
Direktechat bare for medlemmer
Under offentlige direktesendinger er det mulig å gjøre chatten tilgjengelig bare for medlemmer. Selve direktesendingen er fortsatt tilgjengelig for alle, men bare medlemmer kan legge ut chatmeldinger. Følg disse trinnene på en datamaskin for å slå på direktechat bare for medlemmer:
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Øverst til høyre klikker du på OPPRETT  etterfulgt av Send direkte.
  3. Klikk på Send direkte på venstre side.
  4. Slik oppretter du en direktesending:
    1. Du kan kopiere en tidligere sending ved å velge den og klikke på Bruk innstillingene på nytt.
    2. Du kan opprette en ny sending ved å legge inn informasjon om den og klikke på Opprett direktesending.
  5. Klikk på Innstillinger øverst til høyre.
  6. Velg Slå på chat bare for medlemmer under «Direktechat».
  7. Klikk på Lagre.

Milepælmeldinger for medlemmer

Kanalmedlemmer kan sende én spesiell melding i direktechatten per måned for å fremheve hvor lenge de har vært medlem. Denne funksjonen er tilgjengelig for medlemmer som har vært medlem sammenhengende i mer enn én måned. Meldingene kan bare sendes under direktesendinger eller premierer, og de er synlige for alle seere.

(For å slå av denne funksjonen går du til Studio etterfulgt av Inntekt etterfulgt av Medlemskap og slår av «Milepælmeldinger for medlemmer».)

Merk: Siden alle kvalifiserte medlemmer kan sende milepælmeldinger, kan det være stor pågang de første gangene du sender direkte etter at du har slått på funksjonen. Dette jevnes ut over tid, siden hvert medlem bare kan sende én milepælmelding per måned.

Hylle for anerkjennelse av medlemmer

For å anerkjenne kanalmedlemmene dine offentlig kan du fremheve brukerbildene deres på en hylle øverst på kanalsiden din. Hyllen er en slags takk til kanalmedlemmene, slik at alle ser at du setter pris på dem. Fremhevede medlemmer velges ut tilfeldig og endres ofte, noe som gir flere medlemmer muligheten til å vise seg frem. Medlemmene ser alltid sitt eget brukerbilde på hyllen når de er inne på kanalsiden din. Hvis et medlem sier opp medlemskapet, fremheves ikke lenger denne brukeren på hyllen.

Merk: Denne funksjonen slås automatisk på når kanalen din har flere enn 8 medlemmer.
Medlemmene må være aktive og ha gjentakende medlemskap for å bli fremhevet på hyllen.

Slik slår du av hyllen for anerkjennelse av medlemmer:

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Gå til Inntekt etterfulgt av Medlemskap.
  3. Slå av «Hylle for anerkjennelse av medlemmer».

Egendefinerte kanalmerker

Medlemmene skiller seg ut i direktechat, i kommentarer og på Fellesskap-fanen med eksklusive merker bare for medlemmer.

Oversikt over egendefinerte kanalmerker
Det finnes åtte forskjellige merker, og hvert av dem fremhever hvor lenge en seer har vært medlem av kanalen. Tidsangivelsen på merket viser hvor lenge hvert medlem har betalt for et medlemskap til sammen. Hvis et aktivt medlem for eksempel ble medlem av kanalen din for et år siden, men bare har betalt for 9 av de siste 12 månedene, viser merket at brukeren har vært medlem i 9 måneder.
Her ser du varighetene forbundet med hvert av de åtte merkene:
  • Ny
  • 1 måned
  • 2 måneder
  • 6 måneder
  • 1 år
  • 2 år
  • 3 år
  • 4 år

Last opp egendefinerte kanalmerker

Det finnes standardmerker, men du bør laste opp og tilpasse egne merker på Medlemskap-siden etterfulgt av Lojalitetsmerker.
Hvis du ikke laster opp ulike merker på alle de tilgjengelige plassene, fylles eventuelle tomme plasser med det egendefinerte merket for lengst medlemskapsvarighet som du har lastet opp, eller YouTube-standardmerket for denne varigheten (hvis du bare har lastet opp egendefinerte merker for lengre varigheter).

Krav til egendefinerte kanalmerker

Filformat: JPEG eller PNG.
Filstørrelse: mindre enn 1 MB.
Bildestørrelse: minimum 32 x 32 piksler.
Merkene vises med 14 x 14 piksler i kommentarer og på Fellesskap-fanen og med 16 x 16 piksler i direktechatten.

Egendefinerte emojier

Last opp egendefinerte emojier
Medlemmer får tilgang til én eller flere eksklusive egendefinerte emojier som kan brukes i videokommentarer på YouTube. De kan også sendes i en av direktechattene dine. Som standard finnes det ingen egendefinerte emojier.
For å laste opp egendefinerte emojier går du til Medlemskap-siden og velger Rediger på kortet «Merker og emojier».

Familienavn

Egendefinerte emojier kan sendes i videokommentarer og direktechatter.

Når du laster opp den første emojien, oppretter du et prefiksnavn som skal gjelde for alle emojiene dine – et såkalt «familienavn». Med dette navnet kan medlemmene dine bruke autofullføring for å finne den emojien de er ute etter. Du kan også bruke :_ for å autofullføre emojiene for kanalen din.

Familienavn er ikke unike på YouTube, og de må bestå av 3–10 tegn.

Vi anbefaler at du velger et familienavn som er lett gjenkjennelig som merkevaren din.

Emojinavn

Hver emoji har et navn som medlemmene kan bruke til autofullføring i direktechatter. Hvis du vil endre navnet på en emoji, må du slette emojien og laste den opp på nytt. Emojinavn må bestå av 3–10 alfanumeriske tegn og være unike innenfor emojifamilien (men de trenger ikke å være unike på YouTube).

Antall egendefinerte emojier du kan laste opp

Etter hvert som du får flere medlemmer, låser du opp nye plasser for flere egendefinerte emojier. Du blir ikke varslet når nye plasser låses opp.

Antall medlemmer Antall emojier
0 4
2 5
5 6
10 7
15 8
20 9
30 10
40 11
50 12
75 13
100 14
125 15
150 16
175 17
200 18
225 19
250 20
300 21
350 22
400 23
450 24
500 25
600 26
700 27
800 28
900 29
1000 30
1200 31
1400 32
1600 33
1800 34
2000 35
2200 36
2400 37
2600 38
2800 39
3000 40
3200 41
3400 42
3600 43
3800 44
4000 45
4200 46
4400 47
4600 48
4800 49
5000 54
Spesifikasjoner for egendefinerte emojier
Filformat: GIF, JPEG og PNG foretrekkes. Merk: GIF-er vises som statiske bilder, ikke som animasjoner.
Filstørrelse: mindre enn 1 MB.
Bildestørrelse: fra 48 x 48 piksler (foretrukket) til 480 x 480 piksler.

Forskjeller fra enhet til enhet

Emojier vises i forskjellige størrelser på mobilenheter og dataskjermer. Slik sørger du for at emojiene blir fine på begge plattformene:
På mobilenheter: Emojiene vises med 24 x 24 punkter. Bildet skaleres for å passe til pikseltettheten på enheten.
På de fleste dataskjermer: Emojiene vises med 24 x 24 punkter. På Retina- og HiDPI-enheter vises bildene med 48 x 48 punkter eller høyere.

Hva kan jeg designe?

Slipp kreativiteten løs med emojier. Finn ut mer om å designe emojier.
Husk at alle fordeler som bare er for medlemmer – inkludert merker, emojier, fordeler du tilbyr, videoer, direktechatter og annet innhold – og som tilbys gjennom YouTube-medlemskap, er underlagt retningslinjene for medlemskap.
Hvis du har ekstra videoer, kan du tilby dem som medlemsfordeler. Det er en enkel måte å belønne medlemmene dine på.