Kanalmedlemskap: medlemsfordeler

På kanaler som tilbyr medlemskap, kan skaperen opprette visse medlemsfordeler. Disse fordelene er bare tilgjengelige for aktive betalende medlemmer. Dette omfatter blant annet egendefinerte emojier og merker samt eksklusiv tilgang til medlemsfordeler du tilbyr.
Alle medlemsfordelene du tilbyr, må være i samsvar med retningslinjene for kanalmedlemskap.

Nivåer for kanalmedlemskap

Du kan tilby medlemskap på forskjellige nivåer med ulike priser. Husk at hvis du tilbyr flere nivåer, bygger medlemsfordelene videre på hverandre. Dette betyr at nivåene til høyest pris også gir tilgang til fordelene på de lavere prisnivåene.

Se fullstendig prisinformasjon for nivåer i landene der dette er tilgjengelig.

Legg til nivåer

Du kan legge til opptil fem nivåer med forskjellige priser. På hvert nivå må du tilby mellom én og fem fordeler.

Legg til medlemskapsnivåer

1. Gå til studio.youtube.com via kanalen du tilbyr medlemskap på.
  2. Velg Inntektsgenerering i menyen til venstre.
  3. Klikk på Medlemskap i kontrollpanelet.
  4. Klikk på Rediger i boksen med teksten «Trinn 1: Legg til nivåer og medlemsfordeler».
  5. Følg veiledningen på skjermen. Klikk på Publiser når du er ferdig.

Nivåene og fordelene må gjennomgås før de kan legges ut. Dette tar omtrent ett døgn.

Slik fungerer nivåer med merker og emojier

Medlemsnivåene har ingenting å si for lojalitetsmerker og egendefinerte emojier. Alle medlemmer får det samme merket basert på hvor lenge de har vært medlem, og tilgangen til emojier er den samme på alle medlemsnivåer.

Fjern nivåer

Hvis du fjerner et nivå, sletter du alle medlemmer på det aktuelle nivået. Alle medlemmene på nivået du fjerner, mister umiddelbart tilgangen til fordelene sine og mottar refusjon for siste måneds betaling.

Fjern nivåer

1. Gå til studio.youtube.com via kanalen du tilbyr medlemskap på.
  2. Velg Inntektsgenerering i menyen til venstre.
  3. Klikk på Medlemskap i kontrollpanelet.
  4. Klikk på Rediger i boksen med teksten «Trinn 1: Legg til nivåer og medlemsfordeler».
  5. Klikk på nivået du vil fjerne etterfulgt av klikk på sletteikonet  .
  6. Følg resten av veiledningen på skjermen. Klikk på Publiser når du er ferdig.

Medlemsfordeler

Du må lage og publisere minst én medlemsfordel (opptil fem) som du tilbyr medlemmene dine. Medlemsfordelene dine må være i samsvar med retningslinjene og vilkårene våre, og du må kunne levere alle medlemsfordelene du tilbyr. YouTube tar ikke ansvar for medlemsfordelene du som skaper tilbyr, så du må overveie nøye om du er i stand til å holde det du lover, på en måte som er tilfredsstillende for medlemmene.

Foruminnlegg bare for medlemmer
Du kan bruke Fellesskap-fanen til å dele innhold bare med medlemmene dine. Hvis du tilbyr forskjellige medlemskapsnivåer på kanalen din, kan du også velge å dele foruminnlegg bare med medlemmer på bestemte nivåer.
Følg disse trinnene for å lage foruminnlegg bare for medlemmer:
  1. Klikk på profilbildet ditt , og velg Kanalen din.
  2. Klikk på Fellesskap-fanen.
  3. På rullegardinmenyen velger du om innlegget skal være offentlig eller bare for medlemmer. Offentlig er standardinnstillingen.
  4. Skriv innlegget ditt i tekstfeltet.
  5. Klikk på Legg ut.
Videoer bare for medlemmer
Du kan angi at en video bare skal kunne ses av aktive medlemmer. Denne funksjonen kan bare brukes på datamaskiner, og den kan være forskjellig avhengig av om det er en ny opplasting eller en eksisterende video.

Merk en ny opplasting som bare for medlemmer

1. Last opp en video.
  2. Velg Bare for medlemmer (beta)
    • Hvis du har mer enn ett nivå, velger du nivåene du ønsker at den skal være synlig for.
  3. Velg ønsket delingsalternativ:
    • Legg ut for medlemmer: Videoen blir delt med medlemmer på Fellesskap-fanen. Her kan du tilpasse meldingen som skal vises på Fellesskap-fanen. Medlemmene får et varsel når du har fullført dette trinnet.
    • Ikke : Hvis du velger dette, blir det ikke sendt ut varsler til medlemmene, noe som betyr at de ikke finner videoen.
  4. Fullfør resten av opplastingsprosessen.

Merk en eksisterende video som bare for medlemmer

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Velg Videoer på menyen til venstre.
  3. Finn videoen du vil dele bare med medlemmene dine etterfulgt av klikk på «Synlighet»-kolonnen etterfulgt av velg Bare for medlemmer (beta) etterfulgt av klikk på Lagre.
    • Hvis du har mer enn ett nivå, velger du nivåene du ønsker at videoen skal være synlig for.
  4. Velg ønsket delingsalternativ:
    • Legg ut for medlemmer: Videoen blir delt med medlemmer på Fellesskap-fanen. Her kan du tilpasse meldingen som skal vises på Fellesskap-fanen. Medlemmene får et varsel når du har fullført dette trinnet.
    • Ikke : Hvis du velger dette, blir det ikke sendt ut varsler til medlemmene, noe som betyr at de ikke finner videoen.

Promoter en video som bare er for medlemmer

Du kan fortelle seerne at videoen er tilgjengelig, ved å dele nettadressen offentlig via

• overleggskort
  • offentlige grupper
  • spillelister

Medlemmene dine kan umiddelbart se videoen som bare er for dem. Ikke-medlemmer får opp en melding om at videoen bare er tilgjengelig for medlemmer, samt informasjon om hvordan man blir medlem.

Direktesendinger bare for medlemmer (betaversjon)

Slik deler du direktesendinger bare med medlemmene dine:

1. Logg på Google-kontoen din.
  2. Gå til Skaperstudio.
  3. Klikk på kameraet .
  4. Velg «Send direkte».
  5. Hvis du vil at alle medlemmene skal få se direktesendingen, velger du «Alle betalende medlemmer» i tilgangsinnstillingene.
    • Alternativt velger du nivået (og de høyere nivåene) som skal få tilgang til å se direktesendingen.
  6. Følg veiledningen hvis du vil lage et foruminnlegg bare for medlemmer der du linker til direktesendingen. Medlemmene får ikke beskjed på YouTube med mindre du lager et foruminnlegg. De kan imidlertid se direktesendingen hvis de har tilgang til linken.

Medlemmene dine får beskjed når du legger ut en link til direktesendingen gjennom et foruminnlegg bare for medlemmer.

Merk: Mens denne funksjonen er i betaversjon, kan ikke kanalmoderatorene dine se medlemseksklusive direktesendinger eller moderere direktechatter på dem med mindre de selv er medlemmer.
Direktechat bare for medlemmer
Under offentlige direktesendinger er det mulig å gjøre chatten tilgjengelig bare for medlemmer. Selve direktesendingen er fortsatt tilgjengelig for alle, men bare medlemmer kan legge ut chatmeldinger. Følg disse trinnene på en datamaskin for å slå på direktechat bare for medlemmer:
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Øverst til høyre klikker du på OPPRETT  etterfulgt av Send direkte .
  3. Klikk på Send direkte på venstre side.
  4. Slik oppretter du en direktesending:
    1. Du kan kopiere en tidligere sending ved å velge denne sendingen og klikke på Bruk innstillingene på nytt.
    2. Du kan opprette en ny sending ved å legge inn informasjon om sendingen og klikke på Opprett direktesending.
  5. Klikk på Innstillinger øverst til høyre.
  6. Velg Slå på chat bare for medlemmer under «Direktechat».
  7. Klikk på Lagre.

Egendefinerte kanalmerker

Medlemmene skiller seg ut i direktechat, i kommentarer og på Fellesskap-fanen med eksklusive merker bare for medlemmer.

Oversikt over egendefinerte kanalmerker
Det finnes seks forskjellige merker, og hvert av dem fremhever hvor lenge en seer har vært medlem av kanalen din. Tidsangivelsen på merket viser hvor lenge hvert medlem til sammen har betalt for et medlemskap. Hvis et aktivt medlem for eksempel ble medlem av kanalen din for ett år siden, men bare har betalt for i alt 9 av de siste 12 månedene, viser merket at vedkommende har vært medlem i 9 måneder.
Her ser du varighetene forbundet med hvert av de seks merkene:
  • Ny
  • 1 måned
  • 2 måneder
  • 6 måneder
  • 1 år
  • 2 år

Last opp egendefinerte kanalmerker

Det finnes standardmerker, men du bør laste opp og tilpasse egne merker på Medlemskap-siden etterfulgt av Lojalitetsmerker.
Hvis du ikke laster opp ulike merker på alle de tilgjengelige plassene, fylles eventuelle tomme plasser med det egendefinerte merket for lengst medlemskapsvarighet som du har lastet opp, eller YouTube-standardmerket for denne varigheten (hvis du bare har lastet opp egendefinerte merker for lengre varigheter).

Krav til egendefinerte kanalmerker

Filformat: JPEG eller PNG.
Filstørrelse: mindre enn 1 MB.
Bildestørrelse: minimum 32 x 32 piksler.
Merkene gjengis i 14 x 14 piksler i kommentarer og på Fellesskap-fanen og i 16 x 16 piksler i direktechat.
Gjennom dette Skaperskole-kurset kan du lære om anbefalte fremgangsmåter for egendefinerte kanalmerker samt få nyttige tips.

Egendefinerte emojier

Last opp egendefinerte emojier
Medlemmer får tilgang til én eller flere eksklusive egendefinerte emojier som kan brukes i alle direktechattene dine på YouTube. Som standard er det ingen egendefinerte emojier. Hvis du vil laste opp egendefinerte emojier, kan du gå til Medlemskap-siden og velge Legg til emojier.

Familienavn

Når du laster opp den første emojien din, oppretter du et prefiksnavn som skal gjelde for alle emojiene dine – et såkalt «familienavn». Med dette navnet kan medlemmene dine bruke autofullføring for å finne den emojien de er ute etter.

Tenk deg godt om når du velger dette familienavnet, for du kan ikke endre det etter at det er angitt, selv ikke ved å slette alle emojiene dine og laste dem opp på nytt. Familienavnet trenger ikke være unikt på YouTube, og det må bestå av 3–10 tegn.

Vi anbefaler at du velger et familienavn som er lett gjenkjennelig som merkevaren din.

Emojinavn

Hver emoji har et navn som medlemmene kan bruke til autofullføring i direktechatter. Hvis du vil endre navnet på en emoji, må du slette emojien og laste den opp på nytt. Emojinavn må bestå av 3–10 tegn og være unike innenfor emojifamilien (men navnet trenger ikke være unikt på YouTube).

Antall egendefinerte emojier du kan laste opp

Etter hvert som du får flere medlemmer, låser du opp nye plasser for flere egendefinerte emojier. Du blir ikke varslet når nye plasser låses opp.

Antall medlemmer Antall emojier
0 4
2 5
5 6
10 7
15 8
20 9
30 10
40 11
50 12
75 13
100 14
125 15
150 16
175 17
200 18
225 19
250 20
300 21
350 22
400 23
450 24
500 25
600 26
700 27
800 28
900 29
1000 30
1200 31
1400 32
1600 33
1800 34
2000 35
2200 36
2400 37
2600 38
2800 39
3000 40
3200 41
3400 42
3600 43
3800 44
4000 45
4200 46
4400 47
4600 48
4800 49
5000 Snakk med oss
Egendefinerte emojier – spesifikasjoner
Filformat: GIF, JPEG og PNG foretrekkes. Merk: GIF-er vises som statiske bilder, ikke som animasjoner.
Filstørrelse: mindre enn 1 MB.
Bildedimensjoner: fra 48 x 48 piksler (foretrukket) til 480 x 480 piksler.

Forskjeller fra enhet til enhet

Emojiene vises i forskjellige størrelser på mobilenheter og dataskjermer. Slik sørger du for at emojiene blir fine på begge plattformene:
På mobilenheter: Emojiene vises i 24 x 24 punkter. Bildet skaleres for å passe til pikseltettheten på enheten.
På de fleste dataskjermer: Emojiene vises i 24 x 24 punkter. På Retina- og HiDPI-enheter vises bildene i 48 x 48 punkter eller høyere.

Hva kan jeg designe?

Slipp kreativiteten løs med emojier. Finn ut mer om å designe emojier.
Husk at alle fordeler som bare er for medlemmer – inkludert merker, emojier, fordeler du tilbyr, videoer, direktechatter og annet innhold – og som tilbys gjennom YouTube-medlemskap, er underlagt retningslinjene for medlemskap.
Hvis du har ekstra videoopptak, kan du tilby dem som medlemsfordeler. Det er en enkel måte å belønne medlemmene dine på. Du finner flere avanserte tips på Skaperskolen