Avantatges dels abonaments al canal de YouTube

Els canals que tinguin activats els abonaments poden crear avantatges exclusius per a abonats. Aquests avantatges només estan disponibles per als abonats de pagament actius. Inclouen emojis personalitzats, insígnies i accés a altres avantatges que ofereixis.

Nota: tots els avantatges que ofereixis han de complir les nostres polítiques d'abonaments a canals.

Abonaments al canal

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Nivells dels abonaments a canals

Pots oferir diversos nivells d'abonament a preus diferents. Tingues en compte que, si tens diversos nivells, els avantatges es van acumulant. Això vol dir que els nivells de preu més alt també tenen accés als avantatges que ofereixes als nivells de preu més baix.

Consulta els detalls complets dels preus per nivell als països on estan disponibles.

Afegir un nivell

Pots afegir fins a 6 nivells a preus diferents, i cadascun ha de tenir entre 1 i 5 avantatges.

Afegir nivells d'abonament

1. Ves a studio.youtube.com amb el canal en què ofereixes els abonaments.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Guanys.
  3. Al tauler principal, fes clic a Abonaments.
  4. Al quadre amb el missatge "Pas 1: afegeix nivells i avantatges", fes clic a Edita.
  5. Segueix les instruccions en pantalla. Quan acabis, fes clic a Publica.

Els nivells i avantatges que ofereixis s'hauran de revisar abans de publicar-los. Aquest procés tarda aproximadament un dia.

Com funcionen els nivells amb les insígnies i els emojis

Els nivells no afecten les insígnies de fidelitat ni els emojis personalitzats. Tots els abonats reben la mateixa insígnia en funció de la fidelització, i els abonats de tots els nivells tenen el mateix accés a tots els emojis.

Suprimir un nivell

Si suprimeixes un nivell, se'n suprimiran tots els abonats. Tots els abonats d'un nivell suprimit perdran l'accés als avantatges immediatament i se'ls reembossarà el pagament del darrer mes.

Suprimir un nivell

1. Ves a studio.youtube.com amb el canal en què ofereixes els abonaments.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Guanys.
  3. Al tauler principal, fes clic a Abonaments.
  4. Al quadre amb el missatge "Pas 1: afegeix nivells i avantatges", fes clic a Edita.
  5. Fes clic al nivell que vols suprimir i després selecciona la icona de supressió .
  6. Segueix la resta d'instruccions en pantalla. Quan acabis, fes clic a Publica.

Avantatges dels abonaments a canals

Has de crear i publicar almenys 1 avantatge (i com a màxim 5) per oferir als teus abonats. Els avantatges han de complir les nostres polítiques i condicions, i has de proporcionar tots els avantatges que ofereixis com a creador. YouTube no es fa responsable d'aquests avantatges, així que tingues molt en compte si pots proporcionar el que ofereixes per satisfer els teus abonats.

Publicacions de la pestanya Comunitat exclusives per a abonats
Pots utilitzar la pestanya Comunitat per compartir contingut només amb els teus abonats. Si tens nivells al canal, també pots compartir publicacions de la pestanya Comunitat amb abonats de nivells concrets.
Segueix aquests passos per crear publicacions de la pestanya Comunitat exclusives per a abonats:
  1. Fes clic a la teva foto de perfil i toca el nom del teu canal.
  2. Fes clic a la pestanya Comunitat.
  3. Al menú desplegable, tria si vols que la publicació sigui pública o exclusiva per a abonats. De manera predeterminada, es mostrarà com a pública.
  4. Escriu la publicació al camp de text.
  5. Fes clic a Publica.
Vídeo exclusiu per a abonats
Pots definir un vídeo que només puguin veure els teus abonats actius. Tothom pot trobar un vídeo exclusiu per a abonats, però només els abonats dels nivells adequats poden veure'l. Pots definir un vídeo existent o una pujada nova com a contingut exclusiu per a abonats en un ordinador o un dispositiu mòbil.
El contingut dels vídeos exclusius per a abonats ha de ser completament original. No ofereixis vídeos que tinguin reclamacions de drets d'autor, inclosos vídeos amb reclamacions de partners de música.

Definir una pujada nova com a exclusiva per a abonats

1. Penja un vídeo.
  2. A Visibilitat, selecciona Només per a abonats.
    • Si tens diversos nivells, selecciona els nivells que poden veure el vídeo.
  3. Completa la resta del procés de pujada.

Definir un vídeo existent com a només per a abonats

1. Utilitza un ordinador per anar a YouTube Studio o obre l'aplicació YouTube Studio al teu dispositiu mòbil.
  2. Selecciona Contingut.
  3. Cerca el vídeo que vols compartir només amb els teus abonats.
  4. Selecciona Edita i després Visibilitat i després Només per a abonats i després Desa.
    • Si tens diversos nivells, selecciona els nivells que poden veure el vídeo.

Promocionar un vídeo exclusiu per a abonats

Els teus abonats poden trobar vídeos exclusius per a abonats a les pestanyes Abonaments, Contingut i Comunitat. És possible que aquests vídeos també es mostrin al feed de la pàgina d'inici i de subscripcions dels abonats.

Els espectadors a qui se'ls recomana el teu contingut, però que no hi estan abonats, també poden veure vídeos exclusius per a abonats al seu feed de la pàgina d'inici. Mostrar vídeos exclusius per a abonats als usuaris que no ho són pot ajudar-los a descobrir programes d'abonaments al canal que els poden interessar. Els usuaris que no estiguin abonats al canal poden veure la miniatura i el títol del vídeo exclusiu per a abonats, però no el poden reproduir tret que s'hi abonin.

Per informar tots els teus espectadors que hi ha un vídeo nou disponible, pots compartir l'URL públicament a:

• Targetes
  • Comunitat pública
  • Llistes de reproducció

Els abonats que estan als nivells adequats poden veure immediatament el vídeo exclusiu per a abonats. Es mostrarà una nota per als usuaris que no estiguin abonats al canal per avisar-los que el vídeo només està disponible per als abonats, així com de la manera d'abonar-se al canal.

Accés anticipat exclusiu per a abonats

El contingut que penges es pot definir primer com a exclusiu per a abonats, la qual cosa permet als abonats veure el teu contingut i interaccionar-hi abans de fer-lo públic. Els teus abonats rebran una notificació quan el contingut es pengi com a "D'exclusiu per a abonats a públic". Quan el vídeo canvia a públic, s'envia una notificació a tots els teus subscriptors. Hem observat que, de mitjana, quan els creadors donaven accés als vídeos als abonats primer, el rendiment d'aquests vídeos era el mateix i no es veia afectat negativament quan es feien públics (en canals que havien publicat com a mínim un vídeo amb accés anticipat i un vídeo només públic entre el gener i el febrer de 2023).

Definir una pujada nova com a exclusiva per a abonats

1. Penja un vídeo.
  2. A Visibilitat, selecciona D'exclusiu per a abonats a públic.
    • Si tens diversos nivells, selecciona els que vols que puguin veure el vídeo.

Selecciona la data i l'hora en què el vídeo ha de canviar a públic.

Promocionar un vídeo exclusiu per a abonats

Els vídeos exclusius per a abonats es poden mostrar al feed de la pàgina d'inici i de subscripcions dels abonats. Els abonats també poden trobar vídeos a les pestanyes Contingut i Comunitat de la pàgina del teu canal. Per informar tots els teus espectadors que hi ha un vídeo nou disponible, pots compartir l'URL públicament a:

• Targetes
  • Comunitat pública
  • Llistes de reproducció

Els abonats poden veure immediatament el vídeo exclusiu per a abonats si tenen accés al nivell en qüestió. Els usuaris que no estan abonats al canal veuran una nota en què s'indica que només està disponible per als abonats, així com informació sobre com poden abonar-se al canal.

Transmissions en directe exclusives per a abonats

Pots compartir transmissions en directe només amb els teus abonats.

Des d'un ordinador:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio en un ordinador.
  2. Fes clic a CREA .
  3. Fes clic a Emet en directe .
  4. Segueix els passos per crear una transmissió en directe.
  5. A la configuració de visibilitat, selecciona quins abonats de pagament poden veure la teva transmissió en directe:
    1. L'opció Tots els abonats de pagament permet que qualsevol abonat de pagament pugui veure la transmissió en directe.
    2. Si selecciones un nivell d'abonament concret, els abonats de pagament del nivell seleccionat (i de nivells superiors) podran veure la transmissió en directe.
  6. Per crear una publicació de la pestanya Comunitat exclusiva per a abonats amb l'enllaç a la transmissió en directe, segueix les indicacions. Si els teus abonats tenen activades les notificacions, se'ls avisarà quan creïs una transmissió en directe només per a abonats.

Des d'un dispositiu mòbil:

1. Al dispositiu mòbil, obre l'aplicació YouTube.
  2. A la part inferior, toca Crea i després Emet en directe.
  3. Toca Més opcions i després Mostra'n més.
  4. A la configuració de visibilitat, selecciona Només per a abonats i quins abonats de pagament poden veure la teva transmissió en directe:
    • L'opció Tots els abonats de pagament permet que qualsevol abonat de pagament pugui veure la transmissió en directe.
    • Si selecciones un nivell d'abonament concret, els abonats de pagament del nivell seleccionat (i de nivells superiors) podran veure la transmissió en directe.
  5. Toca Següent i després Emet en directe.
Xat en directe exclusiu per a abonats
Durant les reproduccions en directe públiques, pots fer que el xat sigui exclusiu per a abonats. Tothom pot veure la transmissió en directe, però només els abonats podran publicar missatges al xat. Segueix aquests passos en un ordinador per activar el xat en directe exclusiu per a abonats:
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. A la part superior dreta, fes clic a CREA  i després Emet en directe.
  3. A l'esquerra, fes clic a Reproducció en directe.
  4. Crea una reproducció:
    1. Per copiar una reproducció anterior, selecciona-la i fes clic a Reutilitza la configuració.
    2. Per crear una reproducció, introdueix la informació corresponent i fes clic a Crea una reproducció en directe.
  5. A la part superior dreta, fes clic a Configuració .
  6. A "Xat en directe", selecciona Activa el xat exclusiu per a abonats.
  7. Fes clic a Desa.

Missatges de recompensa per a abonats

Els abonats al canal poden enviar un missatge destacat especial al mes en un xat en directe per reconèixer i celebrar el temps que fa que s'hi han abonat. Aquesta funció està disponible per als abonats que, com a mínim, fa dos mesos consecutius que estan abonats al canal. Els missatges només es poden enviar durant les transmissions en directe o les estrenes i són visibles per a tots els espectadors.

Per desactivar aquesta funció, ves a Studio i després Guanys i després Abonaments i defineix Missatges de recompensa per a abonats com a "Desactivat".

Nota: com que tots els abonats aptes poden enviar missatges de recompensa per a abonats, és possible que observis que aquesta funció s'utilitza molt les primeres vegades que transmetis en directe després que s'hagi activat. Aquest ús es reduirà amb el temps, ja que cada abonat només pot bescanviar un missatge de recompensa per a abonats al mes.

Prestatge de reconeixement als abonats

Per reconèixer públicament els abonats al teu canal, pots destacar els seus avatars en un prestatge a la part superior de la pàgina del canal. Aquest prestatge et permet donar les gràcies als abonats al teu canal i mostrar fins a quin punt els aprecies. Els abonats destacats se seleccionen aleatòriament i canvien sovint perquè altres també puguin tenir el seu moment de glòria. Els abonats que mirin la pàgina del teu canal sempre veuran el seu propi avatar al prestatge. Si un abonat cancel·la l'abonament, el seu avatar deixarà d'incloure's al prestatge.

Nota: quan el canal tingui 8 o més abonats, aquesta funció s'activarà automàticament.
Els abonats han de ser actius i recurrents perquè es mostrin al prestatge.

Per desactivar el prestatge de reconeixement als abonats:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio a l'ordinador.
  2. Ves a Guanys i després Abonaments.
  3. Desactiva "Prestatge de reconeixement als abonats".

Insígnies de canal personalitzades

Els abonats destacaran al xat en directe, als comentaris i a la pestanya Comunitat gràcies a les insígnies exclusives per a abonats.

Informació general sobre les insígnies de canal personalitzades
Hi ha 8 insígnies diferents i cadascuna destaca el temps que fa que els espectadors estan abonats al teu canal en concret. Les durades que figuren a la insígnia indiquen quant de temps cada abonat ha pagat de manera acumulativa per l'abonament. Per exemple, si un abonat actiu es va unir al teu canal fa un any però només ha pagat un total de 9 mesos dels 12 últims, la seva insígnia indicarà que ha estat abonat durant 9 mesos.
Aquestes són les durades associades a cadascuna de les 8 insígnies:
  • Nou
  • 1 mes
  • 2 mesos
  • 6 mesos
  • 1 any
  • 2 anys
  • 3 anys
  • 4 anys

Penjar insígnies de canal personalitzades

Pots fer servir insígnies predeterminades, però et recomanem que en pengis i personalitzis de pròpies a la pàgina Abonaments i després Insígnies de fidelitat.
Si no penges una insígnia diferent per a cada espai disponible, els espais que quedin buits s'emplenaran amb la insígnia personalitzada de nivell més alt que hagis penjat o amb la insígnia predeterminada de YouTube per a la durada corresponent (si només has penjat insígnies personalitzades per a les durades més llargues).

Especificacions de les insígnies de canal personalitzades

Format del fitxer: fitxers JPEG o PNG.
Mida del fitxer: menys d'1 MB.
Dimensions de la imatge: 32 x 32 píxels com a mínim.
Les insígnies es renderitzaran amb 14 x 14 píxels als comentaris i a la pestanya Comunitat i amb 16 x 16 píxels al xat en directe.

Emojis personalitzats

Penjar emojis personalitzats
Els abonats obtindran accés a un o més emojis personalitzats exclusius que es poden enviar als comentaris dels vídeos de YouTube. També es poden enviar en qualsevol dels teus xats en directe. De manera predeterminada, no hi ha emojis personalitzats.
Per penjar-ne, ves a la pàgina Abonaments i, a la targeta "Les teves insígnies i emojis", selecciona Edita.

Cognom

Els emojis personalitzats es poden enviar als comentaris dels vídeos o a qualsevol xat en directe.

Quan pengis el teu primer emoji, crearàs un prefix, anomenat "cognom", que s'inclourà davant del nom de tots els teus emojis. Els abonats utilitzaran aquest cognom per completar automàticament els teus emojis. També pots completar automàticament els emojis del teu canal introduint :_ .

Els cognoms no són únics a YouTube i han de tenir entre 3 i 10 caràcters.

Recomanem que triïs un cognom en què es reconegui fàcilment la teva marca.

Noms dels emojis

Els emojis tindran un nom que els abonats podran utilitzar per completar-los automàticament al xat en directe. Per canviar aquest nom, has de suprimir i tornar a penjar l'emoji. Els noms dels emojis han de tenir entre 3 i 10 caràcters alfanumèrics i cal que siguin únics dins de la família d'emojis (però no a YouTube).

Nombre d'emojis personalitzats que pots penjar

A mesura que guanyis abonats, desbloquejaràs espais addicionals per penjar més emojis personalitzats. Quan es desbloquegin espais nous, no rebràs cap notificació.

Nombre d'abonats Nombre d'emojis
0 4
2 5
5 6
10 7
15 8
20 9
30 10
40 11
50 12
75 13
100 14
125 15
150 16
175 17
200 18
225 19
250 20
300 21
350 22
400 23
450 24
500 25
600 26
700 27
800 28
900 29
1.000 30
1.200 31
1.400 32
1.600 33
1.800 34
2.000 35
2.200 36
2.400 37
2.600 38
2.800 39
3.000 40
3.200 41
3.400 42
3.600 43
3.800 44
4.000 45
4.200 46
4.400 47
4.600 48
4.800 49
5.000 54
Especificacions dels emojis personalitzats
Format del fitxer: es prefereixen els fitxers en format GIF, JPEG i PNG. Nota: els GIF es mostraran com una imatge estàtica, no com una animació.
Mida del fitxer: menys d'1 MB.
Dimensions de la imatge: entre 48 x 48 píxels (preferit) i 480 x 480 píxels.

Diferències entre dispositius

Els emojis es mostraran amb mides diferents als dispositius mòbils i a les pantalles d'ordinador. Fes el següent per comprovar que els teus emojis es vegin bé en les dues mides:
En dispositius mòbils, els emojis es mostren en 24 x 24 punts. La imatge s'adapta a la densitat de píxels del dispositiu.
En la majoria de pantalles, els emojis es mostren en 24 x 24 punts. En dispositius Retina i HiDPI, les imatges es mostren a partir dels 48 x 48 punts.

Què puc dissenyar?

Els emojis són una manera d'expressar la teva creativitat. Obtén més informació sobre el disseny d'emojis.
Tingues en compte que tots els avantatges exclusius per a abonats que ofereixis a través dels abonaments de YouTube (com ara insígnies, emojis, vídeos, xats en directe i altres continguts) també estan subjectes a les polítiques dels abonaments.
Si tens gravacions que no hagis inclòs als vídeos, pots oferir-les als abonats com a avantatges, ja que és una manera ràpida de recompensar-los.