Experimenteren met en uitrollen van YouTube-functies

Het is je misschien wel eens opgevallen dat sommige YouTube-functies er per account anders uitzien. Dit kan zijn omdat je de nieuwste versie van de app nog niet hebt geïnstalleerd, of omdat het om een experimentele functie gaat of een functie die nog wordt uitgerold.

Wat is een experiment?

Een experiment is een test waarmee we meten hoe YouTube-gebruikers reageren op nieuwe en verbeterde productfuncties, zoals zoekopdrachten, video's delen en advertenties. We experimenteren constant met nieuwe manieren waarop gebruikers nog makkelijker de video's kunnen vinden, bekijken en delen die het meest relevant voor hen zijn. Zo af en toe kun je een van deze experimentele functies tegenkomen als je YouTube gebruikt. Op basis van de feedback die we ontvangen over deze experimenten, beslissen we of de functie voor meer gebruikers wordt uitgerold.

Wat is uitrollen?

Uitrollen is het gefaseerd introduceren van een nieuwe functie. Soms kiezen we ervoor om een nieuwe functie niet meteen voor alle gebruikers beschikbaar te maken. In plaats daarvan beginnen we met een klein aantal gebruikers en voegen we in fases steeds meer gebruikers toe, totdat iedereen de nieuwe functie heeft.

Opmerking: Zoals je misschien al had gezien, is YouTube bezig een nieuwe desktopdesign uit te rollen. Hier vind je meer informatie over het nieuwe design van YouTube.

Als je je mening wilt geven over een experimentele functie of een functie die wordt uitgerold, kun je ons feedback sturen.