YouTube-functies: experimenten en uitrol

Het is je misschien wel eens opgevallen dat sommige YouTube-functies er per account anders kunnen uitzien. Dit kan zijn omdat je de nieuwste versie van de app nog niet hebt geïnstalleerd. Het kan ook gaan om een experimentele functie of een functie die nog wordt uitgerold.

Wat is een experiment?

Een experiment is een test waarmee we meten hoe je reageert op nieuwe en verbeterde productfuncties. Het gaat bijvoorbeeld om zoeken, video's delen en advertenties.

We experimenteren constant met nieuwe manieren waarop je nog makkelijker de video's kunt vinden, bekijken en delen die het meest relevant voor je zijn. Af en toe kun je dus gewijzigde functies tegenkomen.

Op basis van de feedback over deze experimenten beslissen we of we de functie naar meer gebruikers uitrollen.

Wat is een uitrol?

Een uitrol is een gefaseerde lancering van een nieuwe functie. We willen graag dat alles soepel verloopt. Daarom zijn nieuwe functies niet altijd direct voor iedereen zichtbaar. In plaats daarvan beginnen we met een klein aantal kijkers en/of creators en voegen we steeds meer gebruikers toe, totdat iedereen de nieuwe functie heeft.

Je kunt feedback sturen als je ons wilt laten weten wat je van een experiment vindt.