Je YouTube-content en de beperkte modus

De beperkte modus is een optionele instelling die sinds 2010 beschikbaar is. Een kleine groep gebruikers, zoals bibliotheken, scholen en openbare instellingen, wil YouTube in Beperkte modus aanbieden.

Let op: De beperkte modus staat voor kijkers standaard uit. Bekijk meer informatie over hoe je de beperkte modus aan- en uitzet.

Wat doet de beperkte modus?
De beperkte modus is in het leven geroepen om kijkers meer controle te geven over de content die ze te zien krijgen. In deze modus wordt de functionaliteit van YouTube beperkt.
Kijkers kunnen de beperkte modus aanzetten voor hun eigen account. Systeembeheerders kunnen de modus ook aanzetten op computers in bibliotheken, op scholen en bij andere openbare instellingen. Als de beperkte modus aanstaat, kunnen kijkers geen reacties op video's zien.
Hoe werkt de beperkte modus?
Er zijn 2 redenen waarom een video niet beschikbaar is als de beperkte modus aanstaat.
  • In de eerste plaats kijken onze geautomatiseerde systemen naar signalen zoals de metadata en de titel van een video, en de taal die in de video wordt gebruikt.
  • Sommige video's zijn in de beperkte modus mogelijk niet beschikbaar omdat beoordelaars een leeftijdsbeperking hebben toegepast.
We zijn ons ervan bewust dat ons geautomatiseerde systeem soms fouten maakt bij de beoordeling van video's die in de beperkte modus beschikbaar moeten zijn. We zijn altijd op zoek naar manieren om onze geautomatiseerde systemen te verbeteren.
Wordt mijn content weergegeven als mijn kijkers de beperkte modus aan hebben staan?

Video's die mogelijk content voor volwassenen bevatten, worden niet getoond aan kijkers die de beperkte modus aan hebben staan.

• Drugs en alcohol: Video's waarin wordt gepraat over drugsgebruik of -misbruik, of waarin alcohol wordt gedronken.
  • Seksueel getinte situaties: Gesprekken of beelden waarin zeer gedetailleerd wordt ingegaan op seks of seksuele activiteiten. Educatieve content over seksuele voorlichting, genegenheid of identiteit kan wel in de beperkte modus worden getoond. Dit geldt ook voor zoenen of andere vormen van genegenheid, voor zover deze niet overmatig geseksualiseerd zijn en niet het hoofdonderwerp van de video vormen.
  • Geweld: Expliciete beelden van geweld, gewelddadige handelingen, natuurrampen en andere soorten rampen, of geweld in een nieuwscontext.
  • Onderwerpen voor volwassenen: Video's die bepaalde details behandelen die te maken hebben met terrorisme, oorlog en politieke conflicten waarbij doden of zwaargewonden zijn gevallen. Deze video's worden niet getoond in de beperkte modus, ook niet als er geen expliciete beelden worden getoond.
  • Grof taalgebruik: Ongepast taalgebruik, inclusief vloeken.
  • Opruiende en vernederende content: Video's die nodeloos conflicten of woede aanwakkeren of die vernederend zijn voor een individu of groep.
We weten dat belangrijke content verloren kan gaan als we deze regels toepassen zonder naar de context te kijken. We hechten waarde aan verhalen waarin mensen hun persoonlijke ervaringen en emoties met anderen delen. Op YouTube is ruimte voor verhalen van mensen die worden gediscrimineerd, uitkomen voor hun seksualiteit en discriminatie aankaarten of overwinnen. Dat maakt YouTube zo geweldig. Daarom willen we dat deze verhalen in de beperkte modus beschikbaar zijn. Maar als je wilt dat je video's in de beperkte modus worden opgenomen, moet je content wel aan de bovenstaande richtlijnen voldoen.
Heeft de beperkte modus hetzelfde effect als het instellen van een leeftijdsbeperking voor video's?
Nee, voor een video die in de beperkte modus niet beschikbaar is, geldt niet per se een leeftijdsbeperking.
Video's met een leeftijdsbeperking zijn mogelijk niet geschikt voor alle leeftijden. Content wordt niet zichtbaar gemaakt voor gebruikers die:
  • zijn uitgelogd
  • onder de 18 jaar zijn
  • de beperkte modus aan hebben staan.
Bekijk meer informatie over video's met leeftijdsbeperking.
Hoe zie ik of mijn video's worden weggefilterd in de beperkte modus van YouTube?
Je kunt de beperkte modus aanzetten om dit te controleren. Zoek vervolgens op YouTube om te zien of de video wordt weergegeven. Je kunt ook rechtstreeks naar de URL van de video gaan om te controleren of deze zichtbaar is.
Opmerking: Video's zijn niet altijd meteen na de upload zichtbaar in de beperkte modus, omdat ons systeem ze eerst moet beoordelen. Wacht dus even voordat je kijkt of je video beschikbaar is in de beperkte modus.
Wordt mijn video weggefilterd in de beperkte modus als de community heeft gemeld dat deze ongepast is?
Een video die door de community is gemeld, wordt niet automatisch weggefilterd in de beperkte modus.
Ons team controleert gemelde video's op schendingen van onze Communityrichtlijnen. Sommige video's schenden ons beleid niet, maar zijn wellicht niet geschikt voor alle leeftijden. In deze gevallen kan ons beoordelingsteam een leeftijdsbeperking voor de video instellen. Video's met leeftijdsbeperking worden niet getoond aan gebruikers die de beperkte modus aan hebben staan.
Heeft de beperkte modus invloed op de inkomsten die ik genereer met mijn video's?
Je kunt nog steeds inkomsten genereren met je video's, ook als deze niet beschikbaar zijn in de beperkte modus.
Mijn video's worden weggefilterd in de beperkte modus. Hoe voorkom ik dat mijn video's worden weggefilterd?
Als je de video bewerkt, wordt deze mogelijk opnieuw beoordeeld door ons systeem. Als je onze richtlijnen hebt gelezen en nog steeds vindt dat je video moet worden weergegeven in de beperkte modus, stuur ons dan je feedback.