El teu contingut de YouTube i el mode restringit

El mode restringit és una opció de configuració opcional que està disponible des del 2010. En fa ús un grup reduït d'usuaris (com ara biblioteques, centres educatius i institucions públiques) que prefereix tenir una experiència de visualització limitada a YouTube.

Nota: el mode restringit està desactivat de manera predeterminada per als espectadors. Obtén informació sobre com pots activar o desactivar el mode restringit.

Què fa el mode restringit?
El mode restringit es va crear per proporcionar als espectadors la possibilitat de controlar millor el contingut que veuen. Aquest mode limita intencionadament l'experiència de YouTube.
Els espectadors poden decidir activar el mode restringit per als seus comptes personals. També es pot activar als ordinadors de biblioteques, centres educatius i altres institucions públiques si ho fa l'administrador del sistema corresponent. Els espectadors que activin el mode restringit no podran veure els comentaris dels vídeos.
Com funciona el mode restringit?
Quan el mode restringit està activat, un vídeo pot no estar disponible per dos motius.
  • Principalment, el nostre sistema automatitzat comprova senyals com les metadades, el títol i l'idioma del vídeo.
  • És possible que alguns vídeos no estiguin disponibles al mode restringit perquè revisors humans han aplicat una restricció d'edat.
Som conscients que el nostre sistema automatitzat de vegades comet errors a l'hora de determinar quins vídeos poden estar disponibles al mode restringit, i és per això que treballem contínuament per millorar-lo.
Els espectadors veuran el meu contingut si tenen activat el mode restringit?

Els espectadors que hagin activat el mode restringit no veuran els vídeos que mostrin contingut potencialment per a adults.

• Drogues i alcohol: vídeos que parlin del consum o de l'abús de drogues, o en els quals es begui alcohol.
  • Sexe: representacions de sexe o activitats sexuals o converses massa explícites sobre aquests temes. És possible que al mode restringit es mostri contingut explícit sobre educació, afecte o identitat sexual amb finalitats educatives, així com vídeos en què es vegin petons o mostres d'afecte que no siguin de caràcter sexual ni l'element focal del vídeo.
  • Violència: descripcions gràfiques de violència, actes violents, desastres naturals i tragèdies, o escenes violentes de les notícies.
  • Temes per a adults: vídeos que inclouen informació detallada sobre esdeveniments relacionats amb terrorisme, guerres, crims i conflictes polítics que han acabat amb morts o ferits greus. Aquests vídeos no es mostraran al mode restringit, encara que no incloguin imatges gràfiques.
  • Llenguatge obscè o per a adults: llenguatge inadequat, inclòs el llenguatge obscè.
  • Contingut incendiari o degradant: vídeos amb contingut gratuïtament incendiari, provocador o degradant envers una persona o un grup.
Sabem que si apliquem aquestes regles sense context, correm el risc que es perdi contingut important. Ens agraden les històries en què la gent explica les seves experiències personals i comparteix les seves emocions. El que fa de YouTube una plataforma increïble és que les persones hi poden explicar com planten cara a la discriminació o com l'han superat, o parlar obertament sobre sexualitat. Per això continuarem treballant per garantir que aquestes històries estiguin disponibles al mode restringit. Però, perquè el teu contingut s'inclogui al mode restringit, ha de seguir les directrius que s'indiquen més amunt.
Utilitzar el mode restringit equival a aplicar restriccions d'edat als vídeos?
No. Que un vídeo no estigui disponible al mode restringit no vol dir necessàriament que tingui una restricció d'edat.
És possible que el contingut amb restricció d'edat no sigui adequat per a tots els públics. El contingut no serà visible per als usuaris que:
  • Hagin tancat la sessió.
  • Siguin menors de 18 anys.
  • Tinguin activat el mode restringit.
Obtén més informació sobre el contingut amb restricció d'edat.
Com puc comprovar si el mode restringit de YouTube filtra els meus vídeos?
Per comprovar-ho, pots activar el mode restringit. Tot seguit, cerca el vídeo a YouTube per veure si es mostra. També pots anar directament a l'URL del vídeo per comprovar si es pot veure o no.
Nota: de vegades, els vídeos no estan disponibles al mode restringit just després de penjar-los, perquè el nostre sistema els ha de revisar. Deixa passar un temps abans de comprovar si el vídeo està disponible al mode restringit.
Si la comunitat ha informat del meu vídeo com a inadequat, el mode restringit el filtrarà?
El mode restringit no filtra automàticament un vídeo pel fet que la comunitat n'hagi informat.
El nostre equip revisa els vídeos de què s'informa per comprovar si infringeixen les directrius de la comunitat. Alguns vídeos no infringeixen les nostres polítiques, però pot ser que no siguin adequats per a tots els públics. En aquests casos, és possible que el nostre equip de revisió estableixi una restricció d'edat al teu vídeo. Els vídeos que tinguin una restricció d'edat no es mostraran als usuaris que hagin activat el mode restringit.
El mode restringit afecta la monetització dels meus vídeos?
Pots continuar monetitzant els vídeos encara que no estiguin disponibles amb el mode restringit activat.
El mode restringit filtra els meus vídeos. Com puc evitar-ho?
Si edites el vídeo, és possible que el nostre sistema el torni a revisar. Si després de revisar les nostres directrius encara creus que el teu vídeo hauria de mostrar-se al mode restringit, fes-nos-ho saber enviant-nos els teus suggeriments.