Jou YouTube-inhoud en Beperkmodus

Beperkmodus is ’n opsionele instelling wat van 2010 af beskikbaar is. ’n Klein substel van gebruikers, soos biblioteke, skole en publieke instellings, wat kies om ’n meer beperkte kykervaring op YouTube te hê, gebruik Beperkmodus.

Let wel: Beperkmodus is by verstek vir kykers afgeskakel. Kry meer inligting oor hoe om Beperkmodus aan of af te skakel.

Wat doen Beperkmodus?
Beperkmodus is geskep om kykers beter beheer te gee oor die inhoud wat hulle sien. Hierdie modus plaas doelbewus limiete op jou YouTube-ervaring.
Kykers kan kies om Beperkmodus aan te skakel vir hul persoonlike rekeninge. Dit kan ook deur die stelseladministrateur aangeskakel word vir rekenaars in biblioteke, skole en ander openbare instellings. Kykers wat Beperkmodus aangeskakel het, kan nie opmerkings op video’s sien nie.
Hoe werk Beperkmodus?
Daar is twee redes hoekom ’n video onbeskikbaar kan wees as Beperkmodus aangeskakel is.
  • Ons geoutomatiseerde stelsel kontroleer hoofsaaklik seine soos die video se metadata, titel en die taal wat in die video gebruik word.
  • Sommige video’s sal dalk nie in Beperkmodus beskikbaar wees nie omdat menslike hersieners ’n ouderdomsbeperking toegepas het.
Ons verstaan dat ons geoutomatiseerde stelsel soms foute maak wanneer dit assesseer watter video’s in Beperkmodus beskikbaar is. Ons probeer altyd om ons geoutomatiseerde stelsels te verbeter.
Sal my inhoud wys as my kykers Beperkmodus aangeskakel het?

Video’s wat moontlike volwassene-inhoud wys, sal nie aan kykers gewys word wat Beperkmodus aangeskakel het nie.

• Dwelms en alkohol: Praat oor dwelmgebruik of -misbruik en drink alkohol in video’s.
  • Seksuele situasies: Oordrewe gedetailleerde gesprekke oor of uitbeeldings van seks of seksuele aktiwiteit. Sommige opvoedkundige, eenvoudige inhoud oor seksuele opvoeding, toegeneentheid of identiteit, sal dalk in Beperkmodus wys. Soen of toegeneentheid wat nie oormatig geseksualiseer word of die fokuspunt van die video is nie, sal dalk ook in Beperkmodus wys.
  • Geweld: Grafiese beskrywings van geweld, gewelddadige optrede, natuurlike rampe of tragedies, of geweld in die nuus.
  • Volwassene-onderwerpe: Video’s wat spesifieke besonderhede oor gebeure dek wat verband hou met terrorisme, oorlog, misdaad en politieke konflikte wat tot dood of ernstige besering lei. Hierdie video’s sal in Beperkmodus wys, selfs as daar geen grafiese beeldmateriaal wys nie.
  • Vloek en volwassene-taal: Onvanpaste taal, insluitend vloektaal.
  • Opruiende en vernederende inhoud: Video-inhoud wat oormatig opruiend, opstokend of vernederend is teenoor ’n individu of groep.
Ons weet dat daar ’n risiko is dat sommige belangrike inhoud verlore kan gaan wanneer hierdie reëls sonder konteks toegepas word. Ons waardeer stories waar individue hul persoonlike ervarings bespreek en hul emosies deel. As jy stories deel oor diskriminasie wat jy ondervind het, eerlik was oor jou seksualiteit, en hoe jy diskriminasie in die gesig gestaar en oorwin het, is dit wat YouTube fantasies maak. Ons sal probeer om seker te maak dat daardie stories by Beperkmodus ingesluit word. Om ingesluit te word, moet jou inhoud egter die bogenoemde riglyne volg.
Is Beperkmodus dieselfde as ouderdomshekke of ouderdomsbeperkte video’s?
Nee, ’n video wat nie in Beperkmodus beskikbaar is nie, is nie noodwendig ouderdomsbeperk nie.
Inhoud met ’n ouderdomsbeperking is dalk nie geskik vir alle gehore nie. Inhoud sal nie aan gebruikers sigbaar gemaak word wat:
  • Afgemeld is
  • Jonger as 18 jaar oud is
  • Beperkmodus aangeskakel het nie
Kry meer inligting oor inhoud met ’n ouderdomsbeperking.
Hoe kontroleer ek of my video’s deur YouTube se Beperkmodus gefiltreer word?
Jy kan Beperkmodus aanskakel om te kontroleer. Soek dan op YouTube om te sien of die video verskyn. Jy kan ook direk na die video se URL toe gaan om te kontroleer of dit kykbaar is of nie.
Let wel: Video’s is soms nie in Beperkmodus beskikbaar wanneer hulle aanvanklik opgelaai word nie, want ons stelsel moet hulle hersien. Wag ’n rukkie voordat jy kontroleer of jou video in Beperkmodus beskikbaar is.
Word my video in Beperkmodus gefiltreer wanneer dit deur die gemeenskap as onvanpas aangegee word?
’n Video word nie outomaties in Beperkmodus gefiltreer wanneer die gemeenskap dit aangee nie.
Ons span hersien gerapporteerde video’s vir oortredings van ons gemeenskapsriglyne. Sommige video's oortree nie ons beleide nie, maar is dalk nie geskik vir alle gehore nie. Ons hersieningspan sal in hierdie gevalle dalk ’n ouderdomsbeperking op die video plaas. Video’s wat ouderdomsbeperk is, sal nie verskyn vir gebruikers wat Beperkmodus aangeskakel het nie.
Beïnvloed Beperkmodus monetisering vir my video’s?
Jy kan steeds video’s monetiseer, selfs as hulle dalk nie beskikbaar is wanneer Beperkmodus aangeskakel is nie.
My video’s word deur Beperkmodus gefiltreer. Hoe kan ek keer dat hierdie filtrering gebeur?
As jy die video wysig, sal ons stelsel dit dalk weer hersien. As jy nadat jy ons riglyne gelees het, steeds voel dat jou video in Beperkmodus moet verskyn, moet jy ons laat weet deur jouterugvoer in te dien.