Je eigen kanalen, afspeellijsten en secties vertalen

Als je deze instructies niet kunt volgen, gebruik je waarschijnlijk de oude versie van YouTube. Als je een nieuwere browser gebruikt, moet je naar de huidige versie van YouTube updaten.

Je kunt vertalingen toevoegen aan je kanalen, afspeellijsten en secties. Je video's zijn daardoor toegankelijker voor fans in het buitenland, zodat je een internationaal publiek kunt opbouwen.

Belangrijk: Je kunt alleen wijzigingen in je kanaal aanbrengen nadat je je taal op YouTube hebt ingesteld op de taal die als bron is gebruikt voor je vertalingen. Je ziet een melding wanneer je wijzigingen probeert aan te brengen in een andere taal.

Wanneer je je kanaalnaam updatet, wordt de nieuwe naam niet in alle talen weergegeven, tenzij je deze aan de vertaling voor elke taal toevoegt. Je kunt kanaalvertalingen uitzetten als je in elke taal wijzigingen in je kanaal wilt aanbrengen of je kanaalnaam in alle talen tegelijk wilt updaten.

Kanalen en secties vertalen

In je Google-account
  1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar Mijn kanaal in het linkermenu (of Kanaal weergeven als je in het dashboard voor creators bent).
  3. Klik op het instellingenpictogram Settings naast je kanaalnaam > Kanaalgegevens vertalen.
  4. Klik in het vak onder Oorspronkelijke taal om de taal voor het kanaal in te stellen.
  5. Selecteer onder Vertalen naar het de taal van je vertaalde kanaalnaam of voeg de taal toe.
  6. Geef de vertaalde kanaalnaam op en klik op Opslaan.
  7. Onder aan het scherm kun je de vertaalde titels voor je secties instellen.
API-inzending

Voor toegang tot de API-instructies ga je naar de Google Developers-site en gebruik je de relevante gelokaliseerde eigenschappen.

Opmerking: Als je geen toegang hebt tot deze site, neem je contact op met ondersteuning om toegang te krijgen.

Afspeellijsten vertalen

Deze functie is nog niet beschikbaar in de bètaversie van YouTube Studio. Als je de bètaversie van YouTube Studio (studio.youtube.com) gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio om deze stappen te volgen.
In je Google-account
  1. Ga op YouTube naar Videobeheer voor je kanaal. Selecteer hiervoor je accountpictogram in de rechterbovenhoek en klik op Creator Studio. Klik aan de linkerkant van het scherm op Videobeheer en klik op Afspeellijsten. Je ziet nu een lijst met de afspeellijsten die je hebt gemaakt.
  2. Ga naar de afspeellijst waaraan je een vertaalde titel en beschrijving wilt toevoegen en klik op Bewerken.
  3. Klik op het menupictogram  naast de naam van de afspeellijst > Afspeellijstgegevens vertalen.
  4. Klik in het vak onder Oorspronkelijke taal om de taal voor de afspeellijst in te stellen.

Tip: Je kunt deze taal ook instellen als de standaardtaal voor alle nieuwe uploads door het selectievakje naast 'Standaard gebruiken voor nieuwe uploads' aan te vinken.

5. Selecteer onder Vertalen naar het de taal of voeg de taal van je vertaalde titel en beschrijving toe.
  6. Geef de vertaalde titel en beschrijving op en klik op Opslaan.
API-inzending

Voor toegang tot de API-instructies ga je naar de Google Developers-site en gebruik je de relevante gelokaliseerde eigenschappen.

Opmerking: Als je geen toegang hebt tot deze site, neem je contact op met ondersteuning om toegang te krijgen.