Hantera Superchatt

För närvarande testar vi Super Stickers på ett par kanaler. Super Stickers aktiveras automatiskt för dig om du är en av de som deltar i testet. Du kan även kolla om du deltar i testet genom att besöka livechattsidan i YouTube Studio-betan. Om du har funktionen visas alternativ för att aktivera och avaktivera den. Super Stickers fungerar på samma sätt som Superchatt, vilket innebär att du kan moderera dem.

Super Stickers är för närvarande tillgänglig för ett begränsat antal kanaler, och vi planerar att utöka tillgängligheten under och efter 2019.

Superchatt är ett sätt att tjäna pengar på din kanal genom YouTubes partnerprogram. Med den här funktionen kan dina tittare köpa chattmeddelanden och i vissa fall fästa dem högst upp på ett chattflöde. Läs mer om kvalificering och om att aktivera funktionen

Se köpta Superchattmeddelanden

Superchattmeddelanden visas i olika färger i chattflödet. När en tittare köper något visas ikonen längst upp i chattflödet under den tidsperiod som bestäms av beloppet. Ju mer tittaren betalar, desto längre visas Superchattmeddelanden längst upp i chattflödet. Du kan se köpinformation i Superchatt efter land.
Du hittar alla köp i Superchatt för de senaste 30 dagarna på www.youtube.com/super_chat. Obs! De faktiska intäkterna kan variera beroende på Apples serviceavgifter, moms eller andra avgifter.

YouTube Studio-betan

1. Logga in på studio.youtube.com.
  2. Välj Intäktsgenerering i den vänstra menyn.
  3. Klicka på Livechatt i menyn längst upp på översikten.
  4. Dina senaste köp visas i rutan Superchatt-aktivitet.
    • Klicka på Visa alla om du vill se all tillgänglig köpinformation.

Studio

Så här hittar du köp i Superchatt för alla livestreamar:

Om du använder Streama nu

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna Studio > Livestreaming > Streama nu.
  3. Leta efter Superchattmodulen i översikten live.

Om du använder Evenemang

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna Studio > Livestreaming > Evenemang.
  3. Välj livestream.
  4. Klicka på Kontrollrummet.
  5. Klicka på Öppna Superchatt i ett nytt fönster för att visa Superchattmodulen.

Moderera Superchattmeddelanden

Du kan moderera Superchattmeddelanden på samma sätt som du modererar livechattmeddelanden.

Intäktsrapportering

Du hittar intäktsrapporter i YouTube Analytics > Rapporten Transaktionsintäkter. Du får intäkter från Superchatt på samma sätt som du får annonsintäkter med AdSense.
De faktiska intäkterna kan variera beroende på Apples serviceavgifter, moms eller andra avgifter.
Små saker, som att säga tack, kan hjälpa dig att snabbt bygga upp din publik med Superchatt. Få fler avancerade tips i lektionen i Akademin för innehållsskapare