Hantera Super Chat och Super Stickers för livechatt på YouTube

Super Chat och Super Stickers är olika sätt att tjäna pengar på din kanal genom YouTubes partnerprogram. Med de här funktionerna kan dina tittare köpa livechattmeddelanden som står ut i mängden och ibland fästa dem längst upp i ett livechattflöde. Läs mer om kvalificering och om att aktivera funktionen.
Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig med kontrollerade upplevelser på YouTube. Läs mer.

Se köpta Super Chats och Super Stickers

Super Chats och Super Stickers visas som meddelanden i olika färger och animerade bilder i livechattflödet. När en tittare köper en Super Chat eller Super Sticker visas personens profilbild längst upp i livechattflödet. Tiden varierar beroende på köpesumman. Ju mer tittaren betalar desto längre visas Super Chats eller Super Stickers längst upp i chattflödet.

Visa köp som gjorts under en livestream

Använd Kontrollrummet, YouTube-mobilappen eller YouTubes webbplats för att se Super Chat- och Super Sticker-aktivitet i livechattflödet.

1. Så här filtrerar du livechattflödet så att endast Super Chat- och Super Sticker-köp visas:
    1. Klicka på Chattfilterföljt avTittarbidrag på en dator.
    2. Tryck på Inställningar följt avChattfilter följt av Tittarbidrag i YouTube-appen.

2. Om du vill visa alla meddelanden i livechattflödet igen väljer du Chattfilter följt avAlla meddelanden.

Obs! Om du filtrerar livechattflödet påverkas bara din vy som kreatör. Tittare deltar fortfarande och följer vanliga livechattar.

Visa alla köp

1. Logga in på YouTube Studio på en dator.
  2. Välj Intäkter i menyn till vänster.
  3. Välj fliken Supers.
  4. De senaste köpen visas på kortet Din Super Chat- och Super Stickers-aktivitet. Om du vill se all tillgänglig transaktionsinformation klickar du på Visa alla.

Interagera med Super Chats och Super Stickers

Att interagera med Super Chats och Super Stickers under din livestream är ett bra sätt att visa uppskattning gentemot fansen. Du kan göra följande:

• Uppmärksamma eller tacka köpare genom att nämna dem i en livestream.
  • Hjärtmarkera en Super Chat eller Super Sticker för att visa uppskattning: hitta en Super Chat eller Super Sticker i livechattflödet och välj hjärtat bredvid den. Alla tittare kan se att du har hjärtmarkerat en Super Chat eller Super Sticker. Beroende på köparens inställningar kan hen också få en avisering om att du hjärtmarkerade deras kommentar.

Andra automatiska meddelanden kan visas i livechattflödet för att bekräfta att tittaren med sitt köp har nått en milstolpe på YouTube. Till exempel kan ett automatiskt meddelande visas för en köpare som har gjort sitt första eller tionde köp.

Genom att uppmärksamma köp och milstolpar kan du bygga upp communityn och öka antalet fans.

Moderera Super Chats och Super Stickers

Super Chat och Super Stickers är automatiskt tillgängliga i kvalificerade livestreamar och premiärer där livechatt är aktiverat. Livechatt är aktiverat som standard. Läs mer om hur du använder livechatt.

Du kan moderera Super Chats och Super Stickers på samma sätt som du modererar livechattmeddelanden. Som allt annat på YouTube måste tittarna följa våra riktlinjer för communityn när de skickar Super Chats och Super Stickers. Om en Super Chat eller Super Sticker modereras och tas bort för att den bryter mot våra policyer donerar YouTube sin del av intäkterna till välgörenhet.

Rapport om beräknade intäkter

Du hittar rapporter om beräknade intäkter för Supers i YouTube Analytics följt av Intäkter följt av Hur du tjänar pengar.

Intäktsdelning

Kreatörer får 70 % av Supers-intäkterna som verifierats av Google. 70 % beräknas efter att lokal moms och App Store-avgifter på iOS har dragits av. I dagsläget står YouTube för alla transaktionskostnader, inklusive kreditkortsavgifter.

Enkla saker som att säga tack kan hjälpa dig att snabbt bygga upp din publik med Super Chat.