Hantera Superchatt

Med Superchatt kan dina tittare köpa chattmeddelanden. Läs mer om hur tittarna kan ta del av Superchatt.

Kvalificering och tillgänglighet

Kvalificeringskrav

Följande kvalificeringskrav för Superchatt måste uppfyllas:
  • Kanalen genererar intäkter.
  • Kanalen har över 1 000 prenumeranter.
  • Du är över 18 år gammal.
  • Du finns på någon av de tillgängliga platserna.

Observera att Superchatt inte är tillgängligt på åldersbegränsade, olistade eller privata videor.

Tillgänglighet

Superchatt är tillgängligt i följande länder:

• Argentina
  • Australien
  • Österrike
  • Belgien
  • Bosnien och Hercegovina
  • Brasilien
  • Kanada
  • Chile
  • Colombia
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Grekland
  • Hongkong
  • Ungern
  • Indien
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Makedonien
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Norge
  • Peru
  • Filippinerna
  • Polen
  • Portugal
  • Ryssland
  • Senegal
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Uganda
  • Storbritannien
  • USA
Läs om hur du anger platsinställning.

Aktivera eller inaktivera Superchatt

Tänk på att du ansvarar för att följa de lokala lagarna och bestämmelserna när du använder Superchatt.

Hantera Superchatt för din kanal

Aktivera Superchatt

1. Logga in på YouTube på datorn.
  2. Öppna funktionssidan på www.youtube.com/features.
  3. Klicka på Aktivera under Superchatt och följ anvisningarna på skärmen.

När Superchatt är aktiverat på din kanal ser tittarna ett dollartecken i alla livechattar.

Inaktivera Superchatt

1. Logga in på YouTube på datorn.
  2. Öppna www.youtube.com/super_chat.
  3. Klicka på kugghjulsikonen > Inaktivera Superchatt > Inaktivera.

Hantera Superchatt för nätverket

Tillåt att nätverket aktiverar Superchatt

1. Logga in på ditt MCN-konto på YouTube på datorn.
  2. Öppna www.youtube.com/owner_features.
  3. Klicka på Aktivera på kortet Betalfunktioner.

Hantera Superchattar

Se köpta Superchattmeddelanden

Superchattmeddelanden visas i olika färger i chattflödet. När en tittare köper något visas ikonen längst upp i chattflödet under den tidsperiod som bestäms av beloppet. Ju mer tittaren betalar, desto längre visas Superchattmeddelanden längst upp i chattflödet. Du kan se köpinformation i Superchatt efter land.
Du hittar alla köp i Superchatt för de senaste 30 dagarna på www.youtube.com/super_chat. Obs! De faktiska intäkterna kan variera beroende på Apples serviceavgifter, moms eller andra avgifter.
Så här hittar du köp i Superchatt för alla livestreamar:

Medan livestreamingen pågår

Använda Streama nu

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna Studio > Livestreaming > Streama nu.
  3. Leta efter Superchatt-modulen i översikten live.

Använda Evenemang

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna Studio > Livestreaming > Evenemang.
  3. Välj livestream.
  4. Klicka på Kontrollrummet.
  5. Klicka på Öppna Superchatt i ett nytt fönster för att visa Superchatt-modulen.

Moderera Superchattmeddelanden

Du kan moderera Superchattmeddelanden på samma sätt som du modererar livechattmeddelanden.

Intäktsrapportering

Du hittar intäktsrapporter i YouTube Analytics > Rapporten Transaktionsintäkter. Du får intäkter från Superchatt på samma sätt som du får annonsintäkter med AdSense.
De faktiska intäkterna kan variera beroende på Apples serviceavgifter, moms eller andra avgifter.