Hantera Superchatt

Med Superchatt kan dina tittare köpa chattmeddelanden. Läs mer om hur tittarna kan ta del av Superchatt.

Kvalificering och tillgänglighet

Kvalificeringskrav

Följande kvalificeringskrav för Superchatt måste uppfyllas:
  • Kanalen genererar intäkter.
  • Kanalen har över 1 000 prenumeranter.
  • Du är över 18 år gammal.
  • Du finns på någon av de tillgängliga platserna
Obs! Superchatt inte är tillgängligt på åldersbegränsade, olistade eller privata videor. Superchatt är inte heller tillgängligt om livechatt har inaktiverats.

Policyer för Superchatt

Liksom allt på YouTube måste de Superchattar du skickar uppfylla riktlinjerna för communityn. Om en Superchatt modereras och tas bort för att den bryter mot våra policyer donerar YouTube sin del av intäkterna till välgörenhet.
Du måste även fortsätta följa alla gällande lagar i enlighet med YouTubes användarvillkor. Beroende på vilka lagar som gäller för dig och aktiviteterna kan pengar du får från Superchattar hanteras på olika sätt. Du ansvarar för att förstå och följa alla gällande lagar, bland annat huruvida du kan aktivera, erbjuda och ta emot pengar från Superchattar.

Tillgänglighet

Superchatt är tillgängligt i följande länder:

• Argentina
  • Australien
  • Österrike
  • Belgien
  • Bosnien och Hercegovina
  • Brasilien
  • Kanada
  • Chile
  • Colombia
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Grekland
  • Hongkong
  • Ungern
  • Indien
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Makedonien
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Norge
  • Peru
  • Filippinerna
  • Polen
  • Portugal
  • Ryssland
  • Senegal
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Uganda
  • Storbritannien
  • USA
Läs om hur du anger platsinställning.

Aktivera eller inaktivera Superchatt

Tänk på att du ansvarar för att följa de lokala lagarna och bestämmelserna när du använder Superchatt.

Hantera Superchatt för din kanal

YouTube Studio-betan

Aktivera Superchatt

1. Logga in på studio.youtube.com.
  2. Välj Intäktsgenerering i den vänstra menyn.
  3. Klicka på Livechatt > Kom igång i menyn längst upp på översikten och följ anvisningarna på skärmen.
  4. När du har gått igenom alla anvisningar visas Statusen för Superchatt är på bredvid en blå växlingsknapp.

Inaktivera Superchatt

1. Logga in på studio.youtube.com.
  2. Välj Intäktsgenerering i den vänstra menyn.
  3. Klicka på Livechatt i menyn längst upp på översikten.
  4. Klicka på växlingsknappen för ”Statusen för Superchatt är på”.
  5. I popuprutan väljer du Jag förstår konsekvenserna av den här åtgärden > Inaktivera.

Studio

Aktivera Superchatt

1. Logga in på YouTube på datorn.
  2. Öppna funktionssidan på www.youtube.com/features.
  3. Klicka på Aktivera under Superchatt och följ anvisningarna på skärmen.

När Superchatt är aktiverat på din kanal ser tittarna ett dollartecken i alla livechattar.

Inaktivera Superchatt

1. Logga in på YouTube på datorn.
  2. Öppna www.youtube.com/super_chat.
  3. Klicka på kugghjulsikonen > Inaktivera Superchatt > Inaktivera.

Hantera Superchatt för nätverket

Tillåt att nätverket aktiverar Superchatt

1. Logga in på ditt MCN-konto på YouTube på datorn.
  2. Öppna www.youtube.com/owner_features.
  3. Klicka på Aktivera på kortet Betalfunktioner.

Aktivera Superchatt för premiärer

Superchatt fungerar med YouTube Premiär. Superchattar aktiveras automatiskt när dina videor har premiär. Följ de här anvisningarna om du vill att en video ska ha premiär med Superchatt:
  1. På en dator loggar du in på YouTube med det konto som Superchatt är aktiverat för.
  2. Klicka på Ladda upp längst upp på sidan eller besök youtube.com/upload.
  3. Välj Schemalagd i rullgardinsmenyn. Observera att om du väljer Offentlig startas premiären direkt när videon har laddats upp. Olistade videor kan inte premiärvisas.
  4. Välj videon du vill ladda upp från din dator.
  5. På nästa sida väljer du Premiär.
  6. Välj datum och tid för premiären.
  7. När videon har bearbetats klickar du på Premiär högst upp till höger.

Hantera Superchattar

Se köpta Superchattmeddelanden

Superchattmeddelanden visas i olika färger i chattflödet. När en tittare köper något visas ikonen längst upp i chattflödet under den tidsperiod som bestäms av beloppet. Ju mer tittaren betalar, desto längre visas Superchattmeddelanden längst upp i chattflödet. Du kan se köpinformation i Superchatt efter land.
Du hittar alla köp i Superchatt för de senaste 30 dagarna på www.youtube.com/super_chat. Obs! De faktiska intäkterna kan variera beroende på Apples serviceavgifter, moms eller andra avgifter.

YouTube Studio-betan

1. Logga in på studio.youtube.com.
  2. Välj Intäktsgenerering i den vänstra menyn.
  3. Klicka på Livechatt i menyn längst upp på översikten.
  4. Dina senaste köp visas i rutan Superchatt-aktivitet.
    • Klicka på Visa alla om du vill se all tillgänglig köpinformation.

Studio

Så här hittar du köp i Superchatt för alla livestreamar:

Om du använder Streama nu

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna Studio > Livestreaming > Streama nu.
  3. Leta efter Superchatt-modulen i liveöversikten.

Om du använder Evenemang

1. Logga in på YouTube.
  2. Öppna Studio > Livestreaming > Evenemang.
  3. Välj livestream.
  4. Klicka på Kontrollrummet.
  5. Klicka på Öppna Superchatt i ett nytt fönster för att visa Superchatt-modulen.

Moderera Superchattmeddelanden

Du kan moderera Superchattmeddelanden på samma sätt som du modererar livechattmeddelanden.

Intäktsrapportering

Du hittar intäktsrapporter i YouTube Analytics > Rapporten Transaktionsintäkter. Du får intäkter från Superchatt på samma sätt som du får annonsintäkter med AdSense.
De faktiska intäkterna kan variera beroende på Apples serviceavgifter, moms eller andra avgifter.