YouTube Super Chat en Super Stickers voor live chats beheren

Met Super Chat en Super Stickers kun je via het YouTube-partnerprogramma inkomsten genereren met je kanaal. Met deze functies kunnen je kijkers opvallende live chatberichten kopen en die in sommige gevallen bovenaan een live chatfeed vastzetten. Lees meer over de vereisten en ontdek hoe je deze functie aanzet.
Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Hier vind je meer informatie.

Gekochte Super Chats en Super Stickers bekijken

Super Chats en Super Stickers worden als gekleurde chatberichten in je live chatfeed getoond. Als kijkers iets kopen, blijft hun profielfoto een bepaalde tijd bovenaan de live chatfeed zichtbaar. De tijd is afhankelijk van het aankoopbedrag. Hoe meer een kijker uitgeeft, hoe langer de Super Chat of Super Sticker bovenaan de chatfeed blijft staan.
Je kunt alle Super Chat- en Super Sticker-aankopen van de afgelopen dertig dagen bekijken op https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization/supers

Aankopen bekijken

1. Log in op studio.youtube.com.
  2. Klik in het linkermenu op Inkomsten genereren.
  3. Klik in het menu bovenaan het hoofddashboard op Supers.
  4. Je meest recente aankopen vind je terug onder Je Super Chat- en Super Sticker-activiteit
    • Klik op Alles weergeven voor alle beschikbare aankoopinformatie.

Super Chats en Super Stickers beheren

Je kunt Super Chats en Super Stickers op dezelfde manier beheren als live chatberichten.

Opbrengstrapporten

Je kunt opbrengstrapporten bekijken via YouTube Analytics en dan Rapport Transactieopbrengst. Je ontvangt de opbrengsten van je Super Chats en Super Stickers op dezelfde manier als je advertentieopbrengst uit AdSense.

Opbrengstenaandeel

Creators krijgen 70% van de Supers-opbrengst die door Google wordt erkend. De 70% wordt berekend nadat lokale btw en App Store-kosten op iOS zijn ingehouden. Transactiekosten (inclusief creditcardkosten) worden momenteel door YouTube gedekt.

Met kleine gebaren, zoals fans bedanken en andere kleine interacties, kun je snel een publiek opbouwen met Super Chat.