Ta bort MCN-nätverkets åtkomst på kanalen

Om du är en partnerkreatör och ditt avtal med MCN-nätverket tillåter det, kan du påbörja processen med att ta bort MCN-nätverkets åtkomst på din kanal.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. I kanalöversikten ser du kortet Nätverksförhållande.
  3. Klicka på Ta bort åtkomst på kortet för att ta bort MCN-åtkomst från din kanal. Ett popupfönster visas med information om att MCN-nätverket har 30 dagar på sig att svara eller att åtkomsten tas bort automatiskt inom 30 dagar eller mindre.
  4. Klicka på LÄMNA NÄTVERKET för att bekräfta.
Viktigt! Om du lämnar ett MCN-nätverk måste du ställa in intäktsgenerering och länka ditt konto till AdSense för YouTube om du vill fortsätta tjäna pengar och få betalt.

Vad händer om jag klickar för att ta bort MCN-nätverkets åtkomst innan avtalet har upphört?

Innan du klickar för att ta bort åtkomst måste du gå igenom villkoren i avtalet med MCN-nätverket. Om avtalet fortfarande gäller är det inte säkert att du frigörs från juridiska skyldigheter när du tar bort åtkomsten. Det kan dessutom vara i strid med avtalet. Partnerkanaler som är osäkra på vilka skyldigheter som gäller kan kontakta sitt MCN-nätverk eller juridiska biträde.