De toegang van het MCN tot je kanaal intrekken

Ben je als creator aangesloten bij een MCN en denk je dat je volgens je contract het netwerk kunt verlaten? Dan mag je de toegang van het MCN tot je kanaal intrekken.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. In het kanaaldashboard zie je de kaart Netwerkrelatie.
  3. Klik in die kaart op Toegang intrekken om de toegang van het MCN tot je kanaal in te trekken. Je ziet een pop-upscherm waarin wordt aangegeven dat het MCN 30 dagen de tijd heeft om op je verzoek te reageren. Als het MCN dit niet doet, wordt de toegang automatisch binnen 30 dagen ingetrokken.
  4. Klik op NETWERK VERLATEN om te bevestigen.
Belangrijk: Als je een MCN verlaat, moet je inkomsten genereren instellen en je account aan AdSense voor YouTube koppelen om inkomsten te blijven genereren en betalingen te ontvangen.

Wat gebeurt er als ik op de knop klik om de toegang van mijn MCN in te trekken, maar mijn contract nog niet is afgelopen?

Voordat je op de knop voor het intrekken van de toegang klikt, moet je de voorwaarden van het contract met je MCN nalezen. Als het contract met je MCN nog steeds van kracht is, ben je ondanks het intrekken van de toegang nog steeds gebonden aan eventuele juridische verplichtingen. Daarnaast is het intrekken van de toegang mogelijk niet toegestaan volgens je contract. Aangesloten kanalen die niet zeker weten welke verplichtingen ze hebben, kunnen hierover contact opnemen met hun MCN of juridisch adviseur.