Skapa ett community-inlägg

YouTube Community Posts

Community-inläggen kan ge dig bättre räckvidd på YouTube och hjälper dig att interagera med publiken. Läs mer om fördelarna med community-fliken och vilka som kan använda den. Åtkomsten till community-inlägg kan ändras beroende på din kanalroll. Läs mer om kanalbehörigheter.

Obs! Community-inlägg är inaktiverade i följande fall:

Skapa ett community-inlägg

Så här skapar du ett community-inlägg:

1. Logga in på YouTube.
  2. Längst upp på sidan väljer du Skapa följt av Skapa inlägg.
  3. I rutan längst upp:
    • Skriv ett meddelande om du vill skapa ett textinlägg, eller lägg till text i en bild, GIF eller ett videoinlägg.
    • Välj att skapa ett inlägg med en video , en omröstning eller en bild .
  4. Välj Lägg upp.

Vi begränsar antalet inlägg som en kanal kan skapa under en 24-timmarsperiod för att skydda YouTube-communityn. Om du får ett felmeddelande om att gränsen har uppnåtts försöker du igen om 24 timmar.

Schemalägga ett inlägg

Så här schemalägger du ett community-inlägg:

1. Logga in på YouTube.
  2. Längst upp på sidan väljer du Skapa följt av Skapa inlägg.
  3. I rutan längst upp:
    • Skriv ett meddelande om du vill skapa ett textinlägg, eller lägg till text i en bild, GIF eller ett videoinlägg.
    • Välj att skapa ett inlägg med en video , en omröstning eller en bild .
  4. Klicka på nedåtpilen bredvid Inlägg och välj Schemalägg inlägg.
  5. Ange datum, tid och tidszon när du vill att inlägget ska publiceras.
  6. Välj Schemalägg.

Nämna andra kanaler i ett inlägg

Du kan nämna andra YouTube-kanaler i dina community-inlägg på en dator genom att skriva @ direkt följt av kanalnamnet. Kanalen kan få en avisering om omnämnandet. Tittarna kan klicka på omnämnandet på valfri enhet för att omdirigeras direkt till kanalens sida.

Förstå olika typer av inlägg

Textinlägg

Skapa ett textinlägg genom att skriva meddelandet i textrutan på community-fliken på din kanal. Du kan lägga upp enbart texten eller ta med en video, bild eller gif. Textinlägg kan inte kombineras med omröstningar.

Inlägg med spellistor

Om du har aktiverat community-inlägg kan du lägga upp inlägg med spellistor från artister du gillar.

Öppna spellistan du vill dela och kopiera webbadressen. Klistra in spellistans webbadress i textfältet när du skapar community-inlägget.

Bild- och gif-inlägg

Du kan välja att ladda upp högst fem bilder i ditt inlägg. Klicka på bilden för att välja bilder eller animerade GIF-filer från datorn.

Om du har åtkomst till Community-fliken kan du även lägga till text, dekaler och filter i bildinlägget via YouTube-appen.

Riktlinjer

• Storlek: Upp till 16 MB
  • Filtyper: JPG, PNG, GIF eller WEBP
  • Rekommenderat bildförhållande: Vi rekommenderar skala 1:1 eftersom bilderna visas i det formatet i flödet. Tittarna kan se hela bilden genom att klicka på den för att utöka den.

Tänk på att bilder måste följa YouTubes riktlinjer för communityn. Om bilder bryter mot riktlinjerna för communityn kan inlägget tas bort och en varning kan tillämpas på kanalen.

Videoinlägg

Om du väljer att lägga till en video i inlägget kan du göra något av följande:

• Sök efter en YouTube-video.
  • Klistra in webbadressen till en YouTube-video.
  • Välja en video från din YouTube-kanal.

När du delar en video av en annan kreatör i ett inlägg kan en avisering skickas till den ursprungliga uppladdaren. Det gör kreatörer medvetna om när andra delar deras videor.

Obs! Community-inlägg om en video som redan finns i en tittares prenumerations- eller startflöde kanske inte visas igen. Den här inställningen hindrar tittarna från att se samma video om och om igen.

Omröstningar

Om du väljer att lägga till en omröstning i inlägget:

1. Välj antingen TEXT- eller BILD-omröstning.
  2. För TEXT-omröstningar:
    1. Skriv en fråga i textfältet.
    2. Skriv svar i fälten Alternativ.
    3. Om du behöver fler svarsfält trycker du på LÄGG TILL ALTERNATIV.
  3. För BILD-omröstningar:
    1. Skriv en fråga i textfältet.
    2. Ladda upp bilder som svar.
    3. Om du behöver fler bilder trycker du på LÄGG TILL ALTERNATIV för att lägga till upp till fyra bilder.

Obs! Bildomröstningsalternativen har nu ökat till högst 36 tecken. Textomröstningsalternativen får bestå av högst 65 tecken.

Quiz

Om du väljer att lägga till ett quiz i inlägget:

1. Skriv en fråga i textfältet.
  2. Ange svar i fälten Svar. Svaren kan bestå av upp till 80 tecken vardera.
  3. Om du behöver fler svarsfält trycker du på Lägg till svar. Du kan ha upp till fyra svar.
  4. Välj det rätta svaret. Du kan lägga till en valfri förklaring till varför detta är rätt svar i textfältet. Förklaringar får bestå av högst 350 tecken.
Obs! Du kan bara ha ett rätt svar på quiz.

Hantera din aktivitet

Du kan se och hantera historiken för din aktivitet på community-inlägg. Den här funktionen är bara tillgänglig på datorer.

1. Öppna youtube.com.
  2. Klicka på Historik till vänster.
  3. Till höger under Typ av historik klickar du på Community. Nu kan du se historiken för dina community-inlägg.
  4. Om du vill redigera eller ta bort en aktivitet håller du muspekaren över den och klickar på Mer ” följt av Redigera eller Radera.

Obs! Historiken för inlägg du har öppnat behålls bara i 30 dagar.