Migrera från användaråtkomst till kanalbehörigheter för varumärkeskonton

Ett varumärkeskonto är ett Google-konto för ditt företag eller varumärke som kan användas med vissa Google-tjänster. Om din YouTube-kanal är länkad till ett varumärkeskonto kan flera personer hantera kanalen från sina Google-konton.

Med kanalbehörigheter kan du ge andra användare åtkomst till din kanal via specifika roller. När du tilldelar rollerna kan du välja rätt åtkomstnivå. Genom att övergå till kanalbehörigheter förhindrar du säkerhetsrisker som lösenordsdelning, samtidigt som andra integritetsproblem minimeras.

Använda kanalbehörigheter i YouTube Studio med ett varumärkeskonto

Tänk på följande innan du går över till kanalbehörigheter:

Välja att få kanalbehörigheter

Den primära ägaren av varumärkeskontot kan välja att använda kanalbehörigheter i YouTube Studio eller direkt på YouTube.

Bekräfta att du redan har ett varumärkeskonto innan du fortsätter.

1. Öppna studio.youtube.com. Du måste logga in som primär ägare av varumärkeskontot för att kunna välja behörigheter.
  2. Klicka på Inställningar till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Klicka på Flytta behörigheter.
  5. Välj en roll för varje användare som är kopplad till ditt varumärkeskonto.
  6. Godkänn ansvarsfriskrivningen och klicka på Bjud in.
  7. Varje inbjuden användare får ett e-postmeddelande för att acceptera inbjudan.
  8. Alla nya användare visas nu i Studio-behörigheter.

Välja bort kanalbehörigheter

Välj bara bort kanalbehörigheter om du behöver slutföra en kanalöverföring.

Om du vill välja bort behörigheter klickar du på Vill du välja bort behörigheter i YouTube Studio? under Inställningar följt av Behörigheter i YouTube Studio.

Obs! Om en kanalägare återkallar delegerad åtkomst till en officiell artistkanal får du en e-postavisering om åtkomständringar.

Funktioner som stöds

Med kanalbehörigheter får du detaljerade åtkomstnivåer, till skillnad från roller i varumärkeskonton.

Kategori Åtkomstnivå/Offentliga åtgärder Varumärkeskonton Kanalbehörigheter
YT Studio på en dator YT Studio-appen YouTube
Detaljerad behörighetskontroll Ansvarig Ja
Redigerare Nej
Redigerare (begränsad) Nej
Läsbehörig roll Nej
Läsbehörig (begränsad) roll Nej
Undertextredigerare Nej
Videohantering Ladda upp videor/Shorts Ja
Skapa Shorts-videor Ja
Förstå videoresultat i YouTube Analytics eller Statistik för artister, inklusive i vyn Artistlista. Ja
Hantera videor (metadata, intäktsgenerering, synlighet) Ja
Skapa en spellista Ja
Lägga till en video i en befintlig offentlig spellista Ja
Hantera spellistor Ja
Livestreama som kanalen Ja
Textning, privat videodelning Ja
Mobiluppladdningar Ja
Kanalhantering Anpassa/hantera kanalens startsida Ja
Engagemang i communityn Skapa ett inlägg Ja
Hantera inlägg i gemenskapen Ja
Radera community-inlägg Ja [Endast ansvarig] [Endast ansvarig]
Svara på kommentarer som kanalen i YouTube Studio Ja
Kommentera och interagera med kommentarer på en annan kanals videor som kanalen Ja
Använda livechatten som kanal i Kontrollrummet Ja
Specifikt för artister Funktioner för officiell artistkanal (till exempel konserter) Ja

Delegeringsbegränsningar för kanalbehörigheter och varumärkeskonton

Begränsningar för kanalbehörigheter

Ägare

• Inga begränsningar. Kan vidta åtgärder som att radera kanalen och hantera livestreamar och livechatt.
  • Kan inte överföra äganderätten till andra användare

Ansvarig

• Kan inte ta bort kanalen, men kan ta bort utkast av videor

Redigerare

• Kan inte radera schemalagda/pågående/avslutade streamar

Redigerare (begränsad)

• Samma behörigheter som en Redigerare, fast utan åtkomst till intäktsdata (inklusive chattintäkter och fliken Tittaraktiviteter)

Läsbehörig

• Har inte åtkomst till streamingnyckeln
  • Kan inte redigera inställningar/metadata för streamar
  • Kan inte sända live eller avsluta streamar
  • Kan inte radera schemalagda/pågående/avslutade streamar
  • Kan inte chatta eller moderera chatten i Kontrollrummet

Läsbehörig (begränsad)

• Samma behörigheter som en Läsbehörig, fast utan åtkomst till intäktsdata (inklusive chattintäkter och fliken Tittaraktiviteter)

Begränsningar för varumärkeskonton

Primär ägare

• Inga begränsningar
Ägare
  • Inga begränsningar

Ansvarig

• Kan inte gå med i eller lämna ett MCN-nätverk
  • Kan inte bjuda in andra användare
  • Kan inte överföra kanalen eller få den överförd till sig själv (det kan bara den primära ägaren göra)
  • Kan inte ta bort kanalen
  • Kan inte göra köp
Kommunikationsansvarig
  • Kan inte vidta åtgärder på YouTube