Een communitypost maken

YouTube Community Posts

Met communityposts kun je je bereik op YouTube en de betrokkenheid van je publiek vergroten. Meer informatie over de voordelen van het tabblad Community en hoe je hiervoor in aanmerking komt De toegang tot communityposts is afhankelijk van je rol bij het kanaal. Meer informatie over kanaalrechten

Opmerking: We zetten communityposts in de volgende gevallen uit:

Een communitypost maken

Zo maak je een communitypost:

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer bovenaan de pagina Maken en dan Post maken.
  3. Doe het volgende in het vak bovenaan:
    • Typ een tekstbericht of voeg tekst toe aan een afbeelding, gif of videopost.
    • Kies of je een video , poll of afbeelding wilt posten.
  4. Selecteer Posten.

We hebben een limiet ingesteld voor het aantal keer dat je in 24 uur kunt posten op je kanaal. Zo willen we de YouTube-community beschermen. Krijg je de foutmelding Limiet bereikt, dan kun je het na 24 uur opnieuw proberen.

Een post plannen

Zo plan je een communitypost:

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer bovenaan de pagina Maken en dan Post maken.
  3. Doe het volgende in het vak bovenaan:
    • Typ een tekstbericht of voeg tekst toe aan een afbeelding, gif of videopost.
    • Kies of je een video , poll of afbeelding wilt posten.
  4. Klik op de pijl-omlaag naast Posten en selecteer Post plannen.
  5. Kies de datum, tijd en tijdzone voor publicatie van de post.
  6. Selecteer Plannen.

Andere kanalen in een post vermelden

Je kunt andere YouTube-kanalen in je communityposts vermelden door @ te typen, gevolgd door de gebruikersnaam of kanaalnaam. Het kanaal kan een melding krijgen over jouw vermelding. Kijkers kunnen op elk apparaat op de vermelding klikken en rechtstreeks naar de kanaalpagina gaan.

De verschillende soorten posts

Posts met tekstbericht

Als je een tekstbericht wilt maken, typ je een bericht in het tekstvak bovenaan het tabblad Community van je kanaal. Je kunt gewoon een tekst posten of er een video, afbeelding of gif aan toevoegen. Posts met tekstbericht kunnen niet worden gecombineerd met polls.

Posts met playlist

Als je communityposts hebt aangezet, kun je playlists posten van artiesten die je leuk vindt.

Open de playlist die je wilt delen, kopieer de URL en plak deze in het tekstvak als je je communitypost opstelt.

Posts met afbeeldingen en gifjes

Je kunt maximaal 5 afbeeldingen aan je post toevoegen. Klik op afbeelding om afbeeldingen of geanimeerde gif'jes te selecteren op je computer.

Als je toegang hebt tot het tabblad Community, kun je ook tekst, stickers en filters aan de afbeelding toevoegen via de YouTube-app.

Richtlijnen

• Grootte: max. 16 MB
  • Bestandstypen: jpg, png, gif of webp
  • Voorgestelde beeldverhouding: we stellen een beeldverhouding voor van 1:1, omdat afbeeldingen ook zo in de feed verschijnen. Kijkers kunnen de volledige afbeelding zien door erop te klikken.

Houd er rekening mee dat afbeeldingen moeten voldoen aan de Communityrichtlijnen van YouTube. Als afbeeldingen de Communityrichtlijnen schenden, kan je post worden verwijderd en krijgt je kanaal misschien een waarschuwing.

Posts met video's

Als je een video aan je post wilt toevoegen, heb je de volgende opties:

• Een YouTube-video zoeken
  • De URL van een YouTube-video plakken
  • Een video op je YouTube-kanaal selecteren

Als je een post maakt die een video van een andere creator bevat, kan de oorspronkelijke uploader van de video een melding krijgen. Zo krijgen creators erkenning als andere creators hun video's delen.

Opmerking: Communityposts over een video die al in de abonnements- of Home-feed van een kijker staat, worden misschien niet meer getoond. Zo voorkomen we dat je kijkers steeds opnieuw dezelfde video te zien krijgen.

Polls

Zo voeg je een poll  toe aan je post:

1. Selecteer een tekst- of afbeeldingspoll.
  2. Voor tekstpolls:
    1. Typ een vraag in het tekstveld.
    2. Typ antwoorden in de velden Optie.
    3. Tik op Optie toevoegen als je meer antwoordvelden nodig hebt.
  3. Voor afbeeldingspolls:
    1. Typ een vraag in het tekstveld.
    2. Upload afbeeldingen als antwoorden.
    3. Als je meer afbeeldingen nodig hebt, tik je op Optie toevoegen om maximaal 4 afbeeldingen toe te voegen.

Opmerking: Opties voor afbeeldingspolls kunnen nu maximaal 36 tekens lang zijn en voor tekstpolls kunnen ze maximaal 65 tekens lang zijn.

Quizzen

Als je een quiz aan je post wilt toevoegen:

1. Typ een vraag in het tekstveld.
  2. Typ antwoorden in de antwoordvelden. Antwoorden kunnen maximaal 80 tekens lang zijn.
  3. Tik op Antwoord toevoegen als je meer antwoordvelden nodig hebt. Je kunt maximaal 4 antwoorden hebben.
  4. Kies het juiste antwoord. Voeg in het tekstveld eventueel uitleg toe waarom dit antwoord juist is. De uitleg mag maximaal 350 tekens lang zijn.
Opmerking: Bij een quiz kan maar één van de antwoorden juist zijn.

Je activiteit beheren

Je kunt een geschiedenis van je activiteit op communityposts weergeven en beheren. Deze functie is alleen beschikbaar op een computer.

1. Ga naar YouTube.com.
  2. Klik links op Geschiedenis.
  3. Klik rechts onder Type geschiedenis op Community. Je ziet nu de geschiedenis van je communityposts.
  4. Als je een activiteit wilt bewerken of verwijderen, plaats je de cursor erop en klik je op Meer '' en dan Bewerken of Verwijderen.

Opmerking: De geschiedenis van posts die je hebt geopend, wordt maar 30 dagen bewaard.