Intäktsgenerering under bestridanden av Content ID-anspråk

Videor kan intäktsgenereras under ett Content ID-bestridande när både videokreatören och Content ID-anmälaren vill få intäkter från videon. Du kan bestrida ett Content ID-anspråk när som helst. Om du bestrider ett anspråk inom fem dagar håller vi inne alla intäkterna från videon från den första dagen anspråket gjordes. Om du bestrider ett Content ID-anspråk efter fem dagar från det ursprungliga anspråksdatumet börjar vi att hålla inne intäkter datumet när bestridandet görs.

Under bestridandeprocessen hålls intäkterna separat, och när bestridandet är löst betalar vi ut det till behörig part.

Här följer mer information om vad som händer med videointäkter under processen för Content ID-bestridanden:

Bestrida ett Content ID-anspråk

När ett Content ID-anspråk görs på din video har du några olika alternativ:

• Göra ingenting och låta anspråket vara kvar på videon: Fem dagar från det att anspråket gjordes betalas eventuella intäkter som hållits inne ut till anmälaren.
  • Bestrida anspråket inom fem dagar: Annonser fortsätter att visas. Vi håller inne alla intäkter från videon medan anmälaren granskar bestridandet.
  • Skicka in ett bestridande efter fem dagar: Vi håller inne intäkterna från datumet när bestridandet görs medan anmälaren granskar bestridandet.

Läs mer om vad som händer när du bestrider ett Content ID-anspråk.

Överklaga ett Content ID-anspråk

Om du väljer att överklaga ett återställt anspråk eller att eskalera till ett överklagande har du några olika alternativ:

• Göra ingenting och låta anspråket vara kvar på videon: Efter fem dagar betalas eventuella intäkter som hållits inne ut till anmälaren.
  • Skicka in ett överklagande inom fem dagar: Annonser fortsätter att visas. Vi håller inne alla intäkter från videon medan anmälaren granskar överklagandet.
  • Skicka in ett överklagande efter fem dagar: Vi håller inne intäkter från datumet när överklagandet görs medan anmälaren granskar det.

Läs mer om vad som händer när du överklagar ett Content ID-anspråk.

Intäkter från bestridanden i YouTube Analytics

Om det finns ett aktivt Content ID-anspråk på en av dina videor och du bestrider eller överklagar det visas inte intäktsdata för den videon i YouTube Analytics. Om anspråket dras tillbaka läggs intäktsdata för tidsperioden som bestridandet varade till senare i YouTube Analytics. Om anspråket löses under den tidigare delen av månaden bör informationen visas mellan den 10:e och 20:e i efterföljande månad. Om anspråket löses i slutet av månaden kan data visas mellan den 10:e och 20:e två månader senare.

Exempel:
  • Du bestred ett Content ID-anspråk den 12 juli, och bestridandet löstes till din fördel den 6 augusti. Din intäktsdata för 12 juli–6 augusti visas i Analytics mellan 10 och 20 september.
  • Du bestred ett Content ID-anspråk den 4 augusti, och bestridandet löstes till din fördel den 29 augusti. Din intäktsdata för 4–29 augusti visas i Analytics mellan 10 och 20 oktober.
Om du har åtkomst till de nedladdningsbara rapporterna i Innehållshanteraren kan du hitta informationen i justeringsrapporten.
Du kan välja att inte generera intäkter från videon när den håller på att bestridas. Det gör du genom att stänga av intäktsgenerering på sidan Videor i YouTube Studio.

Få mer hjälp med Content ID