Inntektsgenerering mens en Content ID-tvist pågår

Hvis både videoskaperen og Content ID-fordringshaveren ønsker å tjene penger på videoen, kan den fortsette å generere inntekter under Content ID-tvisten. Du kan bestride Content ID-krav når som helst. Hvis du bestrider et krav i løpet av fem dager, holdes eventuelle inntekter fra videoen tilbake fra og med den første dagen kravet ble fremsatt. Hvis du bestrider et Content ID-krav senere enn fem dager etter at det opprinnelige kravet ble fremsatt, holder vi tilbake inntektene fra og med datoen for bestridelsen.

I løpet av bestridelsesprosessen holdes inntektene tilbake separat. Når bestridelsen er løst, utbetaler vi inntektene til den rette parten.

Her er mer informasjon om hva som skjer med videoinntektene i løpet av en Content ID-bestridelse:

Innsending av en Content ID-bestridelse

Når et Content-ID-krav er fremsatt mot videoen din, kan du svare på følgende måter:

• Ingenting – og la kravet bli værende på videoen: Fem dager etter at kravet ble fremsatt, blir eventuelle tilbakeholdte inntekter frigjort og tildelt fordringshaveren.
  • Send inn en bestridelse innen fem dager: Annonsene kjøres fortsatt. Vi holder imidlertid tilbake alle inntektene videoen genererer mens fordringshaveren gjennomgår bestridelsen din.
  • Send inn en bestridelse etter fem dager: Vi holder tilbake inntektene fra datoen da bestridelsen ble fremsatt, mens fordringshaveren gjennomgår den.

Finn ut mer om hva som skjer når du bestrider et Content ID-krav.

Innsending av en Content ID-anke

Hvis du velger å anke et gjenopprettet krav eller eskalere til anke, har du følgende muligheter:

• Ingenting – og la kravet bli værende på videoen: Etter fem dager blir eventuelle tilbakeholdte inntekter frigjort og tildelt fordringshaveren.
  • Send inn en anke innen fem dager: Annonsene kjøres fortsatt. Vi holder tilbake alle inntekter videoen genererer mens fordringshaveren gjennomgår anken.
  • Send inn en anke etter fem dager: Vi holder tilbake inntektene fra datoen da anken ble fremsatt, mens fordringshaveren gjennomgår den.

Finn ut mer om hva som skjer når du anker et Content ID-krav.

Inntekt fra bestridelser i YouTube Analytics

Hvis det finnes et aktivt Content ID-krav mot videoen din og du bestrider eller anker kravet, ser du ikke inntektsdataene for videoen i YouTube Analytics. Hvis kravet frafalles, legges inntektsdataene for bestridelsesperioden til i YouTube Analytics senere. Hvis kravet løses i begynnelsen av måneden, skal disse dataene vises mellom den 10. og 20. i påfølgende måned. Hvis kravet løses i slutten av måneden, kan det hende dataene vises mellom den 10. og 20. to måneder senere.

Eksempler:
  • Du bestrider et Content ID-krav 12. juli og bestridelsen ble løst i din favør 6. august. Inntektsdataene fra 12. juli til 6. august vises i Analytics mellom 10. og 20. september.
  • Du bestrider et Content ID-krav 4. august og bestridelsen blir løst i din favør 29. august. Inntektsdataene fra 4. august til 29. august vises i Analytics mellom 10. og 20. oktober.
Hvis du har tilgang til nedlastbare rapporter i innholdsbehandlingen, finner du denne informasjonen i justeringsrapportene.
Du kan velge å ikke tjene penger på videoen mens bestridelsen pågår. Da slår du av inntektsgenereringen på Videoer-siden i YouTube Studio.

Få mer hjelp med Content ID