Kaupallistaminen Content ID ‑kiistautuksen aikana

Videosi voi tuottaa tuloja Content ID ‑kiistautuksen aikana, jos sekä videon tekijä että Content ID ‑vaatimuksesta vastaava osapuoli haluavat kaupallistaa videon. Content ID ‑vaatimuksen voi kiistauttaa milloin tahansa. Jos kiistautat vaatimuksen viiden päivän kuluessa sen vastaanottamisesta, YouTube pidättää videosta kertyneet tulot vaatimuksen luomispäivästä lähtien. Jos kiistautat Content ID ‑vaatimuksen myöhemmin kuin viiden päivän kuluessa, YouTube pidättää tulot kiistautuspäivästä lähtien.

YouTube pidättää videosta kertyneet tulot koko kiistautusprosessin ajan. Kun asia on ratkaistu, YouTube maksaa kertyneet tulot sille osapuolelle, joka on ratkaisun perusteella niihin oikeutettu.

Alta näet tarkemmin, mitä videon tuloille tapahtuu Content ID ‑kiistautuksen aikana:

Content ID ‑vaatimuksen kiistauttaminen

Kun videostasi on tehty Content ID ‑vaatimus, sinulla on muutama vaihtoehto:

• Älä tee mitään, jolloin videosta tehty vaatimus jää voimaan: Viiden päivän kuluttua vaatimuksesta kaikki pidätetyt tulot maksetaan vaatimuksen tekijälle.
  • Kiistauta vaatimus viiden päivän kuluessa: Mainoksia näkyy edelleen. Kaikki videosta kertyvät tulot asetetaan pitoon, kunnes vaatimuksen tekijä on käsitellyt kiistautuksen.
  • Kiistauta vaatimus viiden päivän jälkeen: Kiistautuksen tekemisestä alkaen kertyneet tulot asetetaan pitoon siihen asti, kunnes vaatimuksen tekijä on käsitellyt kiistautuksen.

Lue lisää Content ID ‐vaatimuksen kiistauttamisesta.

Content ID ‑valituksen tekeminen

Jos haluat valittaa kiistautuksen jälkeen voimaan palautetusta vaatimuksesta tai tehdä suoraan valituksen ilman kiistautusta, sinulla on muutama vaihtoehto:

• Älä tee mitään, jolloin videosta tehty vaatimus jää voimaan: Viiden päivän kuluttua kaikki pidätetyt tulot maksetaan vaatimuksen tekijälle.
  • Tee valitus viiden päivän kuluessa: Mainoksia näkyy edelleen. Kaikki videosta kertyvät tulot pidätetään, kunnes vaatimuksen tekijä on käsitellyt valituksen.
  • Tee valitus viiden päivän jälkeen: Valituksesta lähtien kertyneet tulot pidätetään siihen asti, kunnes vaatimuksen tekijä on käsitellyt valituksen.

Lue lisää Content ID ‐vaatimuksesta valittamisesta.

Kiistautettujen sisältöjen tulot YouTube Tilastoissa

Jos videoosi liittyy aktiivinen Content ID ‑vaatimus, josta olet tehnyt kiistautuksen tai valituksen, videon tulotiedot eivät näy YouTube Tilastoissa. Jos vaatimus hylätään, tulodata kiistautuksen ajalta lisätään tilastoihin myöhemmin. Tämän datan pitäisi näkyä seuraavan kuukauden 10.–20. päivä.

Jos esimerkiksi kiistautit Content ID ‑vaatimuksen 12. heinäkuuta ja kiistautus ratkaistiin sinun eduksesi 6. elokuuta, näet tulodatan ajalta 12.7.–6.8. YouTube Tilastoissa 10.–20. syyskuuta mennessä.

Jos voit käyttää Content Managerin ladattavia raportteja, nämä tiedot näkyvät oikaisuraportissa.

Jos jostain syystä haluat ottaa videon kaupallistamisen pois päältä kiistautuksen aikana, se onnistuu YouTube Studion Videot-sivulla.

Lisätietoja Content ID ‑järjestelmästä