Samle inn penger til en ideell organisasjon med YouTube Veldedighet

Ideelle organisasjoner kan samle inn penger på YouTube på flere måter. Kanaler med tilgang til YouTube Veldedighet kan samle inn penger for kvalifiserte ideelle organisasjoner med donasjonsknappen.

Vanlige spørsmål om kravene til ideelle organisasjoner

Jeg har en ideell organisasjon. Kan jeg samle inn penger til min egen organisasjon på YouTube-kanalen min?

For å opprette en YouTube Veldedighet-innsamling må kanalen din oppfylle visse kvalifikasjonskrav.

Jeg vil sørge for at den ideelle organisasjonen min er kvalifisert for å bli representert av en YouTube-skaper via YouTube Veldedighet. Hvordan gjør jeg det?

Kvalifiserte skapere kan bruke YouTube Veldedighet til å samle inn penger til den ideelle organisasjonen din. For at en ideell organisasjon skal kunne motta penger som er samlet inn via en YouTube Veldedighet-innsamling, må den
Finn ut mer om YouTube Veldedighet.

Den ideelle organisasjonen min er kvalifisert for YouTube Veldedighet, men jeg finner den ikke, og jeg kan ikke be om å legge den til. Hva skyldes dette?

For at en ideell organisasjon kan motta penger som er samlet inn via en YouTube Veldedighet-innsamling, må den oppfylle kvalifikasjonskriteriene for ideelle organisasjoner.

Her er noen mulige årsaker til at den ideelle organisasjonen du ser etter, ikke vises i forespørselsverktøyet:
  • Den ideelle organisasjonen har valgt å ikke delta i innsamlinger på nettet. Ideelle organisasjoner må godkjenne at du samler inn penger til dem på nettet. Finn ut mer om hvordan du registrerer organisasjonen for å motta donasjoner fra tredjeparter.
  • Den ideelle organisasjonen driver virksomheten under et annet navn. YouTube Veldedighet henter informasjon om navn på ideelle organisasjoner fra GuideStar. Prøv å søke med et EIN-nummer i forespørselsverktøyet.
  • Den ideelle organisasjonen er ikke med i Google for ideelle organisasjoner. Den ideelle organisasjonen kan be om en Google for ideelle organisasjoner-konto.
  • Den ideelle organisasjonen er ikke en GuideStar-organisasjon registrert i USA med 501(c)(3)-klassifisering. Du kan søke etter ideelle organisasjoner på guidestar.org for å sjekke om de er registrert der.

Den ideelle organisasjonen min er basert utenfor USA. Kan skapere samle inn penger til den ideelle organisasjonen min?

YouTube Veldedighet-innsamlinger er bare tilgjengelig for ideelle organisasjoner i USA som oppfyller kvalifikasjonskriteriene. Hvis den ideelle organisasjonen din ikke er kvalifisert, kan du samle inn penger på YouTube på flere forskjellige måter.

Hva er Google for ideelle organisasjoner, og hvordan ber jeg om en konto?

For at en ideell organisasjon kan motta penger som er samlet inn via en YouTube Veldedighet-innsamling, må den ha en Google for ideelle organisasjoner-konto. Finn ut mer om Google for ideelle organisasjoner og hvordan du ber om en konto.

Finn ut mer om hvordan du oppretter en YouTube Veldedighet-innsamling.

Vanlige spørsmål om utbetaling av donasjoner

Hvordan mottar den ideelle organisasjonen donasjonene som er samlet inn via YouTube Veldedighet?

Google samarbeider med Network for Good om å samle inn og utbetale donasjonene til de ideelle organisasjonene. For å kunne ta imot donasjoner må organisasjonen din registrere seg for å motta penger fra Network for Good.

YouTube dekker alle transaksjonsgebyrene, så 100 % av pengene du samler inn, går til den veldedige organisasjonen. I henhold til kravene fra IRS (de amerikanske skattemyndighetene) har Network for Good eksklusiv juridisk kontroll over donasjonene når de er mottatt. Hvis Network for Good ikke kan utbetale midlene til den ideelle organisasjonen YouTube-skaperen har valgt, utbetaler Network for Good midlene til en annen kvalifisert ideell organisasjon i USA. Finn ut mer om hvordan Network for Good-utbetalinger fungerer.

Hvordan registrerer organisasjonen min seg for å ta imot donasjoner?

Før du starter: Sjekk om organisasjonen din er kvalifisert for å motta midler fra Network for Good, ved å søke i databasen deres.
Følg denne veiledningen for å registrere deg for å motta donasjoner fra tredjeparter via GuideStar.

Utbetalingstidspunkt

Donasjoner utbetales av Network for Good, et 501(c)(3)-klassifisert og giverstyrt veldedighetsfond (donor-advised fund) i USA som samler inn og utbetaler pengene til de ideelle organisasjonene. Det kan ta opptil to måneder før donasjonene når frem til den ideelle organisasjonen. Hvis mindre enn USD 10 samles inn, utbetales pengene årlig. Finn ut mer om utbetaling av donasjoner.

Oppdater utbetalingene dine

Et av kravene til YouTube Veldedighet-innsamlinger er at direkte innskudd opprettes hos Network for Good. Finn ut mer om hvordan du registrerer organisasjonen for direkte innskudd.
I henhold til kravene fra IRS har Network for Good eksklusiv juridisk kontroll over donasjonene når de er mottatt. Hvis Network for Good ikke kan utbetale midlene til den ideelle organisasjonen som YouTube-skaperen har valgt, gir Network for Good midlene til en annen kvalifisert, amerikansk ideell organisasjon etter eget skjønn.

Vanlige spørsmål om hvordan informasjonen til ideelle organisasjoner behandles av YouTube Veldedighet

Hva er en GuideStar-profil?

Noe av informasjonen om den ideelle organisasjonen (navn, logo osv.) i en YouTube Veldedighet-innsamling hentes fra organisasjonens GuideStar-profil. Finn ut mer om hvordan du oppretter en ny GuideStar-profil for organisasjonen, eller hvordan du oppdaterer en eksisterende profil.

Hvordan oppdaterer jeg logoen til den ideelle organisasjonen?

Når en kanal oppretter en Veldedighet-innsamling, kan kanaleieren velge mellom en standardlogo eller logoen den ideelle organisasjonen er oppført med i GuideStar. Finn ut mer om hvordan du legger til, fjerner eller redigerer logoen den ideelle organisasjonen er oppført med i GuideStar-profilen.

Hvordan oppdaterer jeg navnet til den ideelle organisasjonen?

Finn ut mer om hvordan du endrer navnet på organisasjonen i GuideStar-profilen din.