Rahan kerääminen järjestöille YouTube Lahjoituksilla

Järjestöt voivat kerätä rahaa YouTubessa muutamalla eri tavalla. Kanavilla, joilla on mahdollisuus käyttää YouTube Lahjoituksia, voi kerätä lahjoituspainikkeella rahaa ehdot täyttäville Yhdysvaltalaisille järjestöille.

Usein kysyttyä järjestöjen kelpoisuudesta

Edustan järjestöä. Voinko kerätä sille rahaa omalla YouTube-kanavallani?

Kanavan on täytettävä tietyt ehdot, jotta sillä voi järjestää rahankeräyksen YouTube Lahjoituksilla.

Haluan varmistaa, että järjestöni täyttää YouTube Lahjoituksilla järjestettävän rahankeräyksen ehdot. Miten tämä onnistuu?

Sisällöntuottajat, jotka täyttävät tietyt ehdot, voivat kerätä järjestöllesi rahaa YouTube Lahjoituksilla. YouTube Lahjoitusten rahankeräyksen kohteena olevan järjestön on oltava
  • jonkun sisällöntuottajan pyytämä
  • Yhdysvalloissa rekisteröity verovapaa 501(c)(3)-järjestö
  • Google järjestöille ‑ohjelman jäsen
  • hyväksynyt rahankeräykset netissä GuideStarin kautta
  • YouTuben kaupallistamiskäytäntöjen mukainen YouTubessa ja muualla – näitä käytäntöjä ovat esimerkiksi YouTuben yhteisösäännöt.
Lue lisää YouTube Lahjoituksista.

Edustamani järjestö täyttää YouTube Lahjoitusten ehdot, mutta sitä ei löydy tai siitä ei voi tehdä pyyntöä. Miksi?

YouTube Lahjoitusten rahankeräyksen kohteena olevan järjestön on täytettävä järjestöille asetetut kelpoisuusehdot.

Jos pyyntötyökalussa ei näy hakemaasi järjestöä, syy voi olla jokin seuraavista:
  • Järjestö ei ole hyväksynyt rahankeräyksiä netin kautta. Järjestön on annettava lupa kerätä sille rahaa netin kautta. Lue lisää kolmansien osapuolten lahjoitusten vastaanottamisen hyväksymisestä.
  • Järjestö toimii jollain muulla nimellä. YouTube Lahjoitukset käyttää GuideStarilta saatuja nimitietoja. Kokeile hakea järjestöä pyyntötyökalussa EIN-tunnuksella.
  • Järjestö ei ole mukana Google järjestöille ‑ohjelmassa. Järjestö voi pyytää Google järjestöille ‑tiliä.
  • Järjestö ei ole yhdysvaltalainen GuideStar-rekisteröity 501(c)(3)-järjestö. Varmista, että järjestö löytyy guidestar.org-sivustolta.

Edustamani järjestö ei ole yhdysvaltalainen. Voivatko sisällöntuottajat kerätä sille rahaa?

Rahankeräyksiä voi järjestää YouTube Lahjoituksilla vain yhdysvaltalaisille järjestöille, jotka täyttävät niille asetetut ehdot. Jos järjestö ei täytä ehtoja, sille voi kerätä rahaa YouTubessa muilla tavoilla.

Mikä Google järjestöille ‑ohjelma on ja miten voin pyytää tiliä sitä varten?

YouTube Lahjoitusten rahankeräyksen kohteena olevalla järjestöllä on oltava Google järjestöille ‑tili. Lue lisää Google järjestöille ‑ohjelmasta ja tilin pyytämisestä.

Lue lisää rahankeräyksen aloittamisesta YouTube Lahjoituksilla.

Usein kysyttyä lahjoitusten maksamisesta

Miten edustamani järjestö saa YouTube Lahjoituksilla kerätyt rahat?

Googlen yhteistyökumppani Network for Good kerää ja jakaa lahjoitukset Googlen pyynnöstä. Lahjoitusten saamiseksi järjestön pitää hyväksyä rahan vastaanottaminen Network for Goodilta.

100 prosenttia lahjoituksista välitetään järjestölle, ja YouTube maksaa maksutapahtuman kulut. Network for Goodilla on Yhdysvaltain verohallinnon edellyttämällä tavalla yksinomainen oikeudellinen hallintaoikeus vastaanotettuihin lahjoituksiin. Jos Network for Good ei pysty maksamaan rahoja YouTube-sisällöntuottajan valitsemalle järjestölle, se maksaa rahat vaihtoehtoiselle, ehdot täyttävälle yhdysvaltalaiselle järjestölle. Katso miten Network for Good ‑maksut toimivat.

Miten edustamani järjestö voi hyväksyä lahjoitusmaksujen vastaanottamisen?

Ennen kuin aloitat: Tarkista Network for Goodin tietokannasta, täyttääkö järjestö rahan vastaanottamisen ehdot.
Katso tästä, miten voit hyväksyä lahjoitusten vastaanottamisen kolmansilta osapuolilta GuideStarin kautta.

Maksuajat

Network for Good on yhdysvaltalainen 501(c)(3)-rekisteröity lahjoittajien ohjaama rahasto, joka kerää rahat ja maksaa ne järjestöille. Lahjoituksen maksamisessa järjestölle voi mennä enimmillään kaksi kuukautta. Jos rahaa on kerätty alle 10 $, summa maksetaan järjestölle kerran vuodessa. Lue lisää lahjoitusten maksamisesta.

Maksutiedot ajan tasalle

Yksi ehto rahankeräysten järjestämiseen YouTube Lahjoituksilla on, että järjestö on rekisteröitynyt suoratalletusta varten Network for Goodin kautta. Lue lisää suoratalletusten rekisteröimisestä.
Network for Goodilla on Yhdysvaltain verohallituksen edellyttämällä tavalla yksinomainen oikeudellinen hallintaoikeus vastaanotettuihin lahjoituksiin. Jos Network for Good ei pysty maksamaan rahoja YouTube-sisällöntuottajan valitsemalle järjestölle, se maksaa rahat vaihtoehtoiselle, ehdot täyttävälle yhdysvaltalaiselle järjestölle.

Usein kysyttyä järjestöistä ja YouTube Lahjoituksista

Mikä on GuideStar-profiili?

Jotkin YouTube Lahjoitusten rahankeräyksen tiedot (esim. nimi ja logo) tulevat suoraan järjestön GuideStar-profiilista. Katso, miten voit luoda edustamallesi järjestölle uuden GuideStar-profiilin tai päivittää aiemmin tehdyn profiilin.

Miten voin päivittää edustamani järjestön logon?

Kun kanava aloittaa rahankeräyksen YouTube Lahjoituksilla, se voi valita joko tavallisen tai GuideStarissa olevan logon. Katso miten järjestön GuideStar-profiilin logon voi lisätä, poistaa tai muuttaa.

Miten voin päivittää edustamani järjestön nimen?

Lue lisää järjestön GuideStar-profiilissa näkyvän nimen muuttamisesta.