Jouw content en YouTube Music

YouTube Music is beschikbaar in bepaalde landen en regio's. We willen de service binnenkort ook op andere locaties aanbieden.

Veelgestelde vragen over de YouTube Music-app voor YouTube-partners en -videomakers

Met YouTube Music kunnen je fans eenvoudiger naar je muziek luisteren. Ook helpt de app artiesten zoals jij om een publiek te vinden en inkomsten te genereren met de content die je al maakt.

Gebruikers van de YouTube Music-app met een YouTube Premium-lidmaatschap hebben ook toegang tot voordelen zoals afspelen op de achtergrond, video's zonder advertenties en de mogelijkheid om muziek te downloaden en gedurende maximaal dertig dagen offline op mobiele apparaten te bekijken en te beluisteren. Dit levert je meer weergaven op. Meer informatie over de voordelen van YouTube Premium-lidmaatschappen voor jou als videomaker.

Vragen over YouTube Music

Is YouTube Music kosteloos?

Je fans kunnen hun favoriete nummers, albums en artiesten kosteloos beluisteren met YouTube Music. Of ze kunnen de app in combinatie met een YouTube Premium-lidmaatschap gebruiken om video's zonder advertenties te downloaden en om offline, op de achtergrond of zonder video naar muziek te luisteren. Lees meer over de basisprincipes van YouTube Music.

Moet ik betalen om me op YouTube Music Premium te abonneren om mijn content op YouTube Music aan te bieden?

Nee, je hoeft niet te betalen om je content op YouTube, YouTube Music Premium of YouTube Music te houden. Je video's zijn automatisch zichtbaar voor gebruikers van YouTube met advertenties en voor gebruikers met een betaald lidmaatschap op YouTube Premium.

De opbrengst van het betaalde lidmaatschap vormt voor artiesten een nieuwe inkomstenbron. YouTube Premium-leden kunnen ook je muziekvideo's downloaden en offline bekijken op mobiele apparaten en ze kunnen video's op de achtergrond afspelen. Dit levert meer weergaven op.

Waarom is er een aparte app voor muziek?

Muziek is een van de populairste soorten content op YouTube en muziekliefhebbers gebruiken YouTube weer op een andere manier dan bijvoorbeeld gezinnen en gamers.

Met dat in het achterhoofd hebben we een speciale YouTube Music-app ontwikkeld, zodat fans het uitgebreide en diverse muziekaanbod op YouTube makkelijker kunnen ontdekken en in contact kunnen komen met artiesten die ze al kennen.

Waarin verschilt YouTube Music van andere muziekservices?

YouTube Music is speciaal bedoeld voor muziek. Fans beschikken over een enorme catalogus die ze kunnen bekijken en beluisteren via een app die gericht is op het ontdekken van muziek. Zo kunnen ze het uitgebreide en diverse muziekaanbod op YouTube makkelijker ontdekken en in contact komen met artiesten zoals jij.

YouTube heeft een uniek muziekaanbod dat je fans nergens anders kunnen vinden:

• Nieuwe artiesten, favoriete klassiekers en alles daartussenin
  • Officiële muziekvideo's, remixen, covers en meer
  • Klassieke opnamen en video's uit meerdere decennia

Met YouTube Music kunnen muziekfans meer dan alleen luisteren. Ze kunnen ook:

• Genieten van alles wat video en audio te bieden hebben
  • Concertmateriaal en live opnamen bekijken
  • Op de hoogte blijven van wat er in de muziekwereld gebeurt
Moeten mijn fans betalen om YouTube Music te gebruiken?

YouTube Music is kosteloos te downloaden en te gebruiken. Gebruikers met een YouTube Music Premium-lidmaatschap kunnen via de app advertentievrije video's bekijken en downloaden, en ook offline, op de achtergrond of zonder video naar muziek luisteren.

Mede dankzij jouw muziekvideo's, remixen, covers en meer is YouTube de beste plek om muziek te ontdekken van artiesten uit de hele wereld. Wij denken dat fans geïnteresseerd zullen zijn in de extra manieren waarop ze met een YouTube Music Premium-lidmaatschap jouw content kunnen bekijken.

Waarom zijn er twee abonnementsservices (YouTube Music en Google Play Muziek)?

We weten dat mensen op veel verschillende manieren naar muziek luisteren. Daarom geven we gebruikers meer keuze met onze abonnementsservices. YouTube Music Premium-leden krijgen een abonnement op Google Play Muziek. En andersom krijgen Google Play Muziek-abonnees een YouTube Music Premium-lidmaatschap. Dit is alleen van toepassing als zowel Google Play Muziek als YouTube Music Premium in jouw land beschikbaar is.

Jouw content en YouTube Music

Is mijn content beschikbaar op YouTube Music?

YouTube Music toont content die volgens ons systeem en onze partners geschikt is voor de muziekservice. Dit aanbod zal alleen maar groeien. In de meeste gevallen hoef je niets te doen om je muziekvideo's in de app aan te bieden.

Meer informatie over hoe we bepalen wat geschikt is voor YouTube Music.

Hoe bepalen jullie wat geschikt is voor YouTube Music?

We werken samen met onze muziekpartners om te bepalen welke content geschikt is voor een service speciaal voor muziek. De content is afkomstig van muzieklabels, artiesten, muziekaggregatoren, muziekuitgevers en andere muziekleveranciers en omvat:

• Officiële/premium muziekvideo's
  • Door gebruikers gegenereerde muziekcontent
  • Art-tracks
Ik zie mijn muziekcontent niet op YouTube Music.

We zijn continu bezig content te identificeren die geschikt is voor een service speciaal voor muziek. We voegen deze content zo snel mogelijk toe aan YouTube Music, zodat fans van je muziek al hun favoriete muziekvideo's kunnen bekijken.

Hoe krijgen fans toegang tot mijn content op YouTube Music?

Je fans kunnen in YouTube Music zoeken naar je nummers, video's en albums. Als je goed vertegenwoordigd bent op internet, wordt er mogelijk automatisch een onderwerpkanaal gegenereerd waarop fans meer over jou als artiest te weten kunnen komen.

Gebruikers van de YouTube Music-app die een YouTube Music Premium-lidmaatschap hebben, kunnen bovendien naar video's zonder advertenties kijken en muziek downloaden op mobiele apparaten om offline te beluisteren. Ook kunnen ze op meer manieren naar muziek luisteren, bijvoorbeeld zonder beeld, terwijl ze een andere app gebruiken of terwijl het scherm is uitgeschakeld.

Krijgen makers van muziekcontent nog steeds betaald?

Uiteraard. De YouTube-versie met advertenties verandert niet en videomakers blijven gewoon inkomsten genereren via advertenties. Daarnaast vormt YouTube Music Premium een extra inkomstenbron.

Hoe wordt de opbrengst bepaald?

Je blijft inkomsten genereren via advertenties op YouTube en de gratis, door advertenties ondersteunde YouTube Music-app.

Het betaalde YouTube Music Premium-lidmaatschap vormt daarnaast een extra inkomstenbron op basis van het aantal leden dat je content bekijkt. Net als bij advertenties gaat het grootste deel van de opbrengst naar de videomakers.

Telt gedownloade content mee voor mijn weergaven?

Ja. Weergaven van gedownloade video's in YouTube Music worden op dezelfde manier geregistreerd en verwerkt als online weergaven, zodra een lid weer online inlogt.

Ik heb een deal met Vevo. Hoe verhoudt dit alles zich tot Vevo?

Dit heeft geen invloed op je deal met Vevo. Vevo blijft gewoon je content leveren via de service die advertenties ondersteunt.

We werken rechtstreeks samen met je label, zodat je nu inkomsten kunt genereren uit zowel advertenties als het YouTube Music Premium-lidmaatschap. Neem contact op met je label als je verder nog vragen hebt.

Kunnen muzikanten of labels zich afmelden voor de abonnementsservice?

We willen dat fans die betalen voor een service zonder advertenties via YouTube Music Premium al je video's kunnen bekijken. Stel je voor dat een fan je video's graag zonder advertentieonderbrekingen wil bekijken, betaalt voor de upgrade, en dan ontdekt dat niet al je video's meer beschikbaar zijn.

We vragen alle partners ervoor te zorgen dat hun content beschikbaar is voor zowel niet-betalende als betalende gebruikers, zodat je van de nieuwe YouTube Music Premium- en YouTube Music-functies gebruik kunt maken, je je fans kunt blijven entertainen en je een extra inkomstenbron hebt.