Tavaramerkki

Tavaramerkki on sana tai symboli tai näiden yhdistelmä, joka yksilöi tuotteen lähteen ja erottaa sen muista tuotteista. Tavaramerkin voi hankkia yritys tai muu taho oikeusprosessin kautta, ja se antaa omistajalleen yksinomaiset oikeudet tavaramerkin käyttöön sitä koskevien hyödykkeiden suhteen.

Tavaramerkkirikkomus tarkoittaa tavaramerkin käyttämistä epäsopivalla tai luvattomalla tavalla, joka saattaisi aiheuttaa sekaannusta tuotteen alkuperästä. YouTuben käytännöt eivät salli videoita eivätkä kanavia, jotka loukkaavat tavaramerkkejä. Jos sisällössäsi käytetään jonkun muun tavaramerkkejä tavalla, joka aiheuttaa todennäköisesti epäselvyyttä, videosi voidaan estää. Lisäksi kanavasi voidaan jäädyttää.

Jos epäilet, että tavaramerkkiäsi käytetään väärin, huomaa, että YouTube ei voi sovitella sisällöntuottajien ja tavaramerkkien omistajien välisiä tavaramerkkikiistoja. Suosittelemme, että tavaramerkkien omistajat puhuvat suoraan loukkaavan sisällön postanneen sisällöntuottajan kanssa. Yhteydenotto lataajaan voi ratkaista ongelman nopeasti ja kaikkien edun mukaisesti. Osa sisällöntuottajista ilmoittaa kanavallaan eri tapoja olla yhteydessä heihin.

Jos et saa selvitettyä asiaa tilin omistajan kanssa, tee tavaramerkkivalitus siihen tarkoitetulla lomakkeella.

Tavaramerkkivalituksen lähettäminen

YouTube voi rajoitetusti tarkistaa järkeväksi katsomiaan valituksia ja poistaa sisältöä, jos oikeuksia on selvästi loukattu. Kiistojen selvittämisen edistämiseksi YouTube välittää tavaramerkkivalituksen lataajalle ennen muihin toimenpiteisiin ryhtymistä. Tällä tavoin lataaja voi selvittää mahdolliset tavaramerkkiongelmat.

Otamme vastaan myös vapaamuotoisia tavaramerkkivalituksia, jotka lähetetään sähköpostilla, faksilla tai postitse.

Jos valituksesi koskee tuoteväärennösten myyntiä tai markkinointia, tee väärennöstä koskeva valitus.

Jos valitus koskee kappaletta, elokuvaa, kirjaa tai muuta tekijänoikeuksilla suojattua teosta, tee tekijänoikeusvalitus.