Handelsmerk

'n Handelsmerk is 'n woord, simbool, of kombinasie wat die bron van 'n produk identifiseer en dit van ander produkte onderskei. 'n Handelsmerk word deur 'n regsproses deur 'n maatskappy of ander entiteit verkry. Sodra dit verkry is, gee dit die eienaar eksklusiewe regte op die handelsmerkgebruik met betrekking tot daardie goedere.

Handelsmerkskending is die onbehoorlike of ongemagtigde gebruik van 'n handelsmerk op 'n manier wat waarskynlik verwarring sal veroorsaak oor die bron van daardie produk. YouTube-beleide verbied video's en kanale wat handelsmerke skend. As jou inhoud iemand anders se handelsmerke gebruik op 'n manier wat verwarring kan veroorsaak, kan jou video's geblokkeer word. Jou kanaal kan ook opgeskort word.

As jy dink jou handelsmerk word geskend, moet jy in gedagte hou dat YouTube nie handelsmerkgeskille tussen skeppers en handelsmerkeienaars bemiddel nie. Gevolglik moedig ons handelsmerkeienaars sterk aan om direk met die skepper te praat wat die betrokke inhoud geplaas het. As jy die oplaaier kontak, kan dit die probleem vinniger oplos op 'n manier wat almal bevoordeel. Party skeppers lys op hul kanaal maniere waarop hulle gekontak kan word.

As jy nie met die betrokke rekeninghouer kan ooreenkom nie, kan jy ’n handelsmerkklag indien deur ons Handelsmerkklagtevorm.

Dien 'n handelsmerkklag in

YouTube is bereid om ’n beperkte kontrolering van redelike klagte uit te voer en sal inhoud verwyder in duidelike gevalle van skending. Om te help om dispute op te los, stuur YouTube elke handelsmerkklag aan die oplaaier deur voordat enige stappe gedoen word. Dit laat die oplaaier enige potensiële handelsmerkkwessies aanspreek.

Ons sal ook vryvorm-handelsmerkklagtes aanvaar wat per e-pos, faks en pos ingedien word.

Indien jou klagte verband hou met die verkoop of bevordering van nagemaakte goedere, moet jy asseblief 'n vervalsingklag indien.

Indien jou klag verband hou met 'n beskermde werk soos 'n liedjie, fliek of boek, moet jy ’n kopieregklag indien.