Een brandingwatermerk toevoegen aan video's

Je kunt kijkers aanmoedigen zich te abonneren op je kanaal door een brandingwatermerk toe te voegen aan je video's. Dit wordt vaak een custom abonneerknop genoemd. Als kijkers YouTube op een computer gebruiken, kunnen ze zich direct op je kanaal abonneren door de muisaanwijzer op het watermerk te plaatsen.

Je brandingwatermerk toevoegen

How to add a custom subscribe button to your YouTube videos | Pro Tips from TeamYouTube

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Selecteer Kanaal en dan Branding.
  4. Selecteer Afbeelding kiezen en kies de afbeelding die je als brandingwatermerk wilt gebruiken.
  5. Selecteer de weergavetijd voor het brandingwatermerk:
    1. Einde van video: het brandingwatermerk wordt gedurende de laatste 15 seconden van de video weergegeven.
    2. Custom begintijd: het merkwatermerk wordt weergegeven op een door jou gekozen tijdstip.
    3. Gehele video: het brandingwatermerk wordt in de hele video weergegeven.
  6. Kies Opslaan om je wijzigingen op te slaan

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar Creator Studio door te klikken op je accountpictogram > Creator Studio.
  3. Selecteer in het linkermenu Kanaal > Branding.
  4. Klik op Een watermerk toevoegen.
  5. Volg de instructies op het scherm om een element voor kanaalbranding toe te voegen. Dit verschijnt in al je geüploade video's op alle apparaten.

Afbeeldingsrichtlijnen

Afbeeldingen moeten vierkant zijn, met een minimum van 150 x 150 pixels, en kleiner zijn dan 1 MB. We raden aan dat je een transparante, niet een effen, achtergrond gebruikt. Ook is het een goed idee om maar één kleur in de afbeelding te gebruiken. Zo leidt de afbeelding minder af, vooral op kleine schermen.

Beschikbaarheid

Het kanaalwatermerk is op dit moment in de liggende weergave beschikbaar op computers en mobiele apparaten (niet klikbaar op mobiele apparaten). Kanaalwatermerken worden niet weergegeven in custom YouTube-spelers zonder interface of Adobe Flash.

Statistieken voor brandingwatermerken

Je kunt de statistieken zien in het rapport Annotaties in YouTube Analytics.