Een brandingwatermerk toevoegen aan video's

Je kunt kijkers aanmoedigen zich te abonneren op je kanaal door een brandingwatermerk toe te voegen aan je video's. Dit wordt ook wel een aangepaste abonneerknop genoemd. Als kijkers YouTube op een computer gebruiken, kunnen ze zich direct op je kanaal abonneren door de muisaanwijzer op het watermerk te plaatsen.

Opmerking: Brandingwatermerken zijn niet beschikbaar bij video's die zijn ingesteld op 'gemaakt voor kinderen'. Als je al een brandingwatermerk had toegevoegd, en daarna je video op 'gemaakt voor kinderen' hebt ingesteld, zien kijkers het watermerk niet meer.

Je brandingwatermerk toevoegen

How to add a custom subscribe button to your YouTube videos | Pro Tips from TeamYouTube

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Selecteer Kanaal en vervolgens Branding.
  4. Selecteer Afbeelding kiezen en kies de afbeelding die je als brandingwatermerk wilt gebruiken.
  5. Selecteer de weergavetijd voor het brandingwatermerk:
    1. Einde van video: het brandingwatermerk wordt tijdens de laatste vijftien seconden van de video weergegeven.
    2. Aangepaste begintijd: het brandingwatermerk wordt weergegeven op een door jou gekozen tijdstip.
    3. Volledige video: het brandingwatermerk wordt tijdens de hele video weergegeven.
  6. Kies Opslaan om je wijzigingen op te slaan.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar Creator Studio door op je profielfoto te klikken en vervolgens Creator Studio.
  3. Selecteer in het linkermenu Kanaal en vervolgens Branding.
  4. Klik op Een watermerk toevoegen.
  5. Volg de instructies op het scherm om een element voor kanaalbranding toe te voegen dat wordt getoond in al je geüploade video's op alle apparaten.

Afbeeldingsrichtlijnen

Afbeeldingen moeten vierkant zijn, met een minimum van 150 x 150 pixels, en kleiner zijn dan 1 MB. We raden aan dat je een transparante, niet een effen, achtergrond gebruikt. Ook is het een goed idee om maar één kleur in de afbeelding te gebruiken. Deze achtergrondstijl leidt minder af, vooral op kleine schermen.

Beschikbaarheid

Het kanaalwatermerk is in de liggende weergave beschikbaar op computers en mobiele apparaten (niet klikbaar op mobiele apparaten). Kanaalwatermerken worden niet weergegeven in aangepaste YouTube-spelers zonder interface of Adobe Flash.

Statistieken voor brandingwatermerken

Je kunt de statistieken zien in het rapport Annotaties in YouTube Analytics.