Kan geen aangepaste URL toevoegen

Eerder maakte je een YouTube-URL met een gebruikersnaam, op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Als deze eenmaal in gebruik was voor een kanaal, kon deze nooit nog eens worden gebruikt. Zelfs niet als het oorspronkelijke kanaal inactief raakte of verwijderd werd. Hierdoor konden veel kanalen niet de URL kiezen die ze wilden en die bij hen paste.

Als je een aangepaste URL wilt gebruiken, moet je kanaal aan de deelnamevereisten voldoen. Volg daarna de stappen om een aangepaste URL te claimen.

Aangepaste URL's zijn gebaseerd op de kanaalbeschrijving, Google-identiteit, bijbehorende website en andere factoren. Dit is om ervoor te zorgen dat kanalen een URL kunnen krijgen die uniek is voor hun kanaal, consistent is op YouTube en hetzelfde is op alle Google-services.