YouTubes användarguide

Visa nedladdningsbara rapporter

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

Resultatrapporter

Videor

I rapporten Videor visas data om videorna i en partners innehållshanterare.

• Tillgänglig tre gånger per vecka.
  • Datan innefattar bland annat, men inte bara, videostatus, annonsaktivering, antal visningar, tillgångs-id och policyer.
  • Intäktsrelaterad data visas inte.
  • Flera tillgångs-id:n visas i kolumnen Tillgångs-id men endast en uppsättning tillgångsmetadata om flera tillgångar gör anspråk på en video.
Tillgångar

I den fullständiga rapporten Tillgångar visas data om tillgångarna i en partners innehållshanterare.

• Tillgänglig dagligen.
  • Datan innefattar bland annat, men inte bara, äganderättsregioner, tillgångstyp, ingående tillgångs-id, aktiva/inaktiva referenser och matchningspolicy.
  • Det här dokumentet är användbart för partners som vill
    • kontrollera en tillgångsuppsättning för att bekräfta att äganderättsinformationen stämmer
    • få översikt över ingående tillgångs-id:n till syntetiserade tillgångs-id:n
    • visa alla tillgångar med en viss matchningspolicy.
Tillgångskonflikter

Rapporten Tillgångskonflikt är tillgänglig för partners med tillgångar i konflikt.

• Tillgänglig dagligen.
  • Jämfört med andra tillgångsrapporter visar rapporten Tillgångskonflikt äganderättsregioner som ingår i konflikten och den senaste informationen om ägarbyten.
Tillgångar (delningar)

Rapporten Tillgångar (delningar) innehåller data om en partners ljudinspelningsandelar eller kompositionsandelar och kopplad metadata.

• Är tillgänglig dagligen för partners med andelar, som skivbolags- och utgivarpartners.
  • Innehåller data om enskilda andelar, som andelsmetadata och andelens överordnade tillgång.
Anspråk

Rapporten Anspråk innehåller data om aktiva, inaktiva och väntande anspråk på tillgångar i en partners innehållshanterare. Den innehåller anspråk på privata, olistade och blockerade videor.

• Tillgänglig dagligen.
  • Innehåller data om alla anspråk som tillhör en tillgång och relevant policyinformation
  • Datan innefattar bland annat, men inte bara, tillämpad policy, anspråkstyp och ursprung.
Shorts Report

Shorts Report innehåller två rapporter: Skapade Shorts-tillgångar och Visningar av Shorts-tillgångar.

• Rapporten Skapade Shorts-tillgångar visar antalet unika Shorts-videor som skapats med licensierat innehåll från Shorts-ljudbiblioteket som är associerat till en tillgång, grupperat efter land/region och månad, för en viss ägare. Rapporten innehåller även relevanta fält för tillgångsmetadata: ISRC, tillgångs-id, tillgångstitel, tillgångsetikett, anpassat id, UPIC-nummer, GRid, artist och album.

• Rapporten Visningar av Shorts-tillgångar visar antalet visningar av Shorts-videor som skapats med licensierat innehåll från Shorts-ljudbiblioteket som är associerat till en tillgång, grupperat efter land/region och månad, för en viss ägare. Rapporten innehåller även relevanta fält för tillgångsmetadata: ISRC, tillgångs-id, tillgångstitel, tillgångsetikett, anpassat id, UPIC-nummer, GRid, artist och album.

• De är tillgängliga varje månad inom 25 dagar efter slutet av varje kalendermånad.

Referenser

Rapporten Referenser innehåller data om alla referenser som en partner har skapat.

• Tillgänglig per vecka
  • Visar en översikt över referensvideo-id:n för tillgångar och referens-id:n.
  • Innehåller också information om referensleverantören, undantag, typ, skapandedatum, antal aktiva anspråk och den kopplade tillgången.
  • Obs! Det är inte alla referensfiler som har ett referensvideo-id. Referensvideo-id:n är bara tillgängliga om referensen är kopplad till en video som laddats upp på en kanal.
Kampanjer
Rapporten Kampanjer innehåller data om de anpassade, manuella kampanjer en partner har skapat, bland annat vilka tillgångar eller tillgångsetiketter som tillämpats på varje kampanj.
  • Tillgänglig per vecka.
  • Visar relevanta kampanjdata, som hur mycket användargenererat innehåll som har gjorts anspråk på och hur många klick som gjordes på kampanjkorten.
  • Innehåller endast data om anpassade, manuella kampanjer. Visar inga data om standard- eller transaktionskampanjer.

Ekonomiska rapporter

Betalningsöversikt
Rapporten Betalningsöversikt innehåller dina totala intäkter uppdelade enligt intäktstyp (som annonser, prenumerationer och transaktioner). Den innehåller också justeringar. De totala intäkterna rapporteras både i USD och i din betalningsvaluta.
Annonsintäkter

Rapporten Annonsintäkter innehåller intäkts- och visningsdata för videor med annonser.

För tv- och filmpartners finns hela beskrivningen av rapporten Annonsintäkter här.

Prenumerationsintäkter
Rapporten Prenumerationsintäkter innehåller intäkter från YouTube Music, Google Play Musik och YouTube Premium.
Transaktionsintäkter

Rapporten Transaktionsintäkter innehåller intäkter från hyrfilm och video on demand på nätet.

Rapporten Transaktionsintäkter är endast tillgänglig för film- och tv-partners.

Intäkter från ljudtjänsten
Rapporten Intäkter från ljudtjänsten innehåller YouTube Music-intäkter från användare som
  • använder en radioliknande upplevelse som inte är on demand
  • använder enheter utan skärm med Google-assistenten (till exempel Google Home).
Betalfunktioner
Rapporten Betalfunktioner innehåller intäkter från
  • Super Chat-köp (SCT)
  • Medlemskap (SPT)
  • Super Stickers (SST)
  • FameBit.
Shorts-intäkter
Rapporten Shorts-Intäkter ger en sammanställning av intäkterna från YouTube Shorts.
Rapporten Shorts-annonser
Rapporten Shorts-annonser innehåller intäktsdata för Shorts-annonser för partners som inte är musikpartners.
Rapporten Shorts-prenumerationer
Rapporten Shorts-prenumerationer innehåller data för intäkter som genererats via intäktsdelning för betalprenumerationer för partners som inte är musikpartners.
Justerade annonsintäkter

Rapporten Justerade annonsintäkter ger en sammanställning av justerade annonsintäkter. Sammanställningen kan inkludera intäkter från intäktsgenerering i bestridande och intäkter från lösning av tillgångskonflikter.

Rapporten är bara tillgänglig när det har gjorts justeringar för en viss månad.

Justerade prenumerationsintäkter

Rapporten Justerade prenumerationsintäkter ger en sammanställning av justerade prenumerationsintäkter.

Rapporten är bara tillgänglig när det har gjorts justeringar för en viss månad.

Microsoft Excel för Macintosh har inte stöd för UTF-8-kodning. Om din metadata innehåller icke-latinska tecken behöver du använda ett annat program, till exempel Google Kalkylark.

Övriga rapporter

Otillåtna omslagsbilder
Obs! Rapporten visas bara för musikpartners som levererar omslagsbilder.

Rapporten Otillåtna omslagsbilder är en månadsrapport som innehåller information om omslagsbilder som har tagits bort på grund av brott mot riktlinjerna för communityn.

Rapporten visar berörda omslagsbilder från föregående månad. Den första veckan i månaden läggs nya rapporter till på fliken Övrigt på sidan Rapporter i Innehållshanteraren i Studio. Om inga omslagsbilder togs bort under föregående månad är rapporten tom. Rapporterna förblir synliga i två månader och tas sedan bort i enlighet med datalagringspolicyerna.

Tips! Ladda ned en kopia av rapporten varje månad för framtida bruk.

Om någon av dina omslagsbilder har tagits bort på grund av brott mot riktlinjerna för communityn kan du kontakta YouTubes support för kreatörer eller fylla i kontaktformuläret i hjälpcentret. Om du kontaktar oss via kontaktformuläret ska du se till att du är inloggad på ett konto som är kopplat till kontot för Innehållshanteraren innan du skickar formuläret.

Upphovsrätt för omslagsbilder
Obs! Rapporten visas bara för musikpartners som levererar omslagsbilder.

Rapporten Upphovsrätt för omslagsbilder är en månadsrapport som innehåller information om omslagsbilder som togs bort på grund av en begäran om borttagning.

Rapporten visar berörda omslagsbilder från föregående månad. Den första veckan i månaden läggs nya rapporter till på fliken Övrigt på sidan Rapporter i Innehållshanteraren i Studio. Om inga omslagsbilder togs bort under föregående månad är rapporten tom. Rapporterna förblir synliga i två månader och tas sedan bort i enlighet med datalagringspolicyerna.

Tips! Ladda ned en kopia av rapporten varje månad för framtida bruk.

Om du anser att bildspåret har tagits bort på felaktiga grunder kan du bestrida anmälan.

Åldersbegränsade omslagsbilder
Obs! Rapporten visas bara för musikpartners som levererar omslagsbilder.

Rapporten Åldersbegränsade omslagsbilder är en månadsrapport med information om omslagsbilder som har åldersbegränsats, vilket innebär att endast inloggade användare som är 18 år eller äldre kan spela upp dem.

Rapporten visar berörda omslagsbilder från föregående månad. Den första veckan i månaden läggs nya rapporter till på fliken Övrigt på sidan Rapporter i Innehållshanteraren i Studio. Om inga omslagsbilder åldersbegränsades under föregående månad är rapporten tom. Rapporterna förblir synliga i två månader och tas sedan bort i enlighet med datalagringspolicyerna.

Tips! Ladda ned en kopia av rapporten varje månad för framtida bruk.

Om du anser att bildspåret har åldersbegränsats på felaktiga grunder kan du bestrida anmälan. Om du vill överklaga kontaktar du supportteamet för YouTube och tillhandahåller dina video-id:n och en motivering till överklagandet.

Justering på kanalnivå

I rapporten Justering på kanalnivå visas en sammanställning av alla kanaler och intäkter som har hållits inne eller justerats på grund av överträdelser av våra policyer för intäktsgenerering från YouTube-kanaler.

Den här rapporten är endast tillgänglig för CMS-partners som inte är musikpartners och MCN-A-partners.