Veiledning for YouTube-virksomhet

Se de nedlastbare rapportene dine

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.

Resultatrapporter

Videorapporten

I videorapporten i innholdsbehandlingen kan partnere se data om videoene sine.

• Rapporten kommer tre ganger i uken.
  • Dataene omfatter, men er ikke begrenset til, videostatus, annonseaktivering, antall avspillinger, innholdselement-ID, retningslinjer osv.
  • Rapporten viser ikke inntektsrelaterte resultatdata.
  • Hvis det fremsettes krav mot en video fra flere innholdselementer, vises flere innholdselement-ID-er i Innholdselement-ID-kolonnen, men bare ett sett med metadata.
Den fullstendige rapporten om innholdselementer

Denne rapporten inneholder data om innholdselementene i innholdsbehandlingen til en partner.

• Rapporten kommer hver dag.
  • Dataene omfatter, men er ikke begrenset til: eierskapsområder, type innholdselement, integrert innholdselement-ID, aktive/inaktive referanser, samsvarsregler osv.
  • Dette dokumentet er nyttig for partnere som vil
    • kontrollere et sett med innholdselementer for å bekrefte at eierskapsinformasjonen er riktig
    • tilordne integrerte innholdselement-ID-er til syntetiserte innholdselement-ID-er
    • se alle innholdselementer med en bestemt samsvarsregel
Rapporten om innholdselementer med konflikter

Rapporten om innholdselementer med konflikter er tilgjengelig for partnere med konfliktskapende innholdselementer.

• Rapporten kommer hver dag.
  • Hovedforskjellen mellom denne og de andre rapportene om innholdselementer er at denne viser alle eierskapsområder der det finnes konflikter, og informasjon om den siste eierskapsendringen.
Rapporten «Innholdselementer (delte)»

Rapporten «Innholdselementer (delte)» inneholder data om lydopptaksandelene eller komposisjonsandelene til en partner – og de tilhørende metadataene.

• Rapporten kommer hver dag for andelspartnere som plateselskaper og utgivere.
  • Rapporten inneholder data om enkeltandeler, inkludert metadata for andelen og det overordnede innholdselementet.
Kravrapporten

I kravrapporten i innholdsbehandlingen kan partnere se data om aktive, inaktive og ventende krav for innholdselementene sine. Den omfatter krav mot private, ikke-oppførte og blokkerte videoer.

• Rapporten kommer hver dag.
  • Rapporten inneholder data om alle krav tilknyttet et innholdselement samt relevant informasjon om retningslinjene.
  • Dataene inkluderer, men er ikke begrenset til: gjeldende retningslinjer, kravtype, opprinnelse osv.
Shorts-rapport

Shorts-rapporten inneholder to rapporter: rapporten om Shorts-innholdselementer – oppretting og rapporten om Shorts-innholdselementer – avspillinger.

• Rapporten om Shorts-innholdselementer – oppretting: Denne rapporten viser hvor mange forskjellige Shorts-videoer som er opprettet med lisensiert innhold fra Shorts-lydbiblioteket som er tilknyttet et innholdselement, gruppert etter land/region og måned, for en bestemt eier. Rapporten inneholder også relevante metadatafelt for innholdselementet: ISRC, innholdselement-ID, innholdselementtittel, innholdselementetikett, egendefinert ID, UPIC, GR-identifikator, artist og album.

• Rapporten om Shorts-innholdselementer – avspillinger: Denne rapporten viser antall avspillinger for Shorts-videoer som er opprettet med lisensiert innhold fra Shorts-biblioteket som er tilknyttet et innholdselement, gruppert etter land/region og måned, for en bestemt eier. Rapporten inneholder også relevante metadatafelt for innholdselementet: ISRC, innholdselement-ID, innholdselementtittel, innholdselementetikett, egendefinert ID, UPIC, GR-identifikator, artist og album.

• Rapporten kommer hver måned – innen 25 dager etter slutten av hver kalendermåned.

Referanserapporten

Referanserapporten inneholder data om alle referansene en partner har opprettet.

• Rapporten kommer hver uke.
  • I denne rapporten får du en oversikt over referansevideo-ID-er tilordnet innholdselement-ID-er og referanse-ID-er.
  • Den inneholder også informasjon om referanseleverandøren samt ekskluderinger, type, opprettelsesdato, antall aktive krav og det tilknyttede innholdselementet.
  • Merk: Ikke alle referanser har en referansevideo-ID – en slik ID er bare tilgjengelig hvis referansen er tilknyttet en video som er lastet opp på en kanal.
Kampanjer-rapporten
Kampanjer-rapporten inneholder data om de tilpassede manuelle kampanjene en partner har opprettet, blant annet hvilke innholdselementer eller etiketter for innholdselementer som brukes i de forskjellige kampanjene.
  • Rapporten kommer hver uke.
  • Rapporten inneholder relevante resultatdata for kampanjer, for eksempel hvor mye brukergenerert innhold det er gjort krav på, og antall klikk på overleggskort for kampanjer.
  • Den omfatter bare data om tilpassede manuelle kampanjer. Rapporten viser ikke data om standardkampanjer eller transaksjonskampanjer.

Finansielle rapporter

Betalingssammendrag-rapporten
I Betalingssammendrag-rapporten ser du en oversikt over totalinntektene dine inndelt etter inntektstype (f.eks. annonser, abonnementer og transaksjoner). Rapporten inneholder også justeringer. Den totale inntekten rapporteres i både USD og valutaen den utbetales i.
Inntektsrapporten for annonser

Inntektsrapporten for annonser inneholder informasjon om inntekter og avspillingsdata relatert til annonsestøttede videoer.

TV- og filmpartnere kan se hele beskrivelsen av inntektsrapporten for annonser her.

Abonnementsinntekter-rapporten
I Abonnementsinntekter-rapporten ser du inntekter fra YouTube Music, Google Play Musikk og YouTube Premium.
Inntektsrapporten for transaksjoner

Inntektsrapporten for transaksjoner inneholder inntektsdata fra filmutleie (EST) og videoutleie (VOD).

Inntektsrapporten for transaksjoner er bare tilgjengelig for TV-/filmpartnere.

Audio Tier-inntektsrapporten
I Audio Tier-inntektsrapporten finner du YouTube Music-inntekter fra brukere som oppfyller følgende kriterier:
  • De bruker en radiolignende versjon som ikke er på forespørsel.
  • De bruker Google-assistenten på skjermløse enheter (for eksempel Google Home)
Betalte funksjoner-rapporten
Betalte funksjoner-rapporten omfatter inntekter fra
  • Super Chat-kjøp (SCT)
  • medlemskap (SPT)
  • Super Stickers (SST)
  • FameBit (FMT)
Shorts-inntektsrapporten
I Shorts-inntektsrapporten oppsummeres inntektene fra YouTube Shorts.
Rapporten for Shorts-annonser
Denne rapporten inneholder inntektsdata knyttet til Shorts-annonser for ikke-musikkpartnere.
Shorts-rapporten for abonnementer
Denne Shorts-rapporten inneholder data om penger som er tjent via inntektsdeling fra betalte abonnementer, for ikke-musikkpartnere.
Inntektsrapporten for annonsejusteringer

I inntektsrapporten for annonsejusteringer finner du en oppsummering av justeringer for annonseinntekter. Dette kan omfatte inntekter fra inntektsgenerering som er gjenstand for tvist, samt inntekter fra innholdselementer som har vært i konflikt, men der konflikten nå er løst.

Denne rapporten publiseres bare når det er gjort justeringer for en gitt måned.

Inntektsrapporten for abonnementsjusteringer

I inntektsrapporten for abonnementsjusteringer oppsummeres justeringer for abonnementsinntekter.

Denne rapporten publiseres bare når det er gjort justeringer for en gitt måned.

Microsoft Excel for Macintosh støtter ikke UTF-8-koding. Hvis metadataene dine inneholder ikke-latinske tegn, må du bruke et annet regnearkprogram, som Google Regneark.

Andre rapporter

Rapporten om bildespor som er i strid med retningslinjene
Merk: Denne rapporten er bare synlig for musikkpartnere som leverer bildespor.

Den månedlige rapporten om bildespor som er i strid med retningslinjene, inneholder informasjon om bildespor som er fjernet på grunn av brudd på retningslinjene for brukere.

Rapporten viser berørte bildespor fra den foregående måneden. Nye rapporter legges til i løpet av den første uken i hver måned, på Annet-fanen på Rapporter-siden i Studio-innholdsbehandlingen. Hvis ingen bildespor er fjernet i løpet av den foregående måneden, er rapporten tom. Rapportene forblir synlige i to måneder. Deretter slettes de i henhold til reglene for oppbevaring av data.

Tips: Last ned en kopi av rapporten hver måned, slik at du har den til senere.

Hvis noen av bildesporene dine er fjernet på grunn av brudd på retningslinjene for brukere, kan du kontakte brukerstøtten for YouTube-skapere eller fylle ut kontaktskjemaet i brukerstøtten. Hvis du bruker kontaktskjemaet, må du sjekke at du er logget på en konto som er tilknyttet innholdsbehandlingskontoen din, før du sender det inn.

Rapporten om opphavsrettsbeskyttede bildespor
Merk: Denne rapporten er bare synlig for musikkpartnere som leverer bildespor.

Den månedlige rapporten om opphavsrettsbeskyttede bildespor inneholder informasjon om bildespor som er fjernet på grunn av fjerningsforespørsler.

Rapporten viser berørte bildespor fra den foregående måneden. Nye rapporter legges til i løpet av den første uken i hver måned, på Annet-fanen på Rapporter-siden i Studio-innholdsbehandlingen. Hvis ingen bildespor er fjernet i løpet av den foregående måneden, er rapporten tom. Rapportene forblir synlige i to måneder. Deretter slettes de i henhold til reglene for oppbevaring av data.

Tips: Last ned en kopi av rapporten hver måned, slik at du har den til senere.

Hvis du mener at bildesporet ditt er fjernet ved en feil, kan du sende inn en innsigelse.

Rapporten om aldersbegrensede bildespor
Merk: Denne rapporten er bare synlig for musikkpartnere som leverer bildespor.

Rapporten om aldersbegrensede bildespor kommer månedlig og inneholder detaljert informasjon om bildespor som har fått en aldersbegrensning. Dette betyr at de bare kan spilles av for påloggede brukere som er minst 18 år gamle.

Rapporten viser berørte bildespor fra den foregående måneden. Nye rapporter legges til i løpet av den første uken i hver måned, på Annet-fanen på Rapporter-siden i Studio-innholdsbehandlingen. Hvis ingen bildespor har fått aldersbegrensning i løpet av den foregående måneden, er rapporten tom. Rapportene forblir synlige i to måneder. Deretter slettes de i henhold til reglene for oppbevaring av data.

Tips: Last ned en kopi av rapporten hver måned, slik at du har den til senere.

Hvis du mener det er feil at bildesporet ditt har fått en aldersbegrensning, kan du anke avgjørelsen. Kontakt brukerstøtten for YouTube, og oppgi de aktuelle video-ID-ene samt en begrunnelse som understøtter anken.

Justeringsrapport på kanalnivå

I justeringsrapporten på kanalnivå oppsummeres alle kanalene og inntektene som er holdt tilbake eller justert for brudd på retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube-kanaler.

Denne rapporten er bare tilgjengelig for CMS-partnere som ikke er musikkpartnere, og MCN-A-partnere.