Välj en strategi för att nå en global målgrupp

När din kanal växer och du når tittare över hela världen kan du överväga att skapa olika kanaler för olika språk eller olika länder/områden. Nedan finns tre strategier för hur du når en global målgrupp. Nå en global publik genom att använda automatisk textning, lägga till översättningar manuellt eller ta hjälp av verktyg och tjänster från tredje part.

Få tips för kreatörer om hur du skapar inkluderande innehåll.
Ha en kanal med innehåll på flera språk

Ha allt ditt innehåll på en kanal. Ladda upp videor på flera språk för olika geografiska områden.

Varumärke

Ditt varumärke får ett enhetligt uttryck i alla länder/områden. Om din målgrupp använder samma söktermer för att söka efter ditt varumärke oavsett språk så kommer kanalen att vara lättare att hitta.

Engagemang

Om du använder en kanal sammanförs tittarantalet och prenumeranterna. Det gör det också enklare för tittarna att hitta din kanal i YouTube-sökningar.

Din kanal kommer att få inlägg, kommentarer och flödesuppdateringar på många olika språk. Detta kan vara förvirrande för tittarna.

Du kan hjälpa tittarna genom att:

Representation

När ditt innehåll finns på en och samma plats kan ditt team fokusera på att hantera en enda kanal. Då blir det enklare för ditt varumärke att bibehålla en enhetlig framtoning.

Skapa separata kanaler för olika språk

Skapa separata kanaler för olika språk och geografiska områden. Den här strategin kan vara användbar när det gäller språk med olika alfabeten eller där söktermerna skiljer sig mycket.

Varumärke

Du kan anpassa varje kanal efter den lokala målgruppen, och enkelt använda lokala evenemang och kampanjer. Om ditt varumärke skiljer sig något mellan olika länder/områden kan du med den här strategin införliva de här skillnaderna i din strategi för kanalen.

Engagemang

Separata kanaler ger dig fokuserad kommunikation med olika målgrupper. Allt innehåll på varje kanal riktas till en viss målgrupp, och det kan ge en bättre upplevelse för tittarna. Du undviker att tittarna blir förvirrade eller tappar intresset på grund av att materialet är på olika språk.

Så här förbättrar du synligheten:

• Ange språk eller geografiskt område för varje kanal så att tittarna hittar sin lokala kanal i YouTube-sökningar.
  • Marknadsför dina olika kanaler på de andra kanalerna så att användarna enklare hittar rätt.
  • Lägg till de aktuella kanalerna i avsnittet för utvalda kanaler på din kanalsida.

Representation

Varje separat kanal behöver löpande underhåll och uppmärksamhet. Se till att ditt varumärke har tillräckligt med resurser för att underhålla varje kanal med ett regelbundet schema för uppladdningar och engagemang.

Skapa en global kanal med lokala kanaler som stöd

Använd en kanal som varumärkets huvudkanal där du har globala kampanjer. Skapa lokala stödkanaler för olika språk och länder/områden.

Varumärke

Använd din huvudkanal för globalt innehåll och de lokala kanalerna för evenemang och kampanjer. Skapa mallar för dina videors metadata och miniatyrer för att bibehålla konsekvensen mellan kanalerna.

Engagemang

Även om tittare och prenumeranter delas upp på flera kanaler får de en konsekvent men lokaliserad upplevelse. Använd den globala huvudkanalen till att få tittare att hitta dina lokala kanaler, genom att använda metadata, kanalbeskrivningar och utvalt kanalinnehåll.

Om du oftare laddar upp innehåll på de lokala kanalerna kan de bli mer synliga i sökresultat på YouTube.

Representation

Med den här organisationsstrukturen för dina kanaler krävs samarbete mellan det globala och de lokala teamen, men du kan anpassa varumärkets budskap på lokala marknader. Den här strategin kräver mest tid och ansträngning för att upprätthålla.