Een strategie kiezen om een internationaal publiek te bereiken

Naarmate je kanaal groeit en je steeds meer kijkers van over de hele wereld bereikt, kan het handig zijn om verschillende kanalen te maken voor verschillende talen of landen/regio's. Hieronder vind je drie strategieën waarmee je een internationaal publiek kunt bereiken. Als je een internationaler publiek wilt bereiken, kun je automatische ondertiteling aanzetten, handmatig vertalingen toevoegen of tools en services van derden gebruiken.

Eén kanaal gebruiken met content in meerdere talen

Blijf al je content op één kanaal posten. Upload video's in meerdere talen voor verschillende gebieden.

Je merk

Je merk is hetzelfde in alle landen/regio's. Als je publiek dezelfde termen gebruikt om je merk te zoeken, welke taal je kijkers ook spreken, is je kanaal makkelijker te vinden.

Betrokkenheid

Als je één kanaal gebruikt, worden je publiek en abonnees samengevoegd. Je kijkers kunnen je kanaal ook makkelijker vinden in zoeken op YouTube.

Je kanaal krijgt posts, reacties en feedupdates in allerlei verschillende talen. Dit kan verwarrend zijn voor je publiek.

Je kunt je publiek op de volgende manieren helpen:

Beheer

Het is makkelijker om je content op één plaats te beheren. Je team kan zich dan concentreren op het beheer van dit ene kanaal zodat het makkelijker is de wereldwijde branding en toon consistent te houden.

Afzonderlijke kanalen maken voor verschillende talen

Maak afzonderlijke kanalen voor verschillende talen en gebieden. Deze strategie kan erg nuttig zijn voor talen met een ander alfabet of andere zoektermen.

Je merk

Je kunt elk kanaal aanpassen aan het lokale publiek en gemakkelijk plaatselijke evenementen en promoties integreren. Als je merk enigszins verschilt per land/regio, kun je met deze strategie rekening houden met die verschillen en je kanaalstrategie daaraan aanpassen.

Betrokkenheid

Op afzonderlijke kanalen kun je gericht communiceren met je verschillende doelgroepen. Alle items op elk kanaal zijn gericht op een specifiek publiek, wat het voor gebruikers prettiger kan maken. Kijkers zullen minder snel verward raken of hun interesse verliezen door content in een andere taal.

Je kunt het volgende doen om de vindbaarheid van je kanalen te verbeteren:

• Benoem de taal of het gebied van elk kanaal zodat kijkers hun eigen kanaal kunnen vinden met een zoekopdracht op YouTube.
  • Voor een betere vindbaarheid is het belangrijk dat je je kanalen in verschillende talen onderling promoot.
  • Voeg relevante kanalen toe aan het gedeelte Aanbevolen kanalen van je kanaalpagina.

Beheer

Aan elk kanaal moet tijd en zorg worden besteed. Zorg dat je merk genoeg middelen heeft om elk kanaal te onderhouden met een regelmatig upload- en communicatieschema.

Eén wereldwijd kanaal en ondersteunende lokale kanalen maken

Gebruik één kanaal als het hoofdkanaal van je merk om internationale campagnes uit te voeren. Maak ondersteunende kanalen voor verschillende talen en landen/regio's.

Je merk

Gebruik je hoofdkanaal voor internationale content en de lokale kanalen voor evenementen en promoties. Maak templates voor de metadata en thumbnails van je video's, zodat je je merk gemakkelijker consistent kunt houden op je kanalen.

Betrokkenheid

Je kijkers en abonnees zijn verspreid over meerdere kanalen, maar ze krijgen een consistente beleving in hun eigen taal. Promoot je lokale kanalen bij je kijkers via het wereldwijde hoofdkanaal met videometadata, kanaalbeschrijvingen en aanbevolen kanalen.

Lokale kanalen met meer uploads kunnen hoger in de zoekresultaten van YouTube komen.

Beheer

Als je je kanaal op deze manier organiseert, moet er goed worden gecoördineerd tussen internationale en lokale teams. Dit geeft je wel de mogelijkheid om je merk aan te passen aan lokale markten. Deze strategie kost de meeste tijd en energie.