Triar una estratègia per arribar a un públic global

A mesura que el teu canal creix i arribes a espectadors de tot el món, valora la possibilitat de crear canals diferents per a cada idioma o per a cada país o regió. A continuació trobaràs tres estratègies per arribar a un públic global. Per ajudar-te a arribar a un públic més global, pots utilitzar subtítols automàtics, afegir traduccions manualment o fer servir eines i serveis de tercers.

Mantenir un canal amb contingut en diversos idiomes

Conserva tot el contingut en un canal i penja vídeos en diversos idiomes per a zones geogràfiques diferents.

Brànding

La teva marca serà coherent en tots els països i regions. Si el teu públic utilitza els mateixos termes per cercar la teva marca, en qualsevol idioma, el teu canal serà més fàcil de descobrir.

Implicació

Utilitzar un únic canal et permet consolidar la teva audiència i els teus subscriptors. A més, als espectadors els resultarà més fàcil trobar el teu canal a la cerca de YouTube.

Ara bé, el teu canal rebrà publicacions, comentaris i actualitzacions del feed en diversos idiomes, i això pot resultar confús per al teu públic.

Per ajudar el teu públic:

Gestió

Si tens el contingut en un sol lloc, el teu equip es pot centrar a gestionar un únic canal i serà més fàcil mantenir un to i un brànding coherents arreu del món.

Crear canals diferents per a cada idioma

Crea canals diferents per a cada idioma o zona geogràfica. Aquesta estratègia és útil en el cas d'idiomes amb alfabets o termes de cerca diferents.

Brànding

Pots personalitzar cada canal d'acord amb el públic local i incorporar-hi fàcilment esdeveniments i promocions locals. Si la teva marca varia lleugerament en funció del país o de la regió, aquesta estratègia et permetrà incorporar aquestes diferències a l'estratègia del canal.

Implicació

Tenir canals independents et dona la possibilitat d'adaptar la comunicació a cadascun dels teus públics. Tots els elements de cada canal s'ajustaran en funció del públic, cosa que pot millorar l'experiència dels espectadors. D'aquesta manera, és menys probable que els espectadors se sentin confosos o que perdin l'interès a causa de la varietat d'idiomes del contingut.

Per millorar la visibilitat:

• Especifica l'idioma o la zona geogràfica de cada canal perquè els espectadors puguin trobar el seu canal local a la cerca de YouTube.
  • Fes promoció creuada entre els canals de diferents idiomes per millorar-ne la visibilitat.
  • Afegeix canals d'interès a la secció "Canals destacats" de la teva pàgina del canal.

Gestió

Cada canal necessitarà atenció i manteniment continus de manera independent. Assegura't que la teva marca pot dedicar prou recursos a mantenir cada canal amb una programació de pujades i d'activitat regular.

Crear un canal internacional i canals locals de suport

Utilitza un únic canal com a canal principal de la teva marca per mostrar campanyes internacionals. Crea canals locals de suport per als diferents idiomes i països o regions.

Brànding

Utilitza el canal principal per al contingut internacional i els canals locals per a esdeveniments i promocions. Per mantenir la coherència en tots els canals, crea plantilles uniformes per a les metadades i les miniatures dels vídeos.

Implicació

Si bé els espectadors i els subscriptors poden estar dividits en diversos canals, els espectadors obtenen una experiència coherent i localitzada. Fes servir el canal internacional principal per dirigir els espectadors als canals locals mitjançant les metadades dels vídeos, les descripcions del canal i la programació destacada.

Si es penja contingut als canals locals amb més freqüència, se'n pot millorar la visibilitat a la cerca de YouTube.

Gestió

Aquesta estructura d'organització de canals requereix coordinació entre els equips locals i internacionals, però permet personalitzar el missatge de marca per als mercats locals. Aquesta estratègia requereix més temps i esforç.