Kies ’n strategie om gehore wêreldwyd te bereik

Terwyl jou kanaal groei en jy kykers regoor die wêreld bereik, moet jy oorweeg om kanale vir verskillende tale of lande/streke te skep. Daar is drie strategieë hieronder om gehore wêreldwyd te bereik. Om gehore wêreldwyd te bereik, kan dit help om outomatiese onderskrifte te gebruik, vertalings self by te voeg, of derdeparty-nutsgoed en -dienste te gebruik.

Handhaaf een kanaal met inhoud in verskeie tale

Hou al jou inhoud op een kanaal. Laai video's in verskeie tale vir verskillende geografiese liggings op.

Handelsmerk

Jou handelsmerk sal oor lande/streke konsekwent wees. As jou gehoor dieselfde terme gebruik om jou handelsmerk te soek, afgesien van taal, sal jou kanaal makliker wees om te ontdek.

Betrokkenheid

As jy een kanaal gebruik, sal jou kykertal en intekenaars gekonsolideer word. Dit maak dit ook makliker vir kykers om jou kanaal in YouTube Soek te vind.

Jou kanaal sal plasings, opmerkings en stroomopdaterings in baie verskillende tale kry. Dit kan verwarrend wees vir jou gehoor.

Om jou gehoor te help:

Bestuur

Met jou inhoud op een plek, kan jou span fokus om een enkele kanaal te bestuur, wat dit makliker maak om 'n konsekwente handelsmerk en toon wêreldwyd te handhaaf.

Skep aparte kanale vir verskillende tale

Skep aparte kanale vir verskillende tale en geografiese liggings. Hierdie strategie is nuttig vir tale met verskillende alfabette of soekterme.

Handelsmerk

Jy kan elke kanaal vir die plaaslike gehoor pasmaak en maklik plaaslike geleenthede en promosies inkorporeer. As jou handelsmerk effens verskil in verskillende lande/streke, kan hierdie strategie jou toelaat om daardie verskille in jou kanaalstrategie te inkorporeer.

Betrokkenheid

Aparte kanale gee jou gefokusde kommunikasie met jou verskillende gehore. Alle items op elke kanaal sal vir ’n spesifieke gehoor gepasmaak word, wat ’n verbeterde kykerervaring kan wees. Kykers sal dalk weens die uiteenlopende taalinhoud minder waarskynlik verward of onbetrokke raak.

Om opspoorbaarheid te verbeter:

• Spesifiseer die taal of geografiese ligging van elke kanaal, sodat kykers hul plaaslike kanaal in YouTube-soektogte kan vind.
  • Kruisbemark jou verskillende taalkanale tussen mekaar om opspoorbaarheid te verbeter.
  • Voeg kanale van belang by die “uitstalkanale”-afdeling van jou kanaalbladsy.

Bestuur

Elke individuele kanaal het deurlopende onderhoud en aandag nodig. Maak seker dat jou handelsmerk genoeg hulpbronne aan die onderhoud van elke kanaal kan toewy met ’n gereelde oplaai- en betrokkenheidskedule.

Skep een wêreldwye kanaal en ondersteunende plaaslike kanale

Gebruik ’n enkele kanaal om as jou handelsmerk se hoofkanaal te dien en wêreldwye veldtogte ten toon te stel. Skep ondersteunende kanale vir verskillende tale en lande/streke.

Handelsmerk

Gebruik jou hoofkanaal vir wêreldwye inhoud en plaaslike kanale vir geleenthede en promosies. Skep konsekwente template vir jou video -metadata en -miniprente om konsekwentheid oor jou kanale te behou.

Betrokkenheid

Terwyl kykers en intekenaars oor verskeie kanale verdeel kan wees, kry kykers ’n konsekwente, maar gelokaliseerde ervaring. Gebruik die wêreldwye kanaal om kykers met videometadata, kanaalbeskrywings en uitstalkanaalprogrammering na jou plaaslike kanale te lei.

Meer gereelde oplaaie op plaaslike kanale kan help dat die kanale makliker in ’n YouTube-soektog ontdek kan word.

Bestuur

Hierdie kanaalorganisasiestruktuur vereis koördinasie tussen wêreldwye en plaaslike spanne, maar dit laat jou toe om jou handelsmerkboodskap vir plaaslike markte te pasmaak. Hierdie strategie vereis die meeste tyd en moeite om te handhaaf.