Ange kanaler som inte ska matchas med Content ID-anspråk

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.
När du aktiverar Content ID-matchning genererar YouTube automatiskt anspråk mot andra användares uppladdade innehåll som matchar (delar av) dina referensfiler.

Ibland är det bra att kunna förhindra Content ID från att göra anspråk på videor som laddas upp av vissa YouTube-kanaler. En filmstudio kan till exempel förhindra anspråk på videor från en kanal som recenserar och marknadsför deras filmer. Du kan undanta kanaler från Content ID-anspråk genom att lägga till kanaler i din godkännandelista.

Anmärkningar:
  • Eftersom Content ID inte gör anspråk på videor från kanaler som är länkade till Innehållshanteraren kan du inte lägga till de kanalerna i din godkännandelista.
  • Det går inte att lägga till enskilda tillgångar i din godkännandelista. Det går bara att lägga till kanaler.

Lägga till kanaler i din godkännandelista

Du kan lägga till en eller flera kanaler i godkännandelistan om du vill att de ska undantas från Content ID-anspråk. Så här lägger du till kanaler i godkännandelistan:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Godkännandelista i menyn till vänster.
  3. Klicka på LÄGG TILL KANALER längst upp till höger.
  4. Ange ett kanal-id eller en webbadress. Kanal-id:t är strängen med 24 alfanumeriska tecken som börjar med UC i kanalens webbadress.
    • Om du vill lägga till fler än en kanal samtidigt klistrar du in en kommaavgränsad lista med kanal-id:n i textrutan.
  5. Klicka på LÄGG TILL.

När du har lagt till kanaler i godkännandelistan gör Content ID inte anspråk på videor som laddas upp på de kanalerna i fortsättningen. Eventuella befintliga anspråk som gjorts innan du lade till dem i godkännandelistan dras dock inte tillbaka automatiskt. Läs om hur du drar tillbaka anspråk.

Om fler än en partner äger en tillgång måste varje partner lägga till kanalen i sin godkännandelista för att förhindra anspråk mot tillgången.

Ta bort kanaler från godkännandelistan

Om du tar bort kanaler från godkännandelistan innebär det att Content ID inte längre undantar kanalerna från anspråk. Om de här kanalerna laddar upp videor som matchar dina referensfiler och kanalerna inte längre finns på godkännandelistan genererar Content ID anspråk på dem. Så här tar du bort kanaler från godkännandelistan:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Godkännandelista i menyn till vänster.
  3. Klicka på filterfältet följt av Kanal-id eller Kanalnamn.
  4. Klistra in en kommaavgränsad lista med kanal-id:n eller kanalnamn följt av klicka på VERKSTÄLL.
  5. Markera kryssrutorna bredvid de kanaler du vill ta bort från godkännandelistan.
    • Om du vill markera alla kanaler klickar du i kryssrutan ovanför sökresultatlistan följt av Markera alla.
  6. Klicka på TA BORT i bannern högst upp.
Obs! När du tar bort en kanal från godkännandelistan tas den inte bort från YouTube.

Exportera information om kanaler på godkännandelistan

Det finns mer information om kanalerna på godkännandelistan, bland annat kanal-id, kanalnamn och datumet då kanalen blev undantagen. Så här exporterar du informationen:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Godkännandelista i menyn till vänster.
  3. Markera kryssrutorna bredvid de kanaler du vill exportera information om.
  4. I den övre bannern klickar du på Exportera och väljer Kommaavgränsade värden (.csv) eller Google Kalkylark (ny flik). Filen börjar bearbetas.
  5. Gör så här när filen har bearbetats:
    • För en .csv-fil: Klicka på LADDA NED från bannern högst upp.
    • För en Google Kalkylark-fil: Klicka på ÖPPNA KALKYLARK I ETT NYTT FÖNSTER från bannern högst upp.