Kanalen vrijstellen van Content ID-claims

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.
Als je Content ID-overeenkomsten aanzet, genereert YouTube automatisch claims tegen content van andere gebruikers die overeenkomt met (een deel van) je referentiebestanden.

In sommige gevallen wil je voorkomen dat Content ID video's claimt die zijn geüpload door bepaalde YouTube-kanalen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een filmstudio geen video's wil claimen van een kanaal dat reviews van zijn films post en deze dus promoot. Je kunt kanalen vrijstellen van Content ID-claims door ze op je toelatingslijst te zetten.

Opmerkingen:

Kanalen toevoegen aan je toelatingslijst

Je kunt een of meer kanalen toevoegen aan je toelatingslijst om ze vrij te stellen van Content ID-claims. Zo zet je kanalen op de toelatingslijst:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Toelatingslijst  in het linkermenu.
  3. Klik rechtsboven op KANALEN TOEVOEGEN.
  4. Geef een kanaal-ID of -URL op. De kanaal-ID is de alfanumerieke reeks van 24 tekens die begint met UC in de kanaal-URL.
    • Als je meerdere kanalen tegelijk wilt toevoegen, plak je een door komma's gescheiden lijst met kanaal-ID's in het tekstvak.
  5. Klik op TOEVOEGEN.

Nadat je kanalen op de toelatingslijst hebt gezet, claimt Content ID geen video's meer die naar deze kanalen worden geüpload. Claims die zijn gegenereerd voordat je de kanalen aan de toelatingslijst had toegevoegd, worden niet automatisch vrijgegeven. Bekijk meer informatie over hoe je claims vrijgeeft.

Als meerdere partners eigenaar zijn van een item, moet elke partner het betreffende kanaal toevoegen aan de toelatingslijst om claims tegen dit item te voorkomen.

Kanalen verwijderen uit je toelatingslijst

Als je kanalen verwijdert uit je toelatingslijst, stelt Content ID deze kanalen niet meer vrij van claims. Als deze kanalen video's uploaden die overeenkomen met je referentiebestanden, maakt Content ID claims. Zo verwijder je kanalen van je toelatingslijst:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Toelatingslijst in het linkermenu.
  3. Klik op de filterbalk en dan Kanaal-ID of Kanaalnaam.
  4. Plak een door komma's gescheiden lijst met kanaal-ID's of kanaalnamen en dan klik op TOEPASSEN.
  5. Vink de kanalen aan die je uit de toelatingslijst wilt verwijderen.
    • Als je alle kanalen wilt selecteren, klik je op het selectievakje boven de lijst met zoekresultaten en dan Alles selecteren.
  6. Klik in de bovenste banner op VERWIJDEREN.
Opmerking: Als je een kanaal verwijdert uit je toelatingslijst, wordt het kanaal niet verwijderd van YouTube.

Informatie van kanalen op de toelatingslijst exporteren

Je kunt meer informatie bekijken over de kanalen op de toelatingslijst, zoals de kanaal-ID, de kanaalnaam en de datum waarop het kanaal is vrijgesteld. Zo kun je deze informatie exporteren:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Toelatingslijst in het linkermenu.
  3. Vink de kanalen aan waarvan je de informatie wilt exporteren.
  4. Klik in de bovenste banner op Exporteren  en selecteer Door komma's gescheiden waarden (.csv) of Google Spreadsheets (nieuw tabblad). Het bestand wordt verwerkt.
  5. Als het bestand klaar is met verwerken, doe je het volgende:
    • Voor een csv-bestand: klik op DOWNLOADEN in de banner bovenaan.
    • Voor een Google-spreadsheet: klik op SPREADSHEETS IN NIEUW VENSTER OPENEN in de banner bovenaan.