Kanavien vapauttaminen Content ID -vaatimuksista

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.
Kun Content ID -vastaavuuksien etsintä otetaan käyttöön, YouTube luo automaattisesti vaatimuksia sellaisista muiden käyttäjien lataamista videoista, jotka vastaavat (osittain) toimittamiasi viitetiedostoja.

Joissain tapauksissa sisällöntuottaja voi haluta estää Content ID ‑vaatimuksien tekemisen tiettyjen YouTube-kanavien latauksista. Elokuvastudio ei todennäköisesti halua kohdistaa vaatimuksia kanavaan, joka arvostelee ja mainostaa sen elokuvia. Kanavan voi vapauttaa Content ID ‑vaatimuksista lisäämällä sen sallituksi.

Huomioitavaa
  • Koska Content ID ei tee vaatimuksia Content Manageriin linkitettyjen kanavien videoista, näitä kanavia ei voi lisätä sallituiksi.
  • Sallituksi ei voi lisätä yksittäisiä sisältökohteita, ainoastaan kanavia.

Kanavien salliminen

Voit lisätä yhden tai useamman kanavan sallittujen joukkoon, jolloin niiden sisällöstä ei tehdä Content ID ‑vaatimuksia. Tee näin:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sallitut .
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta LISÄÄ KANAVIA.
  4. Lisää kanavatunnus tai URL-osoite. Kanavatunnus on kanavan URL-osoitteessa näkyvä 24 merkkiä pitkä aakkosnumeerinen merkkijono, joka alkaa merkeillä "UC".
    • Voit lisätä useamman kanavan kerralla liittämällä tekstikenttään pilkulla erotellun listan kanavatunnuksista.
  5. Klikkaa LISÄÄ.

Kun kanava on sallittu, Content ID ei enää jatkossa tee vaatimuksia sen julkaisemista videoista. Ennen sallimista tehtyjä vaatimuksia ei kuitenkaan automaattisesti vapauteta. Lue lisää vaatimusten vapauttamisesta.

Jos useammalla kuin yhdellä kumppanilla on omistajuus samaan sisältökohteeseen, kunkin kumppanin on lisättävä kanavansa sallituksi, jotta vaatimuksia ei tehdä heidän omistamiensa sisältökohteiden perusteella.

Kanavien poistaminen sallittujen listalta

Kun poistat kanavan sallittujen listalta, Content ID ei voi enää tehdä sitä koskevia poikkeuksia vaatimuksia tehdessään. Jos sallittujen listalta poistetuille kanaville ladataan videoita, jotka vastaavat viitetiedostojen sisältöä, Content ID tekee vaatimuksen normaalisti. Näin poistat kanavia sallittujen listalta:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sallitut .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja sitten valitse Kanavatunnus tai Kanavan nimi.
  4. Liitä pilkuilla eroteltu lista kanavatunnuksista tai kanavien nimistä ja sitten KÄYTÄ.
  5. Klikkaa valintaruutuja niiden kanavien vierestä, jotka haluat poistaa sallittujen listalta.
    • Voit valita kaikki kanavat klikkaamalla hakutuloslistan yläpuolella olevaa valintaruutua ja sitten Valitse kaikki.
  6. Klikkaa yläbannerista POISTA.
Huom. Jos kanava poistetaan sallittujen listalta, se pysyy kuitenkin YouTubessa.

Sallittuja kanavia koskevan tiedon eksportointi

Voit katsoa tarkempia tietoja sallituista kanavista, esimerkiksi niiden tunnuksen, nimen sekä sallimispäivän. Näin voit eksportoida tiedot:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sallitut .
  3. Klikkaa valintaruutuja niiden kanavien vierestä, joiden tiedot haluat eksportoida.
  4. Klikkaa yläbannerista Vie ja valitse Pilkuilla erotetut arvot (.csv) tai Google Sheets (uusi välilehti). Tiedoston käsittely alkaa.
  5. Kun tiedosto on käsitelty:
    • CSV-tiedosto: Klikkaa yläbannerista LATAA.
    • Google Sheets ‑tiedosto: Klikkaa yläbannerista AVAA TAULUKKO UUTEEN IKKUNAAN.