Kanaler fritaget fra Content ID-krav

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTube Studio CMS.
Når du aktiverer Content ID-matchning, genererer YouTube automatisk krav på andre brugeres uploadede indhold, der matcher (dele af) dine referencefiler.

I nogle situationer vil du måske gerne forhindre Content ID i at gøre krav på videoer, som bestemte YouTube-kanaler uploader. For eksempel vil et filmstudie måske ikke gøre krav på videoer fra en kanal, der anmelder og promoverer deres film. Du kan fritage kanaler fra Content ID-krav ved at føje kanaler til din tilladelsesliste.

Bemærkninger
  • Da Content ID ikke gør krav på videoer fra kanaler, der er knyttet til din CMS, kan du ikke føje disse kanaler til din tilladelsesliste.
  • Individuelle aktiver kan ikke føjes til din tilladelsesliste. Der kan kun tilføjes kanaler.

Føj kanaler til din tilladelsesliste

Du kan føje en eller flere kanaler til din tilladelsesliste for at fritage dem fra Content ID-krav. Sådan føjer du kanaler til din tilladelsesliste:

1. Log ind på Studio CMS.
  2. Vælg Tilladelsesliste i menuen til venstre.
  3. Klik på TILFØJ KANALER øverst til højre.
  4. Angiv et kanal-id eller en webadresse. Kanalens id er den alfanumeriske streng på 24 tegn, der starter med "UC", i kanalens webadresse.
    • Hvis du vil tilføje mere end én kanal på samme tid, kan du indsætte en kommasepareret liste med kanal-id'er i tekstfeltet.
  5. Klik på TILFØJ.

Når du føjer kanaler til din tilladelsesliste, vil Content ID ikke længere gøre krav på videoer, der er uploadet til disse kanaler. Dog vil alle eksisterende krav, der blev oprettet, inden du føjede kanalerne til din tilladelsesliste, ikke blive frafaldet automatisk. Se, hvordan du kan frafalde krav.

Hvis et aktiv ejes af mere end én partner, skal alle partnere føje en kanal til deres tilladelsesliste for at forhindre krav på dette aktiv.

Fjern kanaler fra din tilladelsesliste

Når du fjerner kanaler fra din tilladelsesliste, vil Content ID ikke længere fritage kanalerne fra krav. Hvis disse kanaler uploader videoer, der matcher dine referencefiler, og hvis kanalerne ikke længere er på din tilladelsesliste, vil Content ID generere krav. Sådan fjerner du kanaler fra din tilladelsesliste:

1. Log ind på Studio CMS.
  2. Vælg Tilladelsesliste i menuen til venstre.
  3. Klik på filterbjælken og så Kanal-id eller Kanalnavn.
  4. Indsæt en kommasepareret liste over kanal-id'er eller kanalnavne og så ANVEND.
  5. Klik på afkrydsningsfelterne ud for de kanaler, du vil fjerne fra din tilladelsesliste.
    • Hvis du vil vælge alle kanaler, skal du klikke på afkrydsningsfeltet over listen med søgeresultater og så Vælg alle.
  6. Klik på FJERN i det øverste banner.
Bemærk! Selvom du fjerner en kanal fra din tilladelsesliste, betyder det ikke, at kanalen slettes fra YouTube.

Eksportér oplysninger om kanaler på din tilladelsesliste

Du kan få flere oplysninger om kanalerne på din tilladelsesliste som f.eks. kanal-id, kanalnavn og den dato, kanalen blev fritaget. Sådan eksporterer du disse oplysninger:

1. Log ind på Studio CMS.
  2. Vælg Tilladelsesliste i menuen til venstre.
  3. Markér afkrydsningsfelterne ud for de kanaler, du vil eksportere oplysninger om.
  4. I det øverste banner skal du klikke på Eksportér og vælge Kommaseparerede værdier (.csv) ellerGoogle Sheets (ny fane). Behandlingen af filen starter.
  5. Når filen er færdigbehandlet:
    • Hvis det er en .csv-fil: Klik på DOWNLOAD i det øverste banner.
    • Hvis det er en Google Sheets-fil: Klik på ÅBN REGNEARK I NYT VINDUE i det øverste banner.