Guia d'operacions de YouTube

Excloure canals de les reclamacions de Content ID

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube Studio.
Quan actives la cerca de coincidències de Content ID, YouTube genera automàticament reclamacions sobre el contingut penjat per altres usuaris que coincideix (en part) amb els teus fitxers de referència.

En alguns casos, és possible que vulguis evitar que Content ID reclami vídeos que pengin determinats canals de YouTube. Per exemple, és probable que un estudi de cinema no vulgui reclamar els vídeos d'un canal que ofereix crítiques de les seves pel·lícules i les promociona. Pots excloure canals de les reclamacions de Content ID afegint-los a la llista d'accés permès.

Notes:
  • Com que Content ID no reclama vídeos de canals enllaçats al teu Gestor de continguts, no pots afegir aquests canals a la teva llista d'accés permès.
  • Només pots afegir canals a la teva llista d'accés permès, i no recursos concrets.

Afegir canals a la llista d'accés permès

Pots afegir un o més canals a la teva llista d'accés permès per excloure'ls de les reclamacions de Content ID. Per afegir canals a la teva llista d'accés permès:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Llista de permesos .
  3. A l'extrem superior dret, fes clic a AFEGEIX CANALS.
  4. Introdueix un identificador de canal o un URL. L'identificador del canal és la cadena alfanumèrica de 24 caràcters que comença per "UC" a l'URL del canal.
    • Per afegir més d'un canal alhora, enganxa una llista d'identificadors de canals separats per comes al quadre de text.
  5. Fes clic a AFEGEIX.

Després d'afegir canals a la teva llista d'accés permès, Content ID no reclamarà cap dels vídeos que es pengin als canals en qüestió a partir de llavors. Tanmateix, les reclamacions fetes abans d'afegir-los a la llista d'accés permès no es retiraran automàticament. Obtén informació sobre com pots retirar reclamacions.

Si un recurs és propietat de més d'un partner, cadascun ha d'afegir un canal a la seva llista d'accés permès per evitar les reclamacions sobre aquest recurs.

Suprimir canals de la llista d'accés permès

Si suprimeixes canals de la teva llista d'accés permès, Content ID ja no els exclourà de les reclamacions. Si aquests canals pengen vídeos que coincideixen amb els teus fitxers de referència i els canals ja no figuren a la llista d'accés permès, Content ID generarà reclamacions. Per suprimir canals de la llista d'accés permès:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Llista d'accés permès .
  3. Fes clic a la barra de filtres i després Identificador del canal o Nom del canal.
  4. Enganxa una llista d'identificadors o noms de canals separats per comes i després fes clic a APLICA.
  5. Fes clic a les caselles de selecció al costat dels canals que vols suprimir de la llista d'accés permès.
    • Per seleccionar tots els canals, fes clic a la casella de selecció que hi ha a sobre de la llista de resultats de la cerca i després Selecciona-ho tot.
  6. Al bàner superior, fes clic a SUPRIMEIX.
Nota: si suprimeixes un canal de la llista d'accés permès, el canal no se suprimirà de YouTube.

Exportar informació sobre canals d'una llista d'accés permès

Pots obtenir més informació sobre els canals de la teva llista d'accés permès, com ara el nom i l'identificador del canal i la data de l'exempció. Per exportar aquesta informació:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Llista d'accés permès .
  3. Fes clic a les caselles de selecció al costat dels canals de què vols exportar informació.
  4. Al bàner superior, fes clic a Exporta i selecciona Valors separats per comes (.csv) o Fulls de càlcul de Google (pestanya nova). El fitxer començarà a processar-se.
  5. Quan el fitxer s'hagi acabat de processar:
    • Per obtenir un fitxer .csv, fes clic a BAIXA al bàner superior.
    • Per obtenir un fitxer de Fulls de càlcul de Google, fes clic a OBRE FULLS DE CÀLCUL EN UNA FINESTRA NOVA al bàner superior.