Stel kanale vry van Content ID-eise

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube Studio Inhoudbestuurder gebruik. Kontak jou YouTube Vennootbestuurder om toegang te kry.
Wanneer jy Content ID-passing aanskakel, genereer YouTube outomaties eise teen ander gebruikers se opgelaaide inhoud wat pas by (dele van) jou verwysingslêers.

Jy sal in sommige situasies dalk Content ID daarvan wil verhoed om video's op te eis wat deur sekere YouTube-kanale opgelaai word. 'n Rolprentateljee sal byvoorbeeld dalk nie video's van 'n kanaal wil opeis wat hul rolprente resenseer en bevorder nie. Jy kan kanale van Content ID-eise vrystel deur kanale by jou toelaatlys te voeg.

Notas
  • Omdat Content ID nie video's opeis vanaf kanale wat aan jou inhoudbestuurder gekoppel is nie, kan jy hierdie kanale nie by jou toelaatlys voeg nie.
  • Individuele bates kan nie by jou toelaatlys gevoeg word nie, slegs kanale kan bygevoeg word.

Voeg kanale by jou toelaatlys

Jy kan een of meer kanale by jou toelaatlys voeg om hulle van Content ID-eise vry te stel. Om kanale by jou toelaatlys te voeg:

1. Meld by Studio Inhoudbestuurder aan.
  2. Kies Toelaatlys op die linkerkieslys.
  3. Klik op VOEG KANALE BY in die hoek bo regs.
  4. Voer 'n kanaal-ID of 'n URL in. Die kanaal-ID is die 24-karakter- alfanumeriese string wat in die kanaal-URL met "UC" begin.
    • Om meer as een kanaal op 'n slag by te voeg, kan jy 'n kommageskeide lys kanaal-ID's in die tekskassie plak.
  5. Klik op VOEG BY.

Nadat jy kanale by jou toelaatlys voeg, sal Content ID nie in die toekoms enige video's opeis wat op daardie kanale gelaai word nie. Enige bestaande eise wat gemaak is voordat jy hulle by jou toelaatlys gevoeg het, sal egter nie outomaties vrygestel word nie. Vind uit hoe om eise vry te stel.

As meer as een vennoot 'n bate besit, moet elke vennoot 'n kanaal by hul toelaatlys voeg om eise teen daardie bate te verhoed.

Verwyder kanale van jou toelaatlys

Wanneer jy kanale uit jou toelaatlys verwyder, sal Content ID nie meer die kanale outomaties van eise vrystel nie. As hierdie kanale video's oplaai wat by jou verwysingslêers pas en die kanale is nie meer op jou toelaatlys nie, sal Content ID eise genereer. Om kanale van jou toelaatlys te verwyder:

1. Meld by Studio Inhoudbestuurder aan.
  2. Kies Toelaatlys op die linkerkieslys.
  3. Klik op die filtreerbalk en dan Kanaal-ID of Kanaalnaam.
  4. Plak 'n kommageskeide lys kanaal-ID's of kanaalname en dan PAS TOE.
  5. Klik op die merkblokkies langs die kanale wat jy uit jou toelaatlys wil verwyder.
    • Om alle kanale te kies, klik op die merkblokkie bo die soekresultatelys en dan Kies almal.
  6. Klik op VERWYDER in die boonste banier.
Let wel: As jy 'n kanaal uit jou toelaatlys verwyder, word die kanaal nie op YouTube uitgevee nie.

Voer inligting oor kanale op jou toelaatlys uit

Jy kan meer inligting oor kanale op jou toelaatlys kry, soos kanaal-ID, kanaalnaam en die datum waarop die kanaal vrygestel is. Om hierdie inligting uit te voer:

1. Meld by Studio Inhoudbestuurder aan.
  2. Kies Toelaatlys op die linkerkieslys.
  3. Klik op die merkblokkies langs die kanale waaroor jy inligting wil uitvoer.
  4. Klik op Voer uit  in die boonste banier en kies Kommageskeide waardes (.csv) of Google Blaaie (nuwe oortjie). Die lêer sal begin verwerk word.
  5. Wanneer die lêer klaar verwerk is:
    • Vir ’n .csv-lêer: Klik LAAI AF op die boonste banier.
    • Vir ’n Google Blaaie-lêer: Klik MAAK BLAAIE OOP IN NUWE VENSTER vanaf die boonste banier.