Lägga upp och interagera med kommentarer

YouTube-kommentarer: svara, filtrera och moderera

Om videons ägare har aktiverat kommentarer kan du lägga upp kommentarer och gilla, ogilla eller svara på andras kommentarer på en video. Du kan också redigera eller ta bort dina egna kommentarer. Svar på kommentarer visas i trådar under den ursprungliga kommentaren så att du kan följa konversationen.

Interagera med kommentarer på en smart-tv

Nu kan du visa och interagera med kommentarer medan du tittar på innehåll på en smart-tv eller spelkonsol. Om du vill visa kommentarerna för en video besöker du videons visningssida och väljer videons titel. Avsnittet Om visas med videons kommentarspanel. Välj kommentarsrutan om du vill se en fullständig lista över kommentarer till videon, inklusive

• kommentarer som kreatören har fäst
  • antal gilla-markeringar
  • antal svar.

Välj en kommentar om du vill läsa hela kommentaren, se svar samt gilla eller ogilla den.

Om du vill svara på eller lägga upp en kommentar synkroniserar du din smart-tv eller spelkonsol med telefonen och kommenterar via telefonen.

Så här lägger du till en kommentar eller ett svar:

1. Öppna YouTube-appen i telefonen.
  2. Se till att du är inloggad på samma Google-konto på båda enheterna.
  3. Ett popup-fönster öppnas i YouTube-appen där du uppmanas att ansluta till YouTube på tv:n.
  4. Tryck på Anslut.
  5. Kommentarer för videon du tittar på på tv:n läses in i YouTube-appen så att du kan lägga upp och interagera med dem.
Obs! När du är utloggad kan du se kommentarer, men du kan inte svara på dem eller lägga upp egna kommentarer.

Lägga upp kommentarer till en video

Offentliga videor

Du kan kommentera låtar, videor, poddar och uppladdad musik från YouTube och YouTube Music. Alla kommentarer på YouTube är offentliga, och vem som helst kan svara på en kommentar du lägger upp. Om du använder ett Google-konto blir alla kommentarer du lägger upp på YouTube synliga för alla användare utanför din domän.

Så här lägger du till en kommentar:

1. Tryck på Kommentarer under videon.
  2. Tryck på Lägg till en kommentar ….
  3. Skriv en kommentar.
  4. Tryck på Skicka kommentar .

Privata videor

Det går inte att kommentera privata videor. Om du vill tillåta kommentarer för en video som inte är tillgänglig för allmänheten lägger du upp en olistad video i stället.

Olistade videor

Du kan kommentera och svara på kommentarer på olistade videor. Alla som har länken till videon ser de här kommentarerna. Läs mer om olistade videor och integritetsinställningar.

Om du inte har en YouTube-kanal kommer du att skapa en automatiskt genom att publicera en kommentar. Du kan visa och hantera kanalen via profilbilden efter att ha publicerat kommentaren.
Svara på kommentarer
  1. Visa alla kommenterar genom att trycka på avsnittet med förhandsvisade kommentarer.
  2. Tryck på Svara  under en kommentar.
  3. Skriv kommentar.
  4. Tryck på Skicka .

Tips: Om du vill gå tillbaka till kommentarsavsnittet trycker du på Tillbaka . Om du vill gå tillbaka till videon trycker du på X.

Översätt kommentarer
Du kan inleda konversationer med grupper runt om i världen genom att trycka på översättningsknappen som visas under de flesta kommentarer på andra språk.
Kommentarerna översätts till det språk som identifieras automatiskt utifrån olika signaler, till exempel ditt språk, din plats och videor du nyligen har tittat på. Signalerna visar kommentarerna på det språk som passar bäst för dig. Det kan vara ett annat språk än det du har angett i din huvudspråkinställning.
Lägga till formatering till kommentarer
Prenumerera på vår YouTube Viewers-kanal för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Lägga till stil på kommentarer

Du kan använda Rich Text Format för att formatera dina kommentarer med vanliga specialtaggar, till exempel:

• *bold text*fet
  • _italicized text_kursiv
  • -strikethrough text-genomstruken

Lägga till länkar till kommentarer

Om du lägger till en webbadress till kommentaren visas den som en hyperlänk:

Lägga till hjärtan på favoritkommentarer

Med ett hjärta kan du visa uppskattning för en tittares kommentarer på Community-fliken och på visningssidan.

1. Logga in på YouTube.
  2. Välj ett inlägg på Community-fliken.
  3. Du hittar hjärtat  bredvid ikonerna för gillar och gillar inte.

Tittarna ser din avatar och ett litet rött hjärta längst ned till vänster, och de får en avisering (beroende på vad de har för inställningar för datorer och mobila enheter) om att kommentaren fick ett hjärta av en kanalägare.

Tips: Du kan även hantera kommentarer med Studio-appen på din mobila enhet. Kom igång i Hjälpcentret för YouTube Studio-appen.
Fästa kommentarer längst upp

Om du vill fästa kommentarer måste du tillåta åtkomst till avancerade funktioner på din kanal. Det kan ta upp till 24 timmar efter att de har aktiverats innan de visas på din kanal.

Framhäv en kommentar för fansen genom att fästa den högst upp i kommentarsfältet. På mobila enheter måste tittarna utöka kommentarsfältet för att se den fästa kommentaren. Du kan välja mellan att fästa din egen kommentar eller någon av fansens kommentarer.

1. Logga in på YouTube.
  2. Välj vilken kommentar du vill fästa i kommentarerna under en video.
  3. Klicka på Mer ” följt av Fäst . Om du redan har fäst en kommentar ersätts den.
    Obs! Du kan lossa en kommentar när som helst. Då flyttas kommentaren tillbaka till sin ursprungliga placering.
  4. Bekräfta genom att klicka på FÄST.

På datorn ser tittare den fästa kommentaren högst upp på visningssidan med ikonen Fäst av och kanalnamnet. På mobila enheter måste de trycka på kommentarsavsnittet för att utöka det.

Tips: Du kan även hantera kommentarer med Studio-appen på din mobila enhet. Kom igång i Hjälpcentret för YouTube Studio-appen.
Gilla eller ogilla kommentarer

Välj en kommentar och använd ikonen Gilla eller Ogilla .

Tips! Om du ser en kommentar som du tycker är olämplig kan du rapportera den som spam eller stötande innehåll. Om du är kreatör kan du också använda verktygen för kommentarsmoderering för att hantera kommentarer till dina videor.

Redigera eller ta bort kommentarer

Tryck på mer  för att gå till alternativen för att redigera eller ta bort kommentarer.

Vanliga frågor om förhandsgranskningar av kommentarer

Vilka kommentarer visas i avsnittet med förhandsgranskade kommentarer?

En kommentar kan visas i avsnittet med förhandsgranskade kommentarer av flera anledningar. Till exempel om kommentaren

• nyligen lagts upp
  • fästes eller fick en hjärtmarkering av YouTubern.

Hur visar jag alla kommentarer?

Om du vill visa alla kommenterar trycker du var som helst i avsnittet med förhandsgranskade kommentarer.

Gå tillbaka till listan med nästa video genom att trycka på X längst upp till höger.

Visas mina fästa kommenterar i avsnittet för förhandsvisning av kommentarer?

Eftersom utrymmet i avsnittet för förhandsvisning av kommentarer är begränsat visas inte alltid en kommentar som du fäster där. Fästa kommentarer visas först när någon trycker för att visa alla.

Gäller mina nuvarande inställningar för moderering av kommentarer i avsnittet med förhandsgranskade kommentarer?

Ja. Alla inställningar för moderering av kommentarer gäller i avsnittet med förhandsgranskade kommentarer, inklusive blockerade ord och dolda användare. Läs mer om hur du hanterar och modererar dina kommentarer.

Påminnelser om kommentarer, anmärkningar och tidsgränser

Påminnelser om kommentarer

Innan du lägger upp en kommentar kan du få en påminnelse om att uppmuntra till respektfullt beteende på YouTube. Den här påminnelsen visas när vårt system upptäcker att din kommentar kan anses vara stötande för andra. Reflektera över kommentaren eller läs våra riktlinjer för communityn innan du lägger upp den.

Obs! Den här påminnelsen visas endast för kommentarer på engelska och spanska just nu.

Varningar om borttagning av kommentarer

När du har lagt upp en kommentar kan du få en avisering om att kommentaren har tagits bort. En kommentar kan tas bort ifall YouTubes system upptäcker att dina kommentarer eventuellt bryter mot YouTubes riktlinjer för communityn upprepade gånger. Om du inte håller med om borttagningen kan du skicka feedback här.

Tidsgränser för kommentarer

När du har lagt upp en kommentar kan du få en avisering om att kommentaren har pausats för ditt konto. Kommentarer kan komma att pausas när YouTubes system upptäcker att du upprepade gånger har lagt upp kommentarer som kan bryta mot en eller flera av våra riktlinjer för communityn. Din möjlighet att kommentera kan pausas i upp till 24 timmar.