Lägga upp och interagera med kommentarer

Om videons ägare har aktiverat kommentarer kan du lägga upp kommentarer och gilla, ogilla eller svara på andras kommentarer till en video. Du kan också redigera eller ta bort dina egna kommentarer. Svar på kommentarer visas i trådar under den ursprungliga kommentaren så att du kan följa konversationen.

Lägga upp kommentarer till en video

Offentliga videor

Alla kommentarer på YouTube är offentliga, och vem som helst kan svara på en kommentar du lägger upp. Om du använder ett Google Apps-konto blir alla kommentarer du lägger upp på YouTube synliga för alla användare utanför din domän.

Lägg till en kommentar genom att skriva i rutan Lägg till en offentlig kommentar under videon och klicka sedan på Kommentera

Du kan inte längre se privata kommentarer på offentliga videor.

Privata videor

Det går inte att kommentera privata videor. Om du vill tillåta kommentarer för en video som inte är tillgänglig för allmänheten lägger du upp en olistad video istället.

Olistade videor

Du kan kommentera och svara på kommentarer på olistade videor. De här kommentarerna kan visas av alla med länk till videon. Läs mer om olistade videor och sekretessinställningar.

Om du inte har en YouTube-kanal kommer du att skapa en automatiskt genom att publicera en kommentar. Du kan visa och hantera kanalen via profilbilden efter att ha publicerat kommentaren.
Svara på kommentarer
  1. Klicka på Svara under en kommentar.
  2. Skriv kommentar.
  3. Klicka på Svara.

Lägga till formatering till kommentarer

Prenumerera på vår TeamYouTube-kanal om du vill ha de senaste uppdateringarna, tips och hjälp.

Lägga till stil på kommentarer

Du kan använda Rich Text Format för att formatera dina kommentarer med vanliga specialtaggar, till exempel:

• *bold text*fet
  • _italicized text_kursiv
  • -strikethrough text-genomstruken

Lägga till länkar till kommentarer

Om du lägger till en webbadress till kommentaren visas den som en hyperlänk:

Lägga till hjärtan på favoritkommentarer

Med ett hjärta kan du visa uppskattning för en tittares kommentarer på fliken Community och på visningssidan.

1. Logga in på YouTube.
  2. Välj ett inlägg på Community-fliken.
  3. Leta efter hjärtat bredvid ikonerna med tummen upp och tummen ner.

Tittarna ser din avatar och ett litet rött hjärta längst ner till vänster. Sedan får de aviseringen Kommentaren fick ett hjärta (beroende på inställningar för datorer och mobila enheter).

Tips: Du kan även hantera kommentarer med Studio-appen på din mobila enhet. Kom igång i Hjälpcentret för YouTube Studio-appen.

Åtkomst till fliken Diskussion

Fliken Community ersätter fliken Diskussion. Kommentarer från fliken Diskussion kan öppnas i aktivitetsloggen och är tillgängliga i 30 dagar efter att kontot har fått tillgång till fliken Community.

Så här öppnar du aktivitetsloggen:

1. Öppna YouTube-appen och logga in på YouTube.
  2. Besök www.youtube.com/comments.
Fästa kommentarer längst upp

Du kan fästa kommentarer högst upp i kommentarsavsnittet om du vill välja ut vilken kommentar tittarna ser först när de visar ditt innehåll. Du kan välja mellan att fästa din egen kommentar eller någon av fansens kommentarer.

1. Logga in på YouTube.
  2. Välj vilken kommentar du vill fästa i kommentarerna under en video.
  3. Klicka på Mer  följt av Fäst. Om du redan har fäst en kommentar ersätts den.
    Obs! Du kan lossa en kommentar när som helst. Kommentaren flyttas tillbaka till sin ursprungliga placering.
  4. Bekräfta genom att klicka på Fäst markerat i blått.

Tittare ser den fästa kommentaren längst upp på visningssidan med ikonen Fäst av och kanalnamnet.

Du kan använda den här funktionen på YouTube-kommentarer. Den blir snart tillgänglig på fliken Mötesplatsen.
Tips: Du kan även hantera kommentarer med Studio-appen på din mobila enhet. Kom igång i Hjälpcentret för YouTube Studio-appen.
Gilla eller ogilla kommentarer

Visa en kommentar och välj Gilla eller Ogilla .

Tips! Om du ser en kommentar du tycker är olämplig kan du flagga den som spam eller stötande innehåll. Om du är innehållsskapare kan du också använda verktygen för kommentarsmoderering för att hantera kommentarer till dina videoklipp.

Redigera eller ta bort kommentarer
  1. Håll muspekaren över kommentarens övre högra hörn.
  2. Klicka på Mer .
  3. Välj Redigera eller Ta bort kommentaren.