Brukerfunksjoner for kommentarer

Hvis eieren av en video har slått på kommentarfunksjonen, kan du legge ut eller svare på andres kommentarer til videoen – eller angi at du liker eller ikke liker de forskjellige kommentarene. Du kan også redigere eller slette dine egne kommentarer. Svar på kommentarer sorteres i tråder under den opprinnelige kommentaren, slik at du kan følge med på samtalen.

Legg ut kommentarer til en video

Offentlige videoer

Alle kommentarer på offentlige videoer på YouTube er offentlige, og alle kan svare på kommentarer du legger ut. Hvis du bruker en Google Apps-konto, er alle kommentarer du legger ut på YouTube, offentlig synlige for brukere utenfor domenet ditt.

Slik legger du til en kommentar

1. Finn kommentarfeltet under videoen.
  2. Skriv kommentaren din i feltet Legg til en offentlig kommentar. Hvis du bruker mobiltelefon, må du kanskje trykke på kommentarfeltet for å utvide det.
  3. Skriv inn kommentaren din.
  4. Klikk på Kommenter.

Private videoer

Kommentarfunksjonen er ikke tilgjengelig for private videoer. Hvis du vil tillate kommentarer for en video som ikke er offentlig tilgjengelig, kan du legge ut videoen som ikke oppført i stedet.

Ikke-oppførte videoer

Du kan kommentere og svare på kommentarer til videoer som ikke er oppført. Kommentarer på videoer som ikke er oppført, er synlige for alle som har linken til videoen. Finn ut mer om ikke-oppførte videoer og tilgangsinnstillinger.

Hvis du ikke har noen YouTube-kanal, oppretter du en automatisk ved å legge ut en kommentar. Du kan gå til og administrere kanalen din ved å klikke på profilbildet ditt etter at du har lagt ut kommentaren.
Svar på kommentarer
  1. Klikk på Svar under en kommentar.
  2. Skriv inn kommentaren din.
  3. Klikk på Svar.

Legg til formatering i kommentarer

Abonner på TeamYouTube-kanalen for å få siste nytt, tips og hjelp.

Legg til en stil i kommentaren din

Du kan bruke rik tekst til å formatere kommentaren din med vanlige spesialkoder, for eksempel følgende:

• *fet tekst*fet
  • _tekst i kursiv_kursiv
  • -tekst med gjennomstreking-gjennomstreking

Legg til linker i kommentaren din

Hvis du legger til en nettadresse i kommentaren din, vises den som hyperlink.

Gi et hjerte til favorittkommentarene dine

Du kan bruke et hjerte til å vise at du setter pris på seernes kommentarer på Fellesskap-fanen. Det samme gjelder kommentarer på videosiden.

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til et innlegg på Fellesskap-fanen.
  3. Se etter -ikonet ved siden av Liker- og Liker ikke-ikonene.

Brukerbildet ditt vises med et lite rødt hjerte nederst til venstre, og den aktuelle seeren får et varsel (avhengig av innstillingene vedkommende har angitt på datamaskin og mobil) om at kanaleieren har gitt kommentaren et hjerte.

Tips: Du kan også administrere kommentarer med Skaperstudio-appen på mobilenheten din. Gå til brukerstøtten for YouTube Skaperstudio-appen for å komme i gang.

Tilgang til Diskusjon-fanen

Fellesskap-fanen erstatter Diskusjon-fanen. Kommentarer fra Diskusjon-fanen er tilgjengelige i aktivitetsloggen i 30 dager etter at du får tilgang til Fellesskap-fanen.

Slik får du tilgang til aktivitetsloggen:

1. Åpne YouTube-appen, og logg på YouTube.
  2. Gå til www.youtube.com/comments.
Fest kommentarer øverst

Du kan gjøre en kommentar mer synlig for fansen ved å feste den øverst i kommentarfeltet. Seere som bruker mobiltelefon, må kanskje utvide kommentarfeltet for å se den festede kommentaren. Du kan velge å feste din egen kommentar eller en kommentar fra en fan.

1. Logg på YouTube.
  2. I kommentarene under en video velger du kommentaren du vil feste.
  3. Klikk på Mer  > Fest. Hvis du allerede har festet en kommentar, erstattes den av den du nå fester.
    Merk: Du kan når som helst løsne en kommentar. Kommentaren flyttes da tilbake til sin opprinnelige posisjon.
  4. Klikk på den blå Fest-knappen for å bekrefte.

Seere som bruker datamaskin, ser nå den festede kommentaren øverst på videosiden, sammen med «Festet av»-ikonet og kanalnavnet ditt. Seere som bruker mobiltelefon, må kanskje trykke på kommentarfeltet for å utvide det.

Tips: Du kan også administrere kommentarer med Skaperstudio-appen på mobilenheten din. Gå til brukerstøtten for YouTube Skaperstudio-appen for å komme i gang.
Rediger eller fjern kommentaren din
  1. Hold markøren øverst til høyre på kommentaren din.
  2. Klikk på Mer .
  3. Velg Rediger eller Fjern denne kommentaren.

Vanlige spørsmål om forhåndsvisning av kommentarer

Hvilke kommentarer vises i delen for forhåndsvisning av kommentarer?

Det kan være mange grunner til at kommentarer vises i delen for forhåndsvisning av kommentarer. Det kan for eksempel gjelde kommentarer som

• nylig er lagt ut
  • er festet eller har fått et hjerte av videoskaperen

Hvordan ser jeg alle kommentarene?

Hvis du vil se alle kommentarene, trykker du hvor som helst i delen for forhåndsvisning av kommentarer.

For å gå tilbake til listen over videoer du kan se etterpå, trykker du på krysset øverst til høyre.

Vises de festede kommentarene mine i delen for forhåndsvisning av kommentarer?

Fordi det er begrenset plass i delen for forhåndsvisning av kommentarer, er det ikke sikkert at en festet kommentar vises der. Festede kommentarer vises imidlertid fortsatt øverst når en bruker trykker for å se alle kommentarene.

Gjelder innstillingene mine for kommentarmoderering også delen for forhåndsvisning av kommentarer?

Ja. Alle innstillingene for kommentarmoderering gjelder også delen for forhåndsvisning av kommentarer, inkludert blokkerte ord og skjulte brukere. Finn ut mer om hvordan du administrerer og modererer kommentarer.