Postaaminen ja kommentteihin reagoiminen

Jos videon omistaja on sallinut kommentit, voit kommentoida videota sekä tykätä ja ei-tykätä muiden kommenteista tai vastata niihin. Voit myös muokata omia kommenttejasi ja poistaa ne. Kommentin vastaukset niputetaan alkuperäisen kommentin alle viestiketjuksi, jolloin keskustelua on helppo seurata.

Videon kommentoiminen

Julkiset videot

Kaikki julkisiin YouTube-videoihin lisätyt kommentit ovat julkisia, ja kuka tahansa voi vastata lisäämääsi kommenttiin. Google Apps ‑tilillä lisätyt YouTube-kommentit näkyvät myös verkkotunnuksen ulkopuolisille käyttäjille.

Kommentin lisääminen

1. Etsi kommenttiosio videon alta.
  2. Kirjoita viestisi Lisää julkinen kommentti... ‑kenttään. Mobiililaitteella kommenttiosion voi laajentaa napauttamalla sitä.
  3. Kirjoita kommentti.
  4. Valitse LISÄÄ KOMMENTTI.

Yksityiset videot

Kommentointi ei ole mahdollista yksityisissä videoissa. Jos haluat sallia kommentoinnin videossa, joka ei ole julkisesti saatavilla, julkaise video piilotettuna.

Piilotetut videot

Voit lisätä kommentteja piilotettuihin videoihin tai vastata niihin lisättyihin muiden käyttäjien kommentteihin. Piilotettujen videoiden kommentit voi nähdä kuka tahansa, jolla on videon linkki. Lue lisää piilotetuista videoista ja yksityisyysasetuksista.

Jos sinulla ei ole YouTube-kanavaa, kanava luodaan automaattisesti, kun julkaiset kommentin. Pääset kanavasi ylläpitoon valitsemalla profiilikuvasi kommentin julkaisemisen jälkeen.
Kommentteihin vastaaminen
  1. Valitse kommentin alapuolelta VASTAA.
  2. Kirjoita kommenttisi.
  3. Valitse VASTAA.

Kommenttien muotoileminen

Tilaa TeamYouTube-kanava, niin näet uusimmat uutiset, vinkit ja ohjeet.

Tyylimääritysten käyttö kommenteissa

Voit muotoilla kommenttiasi esimerkiksi seuraavilla erikoistageilla:

• *bold text*lihavointi
  • _italicized text_kursiivi
  • -strikethrough text-yliviivaus.

Linkkien käyttö kommenteissa

Kommenttiin lisätty URL-osoite näytetään hyperlinkkinä.

Suosikkikommenttien merkitseminen sydämellä

Voit kiittää katsojaa kommentista merkitsemällä Yhteisö-välilehdellä näkyvän kommentin sydämellä  samalla tavalla kuin katselusivulla.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry Yhteisö-välilehden julkaisuun.
  3. Sydän  näkyy peukkukuvakkeiden vieressä.

Kun merkitset kommentin sydämellä, kommentin vasemmassa alareunassa näytetään avatarisi ja pieni punainen sydänmerkki. Jos katsoja on ottanut käyttöön työpöytä- tai mobiili-ilmoitukset, hän saa myös sydänmerkinnästä kertovan ilmoituksen.

Vinkki: Voit ylläpitää kommentteja myös mobiililaitteesi Creator Studio ‑sovelluksella. Aloita siirtymällä YouTube Creator Studio ‑sovelluksen ohjekeskukseen.
Kommenttien kiinnittäminen yläreunaan

Voit korostaa kommentin kiinnittämällä sen kommenttiosion yläreunaan. Mobiililaitteella kiinnitetyn kommentin saa näkyviin laajentamalla kommenttiosion. Voit kiinnittää oman kommenttisi tai fanin kommentin.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Valitse videon alta kommenttiosiosta kiinnitettävä kommentti.
  3. Klikkaa Lisää  ja sitten Kiinnitä . Jos olet jo aiemmin kiinnittänyt kommentin, tämä korvaa sen.
    Huom. Voit poistaa kommentin kiinnityksen milloin tahansa. Tämän jälkeen kommentti siirtyy takaisin alkuperäiseen paikkaansa.
  4. Vahvista klikkaamalla KIINNITÄ.

Katsojat näkevät kiinnitetyn kommentin katselusivun yläreunassa, ja sen yhteydessä näytetään kiinnittäjän osoittava kuvake ja kanavan nimi. Mobiililaitteella kommenttiosion voi laajentaa napauttamalla sitä.

Vinkki: Voit ylläpitää kommentteja myös mobiililaitteesi Creator Studio ‑sovelluksella. Aloita siirtymällä YouTube Creator Studio ‑sovelluksen ohjekeskukseen.
Kommenttien tykkääminen ja ei-tykkääminen

Siirry kommentin kohdalle ja valitse tykkäyskuvake tai ei-tykkäyskuvake .

Vinkki: Jos näet sopimattoman kommentin, voit tehdä ilmoituksen roskasisällöstä tai väärinkäytöstä. Sisällöntuottajat voivat lisäksi ylläpitää videoidensa kommentteja kommenttien valvontatyökaluilla.

Kommentin muokkaaminen ja poistaminen
  1. Vie hiiri kommentin oikean yläreunan päälle.
  2. Klikkaa Lisää .
  3. Valitse Muokkaa  tai Poista .

Usein kysyttyä kommenttien esikatselusta

Mitkä kommentit näkyvät kommenttien esikatselussa?

Kommentti voi näkyä kommenttien esikatselussa monesta eri syystä. Esimerkiksi:

• Kommentti postattiin hiljattain
  • Videon tekijä kiinnitti kommentin tai antoi sille sydämen

Miten näen kaikki kommentit?

Saat kaikki kommentit näkyviin napauttamalla mitä tahansa kohtaa kommentin esikatseluosiossa.

Voit palata seuraavaksi katsottavien videoiden luetteloon napauttamalla oikeasta yläkulmasta X.

Näkyvätkö kiinnitetyt kommentit kommenttien esikatselussa?

Kommenttien esikatselun tila on rajattu, joten kommentin kiinnittäminen ei takaa, että kommentti ilmestyisi esikatseluun. Kiinnitetyt kommentit näkyvät kuitenkin kommenttien kärjessä, kun koko kommenttiosio avataan.

Koskevatko voimassa olevat kommenttien valvonta-asetukset myös kommenttien esikatselua?

Kyllä. Kaikki kommenttien valvonta-asetukset, kuten estetyt sanat ja piilotetut käyttäjät, ovat voimassa myös kommenttien esikatselussa. Katso lisätietoja kommenttien ylläpidosta ja valvonnasta.