Skapa och hantera spellistor

En spellista är en samling videor. Vem som helst kan skapa spellistor och dela dem. Dina vänner kan också lägga till videor i din spellista.

Öppna fliken Ditt YouTube om du vill se alla dina spellistor. Du kan även hantera dina spellistor i YouTube Studio.

Om målgruppen för en video eller kanal har angetts som avsedd för barn kan den inte läggas till i en spellista från startsidan. Du kan fortfarande lägga till innehåll från sökresultat i spellistor.

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Create and manage a YouTube playlist on your mobile device

Skapa en spellista

YouTube-appen

Du kan skapa en spellista på fliken Bibliotek eller från en video eller Shorts-video.

Skapa en spellista från en video:

1. Öppna visningssidan för en video du vill ha med i spellistan.
  2. Tryck på Spara  under videon om du vill lägga till den i spellistan du har sparat till senast eller i din Titta senare-spellista. Ett popup-meddelande som bekräftar vilken spellista videon har lagts till i visas längst ned på skärmen.
  3. Om du vill ändra var din video sparas trycker du på Ändra i popup-fönstret.
  4. Tryck på Ny spellista Lägg till i spellista och ange ett namn för spellistan.
  5. Välj integritetsinställning för spellistan i rutan. Om du väljer privat kan bara du se spellistan.
  6. Tryck på Skapa.

Skapa en spellista från en Shorts-video:

1. Öppna visningssidan för en Shorts-video du vill ha med i spellistan.
  2. Tryck på Mer ”och sedan Spara i spellista och sedan Ny spellista Lägg till i spellista och sedan ange ett namn för spellistan.
  3. Välj integritetsinställning för spellistan i rutan. Om du väljer privat kan bara du se spellistan.
  4. Tryck på Klar .

Skapa en spellista på fliken Bibliotek:

1. Tryck på din profilbild.
  2. I avsnittet Spellistor trycker du på Ny spellista Lägg till i spellista .
  3. Välj en eller flera videor från visningshistoriken om du vill lägga till videor i spellistan.
  4. Tryck på NÄSTA.
  5. Ange en titel samt integritetsinställningar för spellistan.
  6. Tryck på SKAPA.

Mobilwebbplatsen

Skapa en spellista från en video:

1. Öppna visningssidan för en video du vill ha med i spellistan.
  2. Tryck på Spara  under videon.
  3. Tryck på Skapa ny spellista .
  4. Ge spellistan ett namn.
  5. Välj integritetsinställning för spellistan i rutan. Om du väljer privat kan bara du se spellistan.
  6. Tryck på SKAPA.

Skapa en spellista från en Shorts-video:

1. Öppna visningssidan för en Shorts-video du vill ha med i spellistan.
  2. Tryck på Mer ”och sedan Spara i spellista  och sedan Ny spellista Lägg till i spellista och sedan ange ett namn för spellistan.
  3. Välj integritetsinställning för spellistan i rutan. Om du väljer privat kan bara du se spellistan.
  4. Tryck på Klar .

Du kan öppna den nya spellistan genom att trycka på fliken Bibliotek .

Hantera en spellista

Filtrera en spellista efter videotyp

1. Välj den spellista du vill redigera i guiden.
  2. Välj brickan med den typ av innehåll du vill visa i spellistan:
    1. Alla: Visar allt innehåll som sparats i spellistan.
    2. Shorts-videor: Visar Shorts-videor som sparats i spellistan. Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig för spellistor som bara innehåller YouTube Shorts-videor.
    3. Videor: Visar videor i långt format som sparats i spellistan.

Ändra ordningen i en spellista

• Så här ändrar du ordningen på videor: Öppna spellistan och sedan Dra en video uppåt eller nedåt i spellistan.
  • Så här ändrar du ordningen på videor tillfälligt: Dra en video uppåt eller nedåt på visningssidans spellistepanel.

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig för spellistor som bara innehåller YouTube Shorts-videor.

Dölja videor

Så här döljer du videor tillfälligt:

• Svep åt vänster på en video på visningssidans spellistepanel ELLER
  • tryck på Mer Three-dot menu vertical och sedan Dölj.

Ta bort en spellista

1. Tryck på din profilbild.
  2. Tryck på spellistan du vill ta bort i avsnittet Spellistor.
  3. Tryck på Ta bort .
  4. Välj TA BORT.
Obs! Din gamla spellista kan finnas kvar i tittarnas visningshistorik.

När du har tagit bort en spellista går det inte längre att se eller söka efter den eller dess titel i YouTube Analytics. Data som hör till spellistan, till exempel visningstid, kommer fortfarande att vara med i omfattande rapporter men tillskrivs inte den borttagna spellistan.