Opprett og administrer spillelister

En spilleliste er en samling med videoer. Hvem som helst kan opprette spillelister og dele dem, og det er også mulig å la venner legge til videoer i spillelisten din.

Gå til Du-fanen for å se alle spillelistene dine. Du kan også administrere spillelistene dine i YouTube Studio.

Hvis en video eller kanal er merket som «laget for barn», kan du ikke legge til videoen i en spilleliste fra video- eller kanalsiden. Du kan fortsatt legge til innhold fra søkeresultater i spillelister.

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Create and manage a YouTube playlist on your mobile device

Opprett en spilleliste

YouTube-appen

Du kan opprette en spilleliste fra Du-fanen eller fra en video eller Shorts-video.

Slik oppretter du en spilleliste fra en video:

1. Gå til videosiden for en video du vil ha med i spillelisten.
  2. Trykk på Lagre  under videoen for å lagre den automatisk i spillelisten du sist lagret en video i, eller i Se senere-spillelisten. Det vises en forgrunnsmelding nederst på skjermen med bekreftelse om hvilken spilleliste videoen ble lagt til i.
  3. For å endre hvor videoen lagres, trykker du på Endre i forgrunnsvinduet.
  4. Trykk på Ny spilleliste og deretter Gi spillelisten et navn.
  5. Bruk boksen til å velge en tilgangsinnstilling for spillelisten. Hvis du gjør spillelisten privat, er det bare du som kan se den.
  6. Trykk på Opprett.

Slik oppretter du en spilleliste fra en Shorts-video:

1. Gå til videosiden for en Shorts-video du vil ha med i spillelisten.
  2. Trykk på Mer »og deretter Lagre i spilleliste og deretter Ny spilleliste  og deretter Gi spillelisten et navn.
  3. Bruk boksen til å velge en tilgangsinnstilling for spillelisten. Hvis du gjør spillelisten privat, er det bare du som kan se den.
  4. Trykk på Ferdig .

Slik oppretter du en spilleliste fra Du-fanen:

1. Trykk på profilbildet ditt.
  2. Trykk på Ny spilleliste  i «Spillelister»-delen.
  3. Velg én eller flere videoer fra seerloggen for å legge dem til i spillelisten.
  4. Trykk på NESTE.
  5. Gi spillelisten din et navn, og angi tilgangsinnstillinger.
  6. Trykk på OPPRETT.

Mobilnettstedet

Slik oppretter du en spilleliste fra en video:

1. Gå til videosiden for en video du vil ha med i spillelisten.
  2. Trykk på Lagre  under videoen.
  3. Trykk på Opprett en ny spilleliste .
  4. Skriv inn et navn på spillelisten.
  5. Bruk boksen til å velge en tilgangsinnstilling for spillelisten. Hvis du gjør spillelisten privat, er det bare du som kan se den.
  6. Trykk på OPPRETT.

Slik oppretter du en spilleliste fra en Shorts-video:

1. Gå til videosiden for en Shorts-video du vil ha med i spillelisten.
  2. Trykk på Mer »og deretter Lagre i spilleliste  og deretter Ny spilleliste og deretter Gi spillelisten et navn.
  3. Bruk boksen til å velge en tilgangsinnstilling for spillelisten. Hvis du gjør spillelisten privat, er det bare du som kan se den.
  4. Trykk på Ferdig .

Trykk på Bibliotek-fanen  for å finne den nye spillelisten.

Administrer spillelister

Filtrer spillelister etter videotype

1. Velg spillelisten du vil endre, i oversikten.
  2. Velg brikken med innholdstypen du vil se i spillelisten:
    1. Alle: Her vises alt innholdet som er lagret i spillelisten.
    2. Shorts-videoer: Her vises Shorts-videoene som er lagret i spillelisten. Denne funksjonen er bare tilgjengelig på datamaskiner.
    3. Videoer: Her vises de lange videoene som er lagret i spillelisten.

Endre rekkefølgen i spillelister

• Slik endrer du rekkefølgen på videoer: Åpne spillelisten og deretter Dra videoer opp eller ned i spillelisten.
  • For å endre rekkefølgen midlertidig: I spillelistepanelet på videosiden kan du dra videoer opp eller ned.
Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for spillelister som bare inneholder YouTube Shorts-videoer.

Skjul videoer

For å skjule videoer midlertidig kan du gjøre ett av følgende:

• Sveip til venstre på de aktuelle videoene i spillelistepanelet på videosiden.
  • Trykk på Mer Three-dot menu verticalog deretter Skjul.

Slett spillelister

1. Trykk på profilbildet ditt.
  2. Trykk på spillelisten du vil slette, i «Spillelister»-delen.
  3. Trykk på Mer » i spillelisten.
  4. Trykk på Slett spillelisten.
  5. Trykk på SLETT.
Merk: Den gamle spillelisten din kan fortsatt vises i seerloggen til seerne.

Når du har slettet en spilleliste, er ikke nettadressen til og tittelen på spillelisten lenger synlig eller søkbar i YouTube Analytics. Data knyttet til spillelisten, for eksempel seertid, er fortsatt med i de mer generelle rapportene, men blir ikke tilskrevet den slettede spillelisten.