Afspeellijsten maken en beheren

Een afspeellijst is een verzameling video's. Iedereen kan afspeellijsten maken en delen. Wil je de ultieme sportmix samenstellen of je favoriete voetbalgoals bij elkaar hebben? Of wil je de beste kookvideo's delen met je beste vriend of vriendin? Maak dan een afspeellijst.

Als je deze instructies niet kunt volgen, gebruik je waarschijnlijk de oude versie van YouTube. Als je een nieuwere browser gebruikt, moet je naar de huidige versie van YouTube updaten.

Huidige desktopversie

Afspeellijsten maken en bekijken

1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Klik onder de video op Toevoegen aan .
  3. Selecteer 'Later bekijken', 'Favorieten' of een afspeellijst die je al hebt gemaakt, of klik op Nieuwe afspeellijst maken
    1. Als je een nieuwe afspeellijst maakt, geef je een naam voor de afspeellijst op.
  4. Gebruik het dropdownmenu om de privacyinstelling van je afspeellijst te selecteren. Als je de afspeellijst privé maakt, is deze alleen voor jou zichtbaar.
  5. Klik op Maken.

Ga naar de gids  en klik op Bibliotheek om je afspeellijsten te bekijken.

Opmerking: Op dit moment kun je via de huidige desktopversie geen afspeellijsten verwijderen. Je kunt afspeellijsten als volgt bewerken en verwijderen:

1. Ga naar je kanaalpagina.
  2. Selecteer Lay-out bewerken.
  3. Je wordt naar de oude versie geleid en kunt daar wijzigingen aanbrengen.

Oude desktopversie

Afspeellijsten maken en bekijken

1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Klik onder de video op Toevoegen aan Add to playlist .
  3. Klik op Nieuwe afspeellijst maken.
  4. Geef je afspeellijst een naam.
  5. Gebruik het dropdown-menu om de privacyinstelling van je afspeellijst te selecteren. Een privéafspeellijst komt niet in de zoekresultaten op YouTube.
  6. Klik op Maken.

Je nieuwe afspeellijst komt in het gedeelte Bibliotheek te staan. Dit vind je in de gids aan de linkerkant van het scherm.

Een afspeellijst verwijderen

1. Selecteer een afspeellijst in het gedeelte Bibliotheek van de gids.
  2. Klik op het menupictogram .
  3. Klik op Afspeellijst verwijderen.
  4. Klik op Ja, verwijderen als je zeker weet dat je de afspeellijst wilt verwijderen.
  5. Opmerking: Je oude afspeellijst kan nog wel in de kijkgeschiedenis van anderen worden weergegeven.