Afspeellijsten maken

Een afspeellijst is een verzameling video's. Iedereen kan afspeellijsten maken en delen. Wil je de ultieme sportmix samenstellen of je favoriete voetbalgoals bij elkaar hebben? Of wil je de beste kookvideo's delen met je beste vriend of vriendin? Maak dan een afspeellijst.

Afspeellijsten maken en vinden

Android
  1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Tik tijdens het afspelen op de video zodat het pictogram Add to playlist  verschijnt en je de video kunt toevoegen aan een afspeellijst.
  3. Tik op Add to playlist  Nieuwe afspeellijst maken.
  4. Geef je afspeellijst een naam.
  5. Tik op het vakje als je de afspeellijst privé wilt maken. Een privéafspeellijst komt niet in de zoekresultaten op YouTube.
  6. Tik op OK.

Tik op  Account om naar je nieuwe afspeellijst te gaan. Hier zie je al je afspeellijsten.

iOS
  1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Tik tijdens het afspelen op de video zodat het pictogram verschijnt waarmee je de video kunt toevoegen aan een afspeellijst.
  3. Tik op  Toevoegen aan afspeellijst...
  4. Tik op Add to playlist  Nieuwe afspeellijst maken...
  5. Geef je afspeellijst een naam.
  6. Tik op het veld en maak je video openbaar of privé. Een privéafspeellijst komt niet in de zoekresultaten op YouTube.
  7. Tik op het selectievakje .

Tik op  Account om naar je nieuwe afspeellijst te gaan. Hier zie je al je afspeellijsten.

Mobiele website
  1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Tik onder de video op de knop Add to playlist Toevoegen aan afspeellijst.
  3. Tik op Add to playlist Nieuwe afspeellijst maken.
  4. Geef je afspeellijst een naam.
  5. Gebruik het dropdown-menu om de privacyinstelling van je afspeellijst te selecteren. Een privéafspeellijst komt niet in de zoekresultaten op YouTube.

Tik op  Account om naar je nieuwe afspeellijst te gaan. Hier zie je al je afspeellijsten.

Computer
  1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Klik onder de video op de knop Add to playlist Toevoegen aan.
  3. Klik op Nieuwe afspeellijst maken.
  4. Geef je afspeellijst een naam.
  5. Gebruik het dropdown-menu om de privacyinstelling van je afspeellijst te selecteren. Een privéafspeellijst komt niet in de zoekresultaten op YouTube.
  6. Klik op Maken.

Je kunt via de gids aan de linkerkant naar je nieuwe afspeellijst.

Een afspeellijst verwijderen

Het kan zijn dat je oude afspeellijsten wilt verwijderen en helemaal opnieuw wilt beginnen.

Android
  1. Tik op  Account.
  2. Scrol omlaag naar de afspeellijst die je wilt verwijderen.
  3. Tik op de afspeellijst die je wilt verwijderen.
  4. Tik op de menuknop  boven aan de pagina.
  5. Tik op Afspeellijst verwijderen.
  6. Tik op OK.
iOS
  1. Tik op  Account.
  2. Tik op Mijn video's.
  3. Tik op Afspeellijsten.
  4. Tik op de menuknop naast de afspeellijst die je wilt verwijderen.
  5. Tik op het pictogram Verwijderen.
  6. Tik op OK.
Mobiele website
Je kunt op dit moment geen afspeellijst verwijderen via de mobiele site.
Computer
  1. Selecteer in de gids een afspeellijst.
  2. Klik op de menuknop .
  3. Klik op 'Afspeellijst verwijderen'.
  4. Als je zeker weet dat je de afspeellijst wilt verwijderen, klik je op Ja, verwijderen.