Afspeellijsten maken, bewerken en verwijderen

Een afspeellijst is een verzameling video's die jij of een andere gebruiker hebt samengesteld. Heb je een aantal video's gevonden die je leuk vindt? Misschien een paar van je favoriete nummers of hoogtepunten van een spannende voetbalwedstrijd? Maak er een afspeellijst van, zodat je ze met iedereen kan kijken wanneer het je uitkomt.

Afspeellijsten samenstellen en maken

Desktop
  1. Klik op 'Toevoegen aan' onder aan een video
  2. Voer een naam in voor je afspeellijst
  3. Klik op 'Afspeellijst maken'
  4. Met Videobeheer kun je je afspeellijsten bekijken
iOS

Raak het pictogram '+' aan onder aan het scherm bij een video in staande modus (apparaat verticaal).

Kies nu een bestaande afspeellijst of scroll naar beneden om een nieuwe afspeellijst te maken.

Android
  1. Raak bij een video het menupictogram boven aan het scherm aan
  2. Raak 'Toevoegen aan nieuwe afspeellijst' aan
  3. Raak 'Nieuwe afspeellijst maken…' aan of selecteer een bestaande afspeellijst

Afspeellijsten bewerken of opnieuw ordenen

Op een computer kun je wijzigingen aanbrengen, zoals de beschrijving of instellingen, door in de gids op Afspeellijsten te klikken. Selecteer de afspeellijst die je wilt bewerken en klik op Afspeellijst bewerken

Video's in een afspeellijst opnieuw ordenen

Wijzig de volgorde van video's in je afspeellijst door videothumbnails te slepen en neer te zetten.

• Computer: plaats tijdens het bewerken van afspeellijsten de muisaanwijzer op de video totdat je de grijze, verticale balk naast de video ziet.
  • Mobiel: raak op m.youtube.com bij een afspeellijst Bewerken aan om het pictogram weer te geven.

Op bepaalde mobiele apps zijn mogelijk niet de volledige videobewerkingsopties beschikbaar.

Algemeen

Op het tabblad 'Algemeen' kun je de naam en beschrijving van je afspeellijst wijzigen, de privacyinstellingen bewerken en video's toevoegen of verwijderen.

Het tabblad 'Instellingen'

Op het tabblad 'Instellingen' kun je de afspeellijst markeren als serie-afspeellijst, insluiting van de afspeellijst toestaan en de instellingen voor markering als leuk bewerken.

Officiële serie-afspeellijst

Een serie-afspeellijst is een manier om aan te geven dat een afspeellijst een officiële reeks video's is. Als een video uit de serie-afspeellijst wordt bekeken, worden andere video's in de afspeellijst aanbevolen. YouTube kan deze informatie gebruiken om de manier waarop video's worden gepresenteerd of ontdekt, te veranderen.

Houd rekening met het volgende wanneer je serie-afspeellijsten gebruikt:

• Je hebt een geverifieerd account nodig om serie-afspeellijsten te gebruiken.
  • Een video kan maar in één serie-afspeellijst voorkomen.
  • Je kunt alleen video's die jij hebt geüpload en waar jij de rechten van houdt, toevoegen aan een serie-afspeellijst.

Een afspeellijst verwijderen

Desktop

1. Klik op Afspeellijsten in de gids en selecteer een afspeellijst
  2. Klik op Afspeellijst bewerken.
  3. Klik op Afspeellijst verwijderen.

YouTube voor Android

1. Open een afspeellijst in de gids.
  2. Raak Menu > Afspeellijst verwijderen aan.

YouTube voor iOS

1. Open een afspeellijst in de gids.
  2. Raak Menu > Afspeellijst verwijderen aan.
Klik nogmaals op de knop 'vind ik leuk' om een afspeellijst die je als leuk hebt gemarkeerd uit je gids te verwijderen.

Video's uit een afspeellijst verwijderen

Klik op het vakje naast de video die je wilt verwijderen en klik vervolgens op de dropdown-knop Acties en kies Video's uit afspeellijst verwijderen.

Desktop

1. Vink het selectievakje aan naast de video die je wilt verwijderen.
  2. Klik op de dropdown-knop Acties.
  3. Verwijder video's uit je afspeellijst.

Mobiele app

1. Open een afspeellijst in de gids.
  2. Selecteer  > Verwijderen naast de video die je wilt verwijderen.

Mobiele browser

1. Navigeer naar Afspeellijsten in de gids.
  2. Open een afspeellijst en raak Bewerken aan.
  3. Raak het verwijderpictogram aan naast de video die je wilt verwijderen.