Afspeellijsten maken en beheren

Een afspeellijst is een verzameling video's. Iedereen kan afspeellijsten maken en delen. Wil je de ultieme sportmix samenstellen of je favoriete voetbalgoals bij elkaar hebben? Of wil je de beste kookvideo's delen met je beste vriend of vriendin? Maak dan een afspeellijst.

Afspeellijsten maken en bekijken

1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Klik onder de video op Toevoegen aan Add to playlist .
  3. Klik op Nieuwe afspeellijst maken.
  4. Geef je afspeellijst een naam.
  5. Gebruik het dropdown-menu om de privacyinstelling van je afspeellijst te selecteren. Een privéafspeellijst komt niet in de zoekresultaten op YouTube.
  6. Klik op Maken.

Je nieuwe afspeellijst komt in de bibliotheek te staan. Deze vind je via de gids aan de linkerkant van het scherm.

Een afspeellijst verwijderen

1. Selecteer een afspeellijst in het gedeelte Bibliotheek van de gids.
  2. Klik op het menupictogram .
  3. Klik op Afspeellijst verwijderen.
  4. Klik op Ja, verwijderen als je zeker weet dat je de afspeellijst wilt verwijderen.

Opmerking: Je oude afspeellijst kan nog wel worden weergegeven in de kijkgeschiedenis van anderen.