Afspeellijsten maken

Een afspeellijst is een verzameling video's. Iedereen kan afspeellijsten maken en delen. Wil je de ultieme sportmix samenstellen of je favoriete voetbalgoals bij elkaar hebben? Of wil je de beste kookvideo's delen met je beste vriend of vriendin? Maak dan een afspeellijst.

Afspeellijsten maken en bekijken

Android
  1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Tik tijdens het afspelen op de video zodat het pictogram Add to playlist  verschijnt waarmee je de video kunt toevoegen aan een afspeellijst.
  3. Tik op Nieuwe afspeellijst maken Add to playlist .
  4. Geef je afspeellijst een naam.
  5. Tik op het vakje als je de afspeellijst privé wilt maken. Een privéafspeellijst komt niet in de zoekresultaten op YouTube.
  6. Tik op OK.

Tik op Account  om naar je nieuwe afspeellijst te gaan. Hier zie je al je afspeellijsten.

iOS
  1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Tik tijdens het afspelen op de video zodat het pictogram verschijnt waarmee je de video kunt toevoegen aan een afspeellijst
  3. Tik op Toevoegen aan afspeellijst... .
  4. Tik op Nieuwe afspeellijst maken... Add to playlist .
  5. Geef je afspeellijst een naam.
  6. Tik op het veld en maak je video openbaar of privé. Een privéafspeellijst komt niet in de zoekresultaten op YouTube.
  7. Tik op het selectievakje .

Tik op Account  om naar je nieuwe afspeellijst te gaan. Hier zie je al je afspeellijsten.

Mobiele website
  1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Tik onder de video op het pictogram waarmee je de video toevoegt aan een afspeellijst Add to playlist .
  3. Tik op Nieuwe afspeellijst maken Add to playlist .
  4. Geef je afspeellijst een naam.
  5. Gebruik het dropdown-menu om de privacyinstelling van je afspeellijst te selecteren. Een privéafspeellijst komt niet in de zoekresultaten op YouTube.

Tik op Account  om naar je nieuwe afspeellijst te gaan. Hier zie je al je afspeellijsten.

Computer
  1. Begin met een video die je in de afspeellijst wilt opnemen.
  2. Klik onder de video op Toevoegen aan Add to playlist .
  3. Klik op Nieuwe afspeellijst maken.
  4. Geef je afspeellijst een naam.
  5. Gebruik het dropdown-menu om de privacyinstelling van je afspeellijst te selecteren. Een privéafspeellijst komt niet in de zoekresultaten op YouTube.
  6. Klik op Maken.

Je nieuwe afspeellijst komt in de bibliotheek te staan. Deze vind je via de gids aan de linkerkant van het scherm.

Een afspeellijst verwijderen

Het kan zijn dat je oude afspeellijsten wilt verwijderen en helemaal opnieuw wilt beginnen.

Android
  1. Tik op Account .
  2. Scrol omlaag naar de afspeellijst die je wilt verwijderen.
  3. Tik op de afspeellijst die je wilt verwijderen.
  4. Tik boven aan de pagina op het menupictogram .
  5. Tik op Afspeellijst verwijderen > OK.
iOS
  1. Tik op Account .
  2. Tik op Mijn video > Afspeellijsten.
  3. Tik naast de afspeellijst die je wilt verwijderen op het menupictogram .
  4. Tik op het verwijderpictogram
  5. Tik op OK.
Mobiele website
Je kunt momenteel geen afspeellijsten verwijderen via de mobiele site.
Computer
  1. Selecteer een afspeellijst in de sectie Bibliotheek van de gids.
  2. Klik op het menupictogram .
  3. Klik op Afspeellijst verwijderen.
  4. Als je zeker weet dat je de afspeellijst wilt verwijderen, klik je op Ja, verwijderen.