Afspeellijsten maken en verwijderen

Een afspeellijst is een verzameling video's die jij of een andere gebruiker hebt samengesteld. Heb je een aantal video's gevonden die je leuk vindt? Misschien een paar van je favoriete nummers of hoogtepunten van een spannende voetbalwedstrijd? Wil je je video's die je hebt gemaakt, ordenen, zodat je deze kunt delen met je publiek? Plaats de video's in een afspeellijst, zodat je deze op elk gewenst moment achterelkaar kunt bekijken.

Afspeellijsten maken met je uploads

Orden je video's in afspeellijsten, zodat je deze op de homepage van je kanaal kunt tonen, met je publiek kunt delen of aan kunt prijzen bij potentiële abonnees.

Android

Ga in de gids naar Uploads en selecteer de video die je aan een afspeellijst wilt toevoegen. Raak de video aan terwijl deze wordt afgespeeld en raak vervolgens het pictogram voor toevoegen aan aan.

• Als je een nieuwe afspeellijst wilt maken, raak je Nieuwe afspeellijst... aan. Voer de titel voor de afspeellijst in en raak vervolgens OK aan.
  • Als je een bestaande afspeellijst wilt toevoegen, selecteer je de afspeellijst in het menu.
iOS
  1. Raak in de gids Mijn kanaal aan.
  2. Raak het tabblad Video's aan.
  3. Zoek een video die je aan een afspeellijst wilt toevoegen.
  4. Raak de video aan terwijl deze wordt afgespeeld en raak vervolgens het pictogram voor toevoegen aan Add to playlist aan.
  5. Raak Toevoegen aan afspeellijst... aan.
  • Als je een nieuwe afspeellijst wilt maken, selecteer je Nieuwe afspeellijst maken... Voer de titel voor de afspeellijst in en selecteer de privacyinstelling die je aan de afspeellijst wilt toewijzen.
  • Als je een bestaande afspeellijst wilt toevoegen, selecteer je de afspeellijst in het menu en raak je vervolgens Selecteren aan.
Mobiele website
  1. Raak in de gids Mijn kanaal aan.
  2. Raak het tabblad Video's aan.
  3. Zoek een video die je aan een afspeellijst wilt toevoegen.
  4. Raak het pictogram voor toevoegen aan Add to playlist aan.
  • Als je een nieuwe afspeellijst wilt maken, selecteer je Een nieuwe afspeellijst maken. Voer de titel voor de afspeellijst in en raak vervolgens Opslaan aan.
  • Als je een bestaande afspeellijst wilt toevoegen, selecteer je de afspeellijst in het menu.
Computer

Je kunt op je computer met behulp van Videobeheer afzonderlijke video's aan een afspeellijst toevoegen of veel video's tegelijkertijd toevoegen.

1. Ga in de Creator Studio naar Videobeheer.
  2. Selecteer de video of video's die je aan een afspeellijst wilt toevoegen.
  3. Klik op Toevoegen aan en selecteer de afspeellijst.

Afspeellijsten samenstellen uit video's die je leuk vindt

Je kunt afspeellijsten maken van video's die door anderen zijn geüpload, zodat je al je favorieten op één plaats kunt bewaren.

Android

Zoek een video die je aan een afspeellijst wilt toevoegen. Raak de video aan terwijl deze wordt afgespeeld en raak vervolgens het pictogram voor toevoegen aan aan.

• Als je een nieuwe afspeellijst wilt maken, raak je Nieuwe afspeellijst... aan. Voer de titel voor de afspeellijst in en raak OK aan.
  • Als je een bestaande afspeellijst wilt toevoegen, selecteer je de afspeellijst in het menu.
iOS
  1. Zoek een video die je aan een afspeellijst wilt toevoegen.
  2. Raak de video aan terwijl deze wordt afgespeeld en raak vervolgens het pictogram voor toevoegen aan Add to playlist aan.
  3. Raak Toevoegen aan afspeellijst... aan.
  • Als je een nieuwe afspeellijst wilt maken, selecteer je Nieuwe afspeellijst maken... Voer de titel voor de afspeellijst in en selecteer de privacyinstelling die je aan de afspeellijst wilt toewijzen.
  • Als je een bestaande afspeellijst wilt toevoegen, selecteer je de afspeellijst in het menu en raak je vervolgens Selecteren aan.
Mobiele website

Zoek een video die je aan een afspeellijst wilt toevoegen. Raak het pictogram voor toevoegen aan aan.

• Als je een nieuwe afspeellijst wilt maken, selecteer je Een nieuwe afspeellijst maken. Voer de titel voor de afspeellijst in en raak vervolgens Opslaan aan.
  • Als je een bestaande afspeellijst wilt toevoegen, selecteer je de afspeellijst in het menu.
Computer
  1. Klik op het pictogram voor toevoegen aan onder een video.
  2. Selecteer een bestaande afspeellijst of maak een nieuwe afspeellijst.
  3. Er wordt een melding weergegeven waarin wordt bevestigd dat de video aan je afspeellijst is toegevoegd.

Je afspeellijsten openen

Je afspeellijsten zijn toegankelijk via je gids. Als je op een computer de gids wilt openen, ga je naar de homepage of klik je op het Gids-pictogram aan de linkerkant van een videopagina. Op een mobiel apparaat kun je de gids vinden door het Gids-pictogram aan te raken in de linkerbovenhoek, wanneer er geen video wordt afgespeeld.

Een afspeellijst verwijderen

Je kunt altijd een afspeellijst verwijderen die je hebt gemaakt.

Android
  1. Open een afspeellijst in de gids.
  2. Raak het menupictogram aan.
  3. Raak Afspeellijst verwijderen aan.
iOS
  1. Raak in de gids Mijn kanaal aan.
  2. Raak het tabblad Afspeellijsten aan.
  3. Raak het menupictogram Menu naast de afspeellijst aan.
  4. Raak Afspeellijst verwijderen aan.
Mobiele website
Binnenkort komen er aanvullende afspeellijstfuncties beschikbaar voor de YouTube-site voor mobiel.
Computer
  1. Selecteer in de gids een afspeellijst.
  2. Klik op Instellingen afspeellijst.
  3. Klik op Afspeellijst verwijderen.
Als je een opgeslagen afspeellijst uit je gids wilt verwijderen, ga je gewoon naar de bestemmingspagina van de afspeellijst en klik je op de knop 'Opgeslagen' om de afspeellijst uit de gids te verwijderen.