Soittolistojen luominen ja ylläpito

Soittolista on kokoelma videoita. Kuka tahansa voi tehdä ja jakaa soittolistoja, ja kaverit voivat lisätä videoita soittolistallesi.

Näet kaikki soittolistasi Sinä-välilehdellä. Voit myös ylläpitää soittolistoja YouTube Studiossa.

Jos videon tai kanavan yleisöasetuksena on "tehty lapsille", voit lisätä sen soittolistalle etusivulta. Voit kuitenkin edelleen lisätä soittolistalle sisältöä hakutuloksista.

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Siirry soittolistoihin valitsemalla ja Sinä.

Create and manage a YouTube playlist on your desktop

Soittolistan luominen videosta tai Shorts-videosta

Soittolistan luominen videosta:

1. Siirry soittolistalle lisättävän videon katselusivulle.
  2. Klikkaa Lisää ja sitten  Tallenna ja sitten Luo uusi soittolista ja sitten Lisää soittolistan nimi.
  3. Valitse soittolistan yksityisyysasetus kentästä. Yksityinen soittolista näkyy vain sinulle.
  4. Klikkaa Luo.

Soittolistan luominen Shorts-videosta:

1. Siirry soittolistalle lisättävän Shorts-videon katselusivulle.
  2. Klikkaa Lisää "ja sitten  Tallenna ja sitten Luo uusi soittolista ja sitten Lisää soittolistan nimi.
  3. Valitse soittolistan yksityisyysasetus kentästä. Yksityinen soittolista näkyy vain sinulle.
  4. Klikkaa Luo.

Soittolistan ylläpitäminen

Sisällön tallentaminen soittolistalle

1. Siirry soittolistalle lisättävän videon tai Shorts-videon katselusivulle.
  2. Klikkaa Lisää ja sitten Tallenna ja sitten Valitse esimerkiksi Katso myöhemmin ‑soittolista tai aiemmin luomasi soittolista.
  3. Näytön alalaidassa näkyy ilmoitus, jossa kerrotaan, mihin soittolistaan video lisättiin.

Soittolistan muokkaaminen

1.  Valitse muokattava soittolista oppaasta.
  2. Klikkaa muutettavan osion kohdalta Muokkaa .

Soittolistan suodattaminen videotyypin mukaan

1. Valitse muokattava soittolista oppaasta.
  2. Valitse pala, jonka sisältötyypin haluat nähdä soittolistallasi:
    1. Kaikki: Näyttää kaiken soittolistalle tallennetun sisällön.
    2. Shorts-videot: Näet soittolistalle tallennetut Shorts-videot. Ominaisuus on saatavilla vain tietokoneella.
    3. Videot: Näet soittolistalle tallennetut pitkät videot.

Soittolistan järjestäminen uudelleen

• Videoiden järjestyksen muuttaminen: Avaa soittolista ja sitten Vedä videota soittolistalla ylös‑ tai alaspäin.
  • Videoiden järjestyksen muuttaminen tilapäisesti: Vedä videota ylös‑ tai alaspäin katselusivun soittolistapaneelissa.

Huom. Ominaisuus ei ole saatavilla soittolistoissa, joissa on vain YouTube Shorts ‐videoita.

Soittolistan poistaminen

1. Siirry haluamaasi soittolistaan.
  2. Klikkaa Lisää ".
  3. Valitse Poista soittolista .
  4. Vahvista soittolistan poistaminen valitsemalla Poista.
Huom. Vanha soittolistasi saattaa näkyä edelleen katsojien katseluhistoriassa.

Kun poistat soittolistan, sen nimi ja URL-osoite poistuvat näkyvistä eikä niitä voi hakea YouTuben Tilastoista. Katseluaika ja muut soittolistaan liittyvät tiedot ovat tämän jälkeenkin mukana laajoissa raporteissa, mutta ne eivät enää ole yhdistettävissä poistettuun soittolistaan.