Opret og administrer playlister

En playliste er en samling af videoer. Alle kan oprette og dele playlister, og dine venner kan føje videoer til din playliste.

Du kan se alle dine playlister på fanen Dig. Du kan også administrere dine playlister i YouTube Studio.

Hvis en video eller en kanals målgruppe er angivet som "lavet til børn", og du er på en kanalstartside, kan du ikke føje den til en playliste. Du kan stadig føje indhold fra søgeresultater til playlister.

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Du kan finde dine playlister ved at gå til guiden og klikke på Dig.

Create and manage a YouTube playlist on your desktop

Opret en playliste fra en video eller Shorts-video

Sådan opretter du en playliste fra en video:

1. Gå til afspilningssiden for en video, du vil have på playlisten.
  2. Klik på Mere og derefter Gem og derefter Opret ny playliste og derefter navngiv playlisten.
  3. Brug feltet til at vælge privatlivsindstillinger for din playliste. Hvis den er privat, er det kun dig, der kan se playlisten.
  4. Klik på Opret.

Sådan opretter du en playliste fra en Shorts-video:

1. Gå til afspilningssiden for en Shorts-video, du vil have på playlisten.
  2. Klik på Mere ''og derefter Gem og derefter Opret ny playliste og derefter navngiv playlisten.
  3. Brug feltet til at vælge privatlivsindstillinger for din playliste. Hvis den er privat, er det kun dig, der kan se playlisten.
  4. Klik på Opret.

Administrer en playliste

Gem indhold på en playliste

1. Gå til afspilningssiden for en video eller Shorts-video, du vil have på playlisten.
  2. Klik på Mere og derefter Gem og derefter vælg en playliste, f.eks. Se senere eller en playliste, du allerede har oprettet.
  3. Der vises en meddelelse nederst på skærmen, der bekræfter, hvilken playliste videoen blev føjet til.

Rediger en playliste

1.  Vælg den playliste, du vil redigere, i guiden.
  2. Klik på Rediger ved den sektion, du vil ændre.

Filtrér en playliste efter videotype

1. Vælg den playliste, du vil redigere, i guiden.
  2. Vælg chippen med den type indhold, du gerne vil se på din playliste:
    1. Alle: viser alt indhold, der er gemt på playlisten.
    2. Shorts-videoer: viser Shorts-videoer, der er gemt på playlisten. Denne funktion er kun tilgængelig på computere.
    3. Videoer: viser videoer i langt format, som er gemt på playlisten.

Omorganiser en playliste

• Hvis du vil omorganisere videoer: Åbn playlisten og derefter træk en video opad eller nedad på playlisten.
  • Sådan omorganiserer du videoer midlertidigt: Træk en video opad eller nedad på playlisten i playlistepanelet på afspilningssiden.

Bemærk! Denne funktion er ikke tilgængelig for playlister, der kun indeholder YouTube Shorts-videoer.

Slet en playliste

1. Gå til en af dine playlister.
  2. Klik på Mere ''.
  3. Vælg Slet playliste .
  4. Bekræft, at du vil slette playlisten, ved at vælge Slet.
Bemærk! Din slettede playliste er muligvis stadig at finde i seernes afspilningshistorik.

Når du har slettet en playliste, er dens webadresse og titel ikke længere synlige eller søgbare i YouTube Analytics. Data, der er tilknyttet den pågældende playliste, f.eks. visningstid, vil stadig være en del af større rapporter, men vil ikke blive tilskrevet den slettede playliste.