Skapa och hantera spellistor

En spellista är en samling videor. Vem som helst kan skapa spellistor och dela dem. Dina vänner kan också lägga till videor i din spellista.

Öppna fliken Ditt YouTube om du vill se alla dina spellistor. Du kan även hantera dina spellistor i YouTube Studio.

Om målgruppen för en video eller kanal har angetts som avsedd för barn kan den inte läggas till i en spellista från startsidan. Du kan fortfarande lägga till innehåll från sökresultat i spellistor.

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Du hittar dina spellistor genom att öppna guiden "" och klicka på Ditt YouTube.

Create and manage a YouTube playlist on your desktop

Skapa en spellista från en video eller Shorts-video

Så här skapar du en spellista från en video:

1. Öppna visningssidan för en video du vill ha med i spellistan.
  2. Klicka på Mer ""och sedan Spara ""och sedan Skapa ny spellista ""och sedan ange ett namn för spellistan.
  3. Välj integritetsinställning för spellistan i rutan. Om du väljer privat kan bara du se spellistan.
  4. Klicka på Skapa.

Så här skapar du en spellista från en Shorts-video:

1. Öppna visningssidan för en Shorts-video du vill ha med i spellistan.
  2. Klicka på Mer ""och sedan Spara ""och sedan Skapa ny spellista ""och sedan ange ett namn för spellistan.
  3. Välj integritetsinställning för spellistan i rutan. Om du väljer privat kan bara du se spellistan.
  4. Klicka på Skapa.

Hantera en spellista

Spara innehåll i en spellista

1. Öppna visningssidan för en video eller Shorts-video som du vill ha med i spellistan.
  2. Klicka på Mer ""och sedan Spara ""och sedan välj en spellista som Titta senare eller en spellista du redan har skapat.
  3. Ett popup-meddelande som bekräftar vilken spellista videon har lagts till i visas längst ned på skärmen.

Redigera spellista

1.  Välj den spellista du vill redigera i guiden.
  2. Klicka på Redigera "" vid avsnittet du vill ändra.

Filtrera en spellista efter videotyp

1. Välj den spellista du vill redigera i guiden.
  2. Välj brickan med den typ av innehåll du vill visa i spellistan:
    1. Alla: Visar allt innehåll som sparats i spellistan.
    2. Shorts-videor: Visar Shorts-videor som sparats i spellistan. Den här funktionen är enbart tillgänglig på Android.
    3. Videor: Visar videor i långt format som sparats i spellistan.

Ändra ordningen i en spellista

• Så här ändrar du ordningen på videor: Öppna spellistan och sedan dra en video uppåt eller nedåt i spellistan.
  • Så här ändrar du ordningen på videor tillfälligt: Dra en video uppåt eller nedåt på visningssidans spellistepanel.

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig för spellistor som bara innehåller YouTube Shorts-videor.

Ta bort en spellista

1. Öppna en av dina spellistor.
  2. Klicka på Mer "".
  3. Välj Ta bort spellista "".
  4. Bekräfta att du vill ta bort spellistan genom att välja Ta bort.
Obs! Din gamla spellista kan finnas kvar i tittarnas visningshistorik.

När du har tagit bort en spellista går det inte längre att se eller söka efter den eller dess titel i YouTube Analytics. Data som hör till spellistan, till exempel visningstid, kommer fortfarande att vara med i omfattande rapporter men tillskrivs inte den borttagna spellistan.