Afspeellijsten maken en beheren

Een afspeellijst is een verzameling video's. Iedereen kan afspeellijsten maken en delen. Wil je de ultieme sportmix samenstellen of je favoriete voetbalgoals bij elkaar hebben? Of wil je de beste kookvideo's delen met je beste vriend of vriendin? Maak dan een afspeellijst.

Op het tabblad Bibliotheek kun je al je afspeellijsten bekijken.

Ga naar de gids en klik op Bibliotheek om je afspeellijsten te bekijken.

Een afspeellijst maken

Als je deze instructies niet kunt volgen, gebruik je waarschijnlijk de oude versie van YouTube. Als je een nieuwere browser gebruikt, moet je naar de huidige versie van YouTube updaten.
  1. Zoek een video die je aan de afspeellijst wilt toevoegen.
  2. Klik onder de video op Delen .
  3. Selecteer 'Later bekijken', 'Favorieten' of een afspeellijst die je al hebt gemaakt, of klik op Nieuwe afspeellijst maken
    1. Als je een nieuwe afspeellijst maakt, geef je een naam voor de afspeellijst op.
  4. Gebruik het dropdownmenu om de privacyinstelling van je afspeellijst te selecteren. Als je de afspeellijst privé maakt, is deze alleen voor jou zichtbaar.
  5. Klik op Maken.
Opmerking: Op dit moment kun je via de huidige desktopversie geen afspeellijsten verwijderen.

Een afspeellijst bewerken

1. Selecteer in de gids de afspeellijst die je wilt bewerken.
  2. Klik op Bewerken.