Playlists maken en beheren

Een playlist is een verzameling video's. Iedereen kan playlists maken en delen. Vrienden kunnen video's aan je playlist toevoegen.

Op het tabblad Bibliotheek  zie je al je playlists. Je kunt je playlists ook beheren in YouTube Studio.

Als het publiek van een video of kanaal is ingesteld als gemaakt voor kinderen en je je op een homepage bevindt, kun je de video niet toevoegen aan een playlist. Je kunt nog steeds content van zoekresultaten aan playlists toevoegen.

Ga naar de gids  en klik op Bibliotheek om je playlists te bekijken.

Een playlist maken

1. Zoek een video die je aan de playlist wilt toevoegen.
  2. Klik onder de video op Opslaan .
  3. Selecteer een playlist zoals Later bekijken of een playlist die je al hebt gemaakt, of klik op Nieuwe playlist maken Toevoegen aan playlist
    1. Geef een naam op voor de playlist als je een nieuwe maakt.
  4. Gebruik het menu om de privacyinstelling van je playlist te selecteren. Als je de playlist privé maakt, is deze alleen voor jou zichtbaar.
  5. Klik op Maken.

Een playlist bewerken

1. Selecteer in de gids de playlist die je wilt bewerken.
  2. Klik op Bewerken  bij het gedeelte dat je wilt aanpassen.

Een playlist verwijderen

1. Ga naar een van je playlists.
  2. Klik op het menu .
  3. Selecteer Playlist verwijderen .
  4. Selecteer Verwijderen om te bevestigen dat je de playlist wilt verwijderen.
Opmerking: Je oude playlist kan nog wel in de kijkgeschiedenis van anderen worden weergegeven.

Nadat je een playlist hebt verwijderd, zijn de URL en de titel van de playlist niet langer zichtbaar of zoekbaar in YouTube Analytics. Gegevens over de playlist, zoals de kijktijd, maken nog steeds deel uit van algemene rapporten, maar worden niet toegeschreven aan de verwijderde playlist.