Visa eller radera sökhistorik

Om du letar efter ett visst videoklipp som du har sökt efter tidigare kan du ta hjälp av sökhistoriken. I sökhistoriken på YouTube kan du se dina tidigare sökfrågor. Sökhistoriken på YouTube och Google påverkar också rekommendationerna du ser på startsidan.

Prenumerera på YouTubes hjälpkanal om du vill få fler tips, tricks och instruktioner. prenumerera
Obs! Få åtkomst till sökhistoriken i YouTube-appen genom att följa anvisningarna nedan. Sökhistoriken sparas också i ditt Google-konto om Videoklipp som du söker efter på YouTube är aktiverat. Om du vill visa eller kontrollera din sparade aktivitet öppnar du Min aktivitet.

Du har full kontroll – du kan ta bort all sökhistorik, ta bort enskilda sökningar från sökförslagen eller pausa sökhistoriken.

• Sökningar du har tagit bort påverkar inte längre dina rekommendationer.
  • När du har tagit bort sökhistoriken visas inte längre gamla sökningar som förslag i sökrutan.
  • Sökfrågor som du anger medan sökhistoriken är pausad sparas inte i sökhistoriken.

Tänk på att alla sökningar du gör medan du är inloggad på kontot visas i kontots sökhistorik på alla enheter.

Obs! Om du vill visa eller ta bort det du tidigare har sett på YouTube ska du öppna visningshistoriken.

Följ instruktionerna nedan för YouTube-appen eller mobilwebbplatsen.

YouTube-appen

Pausa sökhistoriken

Om du vill pausa sökhistoriken för ditt konto öppnar du Meny > Inställningar > Historik och sekretess och aktiverar Pausa sökhistoriken.

Ta bort enskilda sökningar

Du kan ta bort enskilda sökningar från sökhistoriken när du är inloggad på ditt konto genom att göra följande:

1. Tryck på sökikonen .
  2. Tryck länge på ett föreslaget sökresultat som har historikikonen intill.
  3. Tryck på Ta bort i popup-fönstret med frågan om du vill ta bort sökningen från sökhistoriken.

Rensa sökhistoriken

Om du vill rensa sökhistoriken för ditt konto öppnar du Meny  > Inställningar > Historik och sekretess och trycker på Rensa sökhistoriken.

Mobilwebbplatsen

Pausa sökhistoriken

Om du vill pausa sökhistoriken för ditt konto öppnar du Konto > Historik > Sökhistorik och trycker på Pausa.

Ta bort enskilda sökningar

Så här kan du ta bort enskilda sökningar från sökhistoriken när du är inloggad på ditt konto:

1. Öppna Konto > Historik > Sökhistorik.
  2. Välj menyn  till höger om sökfrågan och välj Ta bort från sökhistoriken.

Rensa sökhistoriken

Om du vill rensa sökhistoriken för ditt konto öppnar du  Konto > Historik > Sökhistorik och trycker på Ta bort alla.

TV, spelkonsol eller mediespelare

1. Klicka på sökikonen.
  2. Välj Rensa sökhistorik.
Obs! Alla funktioner är inte tillgängliga när du är utloggad. Logga in på ditt konto för att få tillgång till all sökhistorik.

I våra andra artiklar kan du läsa mer om visningshistorik, hur du tar bort rekommenderat innehåll och hur du förbättrar rekommendationerna.